Eveline Wijngaard – De hondenvechter

Informatie die te lezen is op de achterflap: Olivia keert terug naar haar geboortedorp om haar droom werkelijkheid te laten worden; een uitvaartcentrum, crematorium en begraafplaats voor huisdieren. Al snel wordt ze een vertrouwd gezicht in de kleine gemeenschap, en haar bedrijf is een succes. Totdat er op een dag een zak met daarin het ontzielde en verminkte lichaam van een hond voor haar deur ligt.
Bertus is een nietsontziende crimineel met een morbide hobby; hondengevechten. Om zijn praktijken verborgen te houden, zoekt hij een manier om sporen uit te wissen. 

Mijn zus was in dit boek aan het lezen en toen zij mij vertelde waar het boek over ging werd ik nieuwsgierig. Dus kon ik het niet laten om ook dit boek te gaan lezen. Ik ben een grote dierenliefhebber en heb hier zelf een hond rondlopen en kan me nooit voorstellen dat iemand zijn hond mee laat doen aan zo’n gevechten. Dus zodoende werd ik wel nieuwsgierig naar dit verhaal.

Van de schrijfster had ik zelf nog nooit gehoord. En nieuwe schrijvers ontdekken vind ik zelf altijd erg leuk.

In dit boek leren we eerst Ollie (Olivia) kennen. Zij is terug gekeerd naar haar geboortedorp om daar een uitvaartcentrum voor dieren te starten. In het begin wordt dit vreemd gevonden, maar al snel wordt ze geaccepteerd in haar omgeving en is haar bedrijf een succes. Tot dat ze op een dag een plastic zak vindt met daarin een dode verminkte hond. Dit zal een van de velen worden. Aan de andere kant leer je Bertus kennen. Dit is een nietsontziende man die van hondengevechten houdt, en hier alles voor over heeft. Ook leren we Eric Scholstra, journalist, kennen, die een artikel wil schrijven over de hondengevechten.

Het verhaal is vrij kort, en sommige dingen hadden wat mij betreft wat verder uitgewerkt mogen worden. Echter de spanning is zeer zeker goed opgebouwd. Je moet, zeker als dierenliefhebber, wel tegen de beschrijvingen van de hondengevechten kunnen, want de wonden en hoe de honden er bij lagen kon ik me redelijk goed voorstellen en werd ik niet heel erg blij van. Maar dit past wel heel goed bij dit boek. Ik denk wel dat het goed is dat ook aan dit onderwerp aandacht besteed wordt, want helaas gebeurt dit in de werkelijkheid ook. De spanning voel je en je wilt iedere keer verder lezen, om te weten hoe het nu afloopt. Dit maakt het voor mij een goed boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De Hondenvechter
Auteur: Eveline Wijngaard
Aantal pagina’s Paperback: 124
Aantal pagina’s E-book:
ISBN Paperback: 9789082584509
ISBN E-book: 1230001137736
Prijs Paperback: € 16,95
Prijs E-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Eveline Wijngaard – De hondenvechter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge