Eveline Wijngaard – Doctor DeathDog

Van Eveline Wijngaard ontving ik het boek “Doctor Deathdog” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Eveline hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De rust lijkt wedergekeerd in het leven van Ollie Krul, Bertus zit zijn straf uit en de rivier vervolgt haar eeuwig stromende weg.

Als Bertus bezoek krijgt, wordt het hem duidelijk dat er buiten de deuren van de gevangenis iemand op hem wacht om wraak te nemen. En Bertus zal niet de enige zijn. In een korte periode worden de gruwelijk verminkte lichamen van mensen die dieren misbruiken of mishandelen gevonden. Het lijkt het werk van een wreker.

Ondertussen ontvangt Ollie vreemde brieven en lijkt de moordenaar een spoor van geheimzinnige verwijzingen achter te laten.

Rein, de rechercheur en zijn nieuwe collega Leida volgen het spoor van de moordenaar. Kunnen zij hem op tijd stoppen en de boodschappen die hij achterlaat ontcijferen voordat hij Olivia zal bezoeken?

Doctor Death Dog is het vervolg op de Lingehof, het eerste deel van De Hondenvechter-serie. Hoofdpersoon Olivia heeft een dierencrematorium en begraafplaats in haar geboorteplek, haar toevluchtsoord na een turbulent leven. In haar werk en privéleven wordt ze geconfronteerd met dierenliefhebbers, maar ook verschrikkelijke zaken zoals dierenmishandeling. De Hondenvechter biedt een blik in de wereld van de dierenvriend, maar ook in de geest van de dierenmishandelaar.

Dit boek is het tweede deel van de Hondenvechter-serie. En het eerste deel “De hondenvechter” heb ik reeds eerder gelezen, en toen was ik meteen verkocht en wachtte ik vol ongeduld op het tweede deel, want dat er een vervolg kwam was duidelijk.

Dus ik was erg benieuwd toen dit boek binnen kwam. Ik was door het eerste boek erg geraakt. En bleef echt met een gevoel achter dat ik het tweede boek moest lezen om te lezen hoe het verder ging. Dus ik raad je sowieso aan om eerst deel 1 te lezen voor je aan Doctor DeathDog gaat beginnen. Wat trouwens een gewoon Nederlands boek is, al doet de titel wellicht anders vermoeden.

In Doctor DeathDog zit Bertus zijn straf uit voor de hondengevechten die hij toegelaten heeft. Zijn straf zit er bijna op als hij in de gevangenis opeens een vreemd bezoek krijgt. Hierdoor wordt hem duidelijk dat er buiten de gevangenis iemand op hem wacht die wraak wil. Hij zou dan ook liever veilig in de gevangenis blijven, ook al heeft hij daar ook geen vrienden.
Ondertussen worden er verschillende lijken gevonden, waarbij al snel duidelijk wordt dat ze gruwelijk geleden hebben. Dit zijn allemaal mensen die dieren mishandelt hebben… Ook worden er steeds aanwijzingen gevonden die naar Ollie (Olivia) verwijzen. Wat heeft Ollie hiermee te maken? Ollie had net haar rust weer gevonden, maar krijgt wel vreemde brieven… Heeft het één iets met het ander te maken?  En wie zit hierachter?

De spanning wordt in het verhaal weer goed opgebouwd. In het begin had ik zoiets wat heeft dit boek met het eerste boek te maken, maar al snel wordt een en ander duidelijk. Je komt weer een aantal personen tegen die je ook in het eerste boek tegenkomt, zoals Ollie en Bertus. Het verhaal las weer vlot weg en ik had de hele tijd zoiets wie zit er achter en ik werd heel lang op het verkeerde been gezet. Ik dacht de hele tijd dat er iemand anders achter zat. Dat vond ik wel goed gedaan door Eveline.

Er was echter een minpuntje. Er zat naar mijn gevoel een fout in het verhaal of te wel in de volgorde van de hoofdstukken. Op pagina 95 het hoofdstuk “Ontmoeting met vrienden” stelt Ollie iemand aan haar vrienden voor. En op pagina 100 wordt geschreven dat Ollie hem uitgenodigd heeft om haar vrienden te ontmoeten en dat deze vrienden het leuk vinden om hem te ontmoeten. Daarnaast zitten er aardig wat schrijffouten in, wat door een redactieronde er wellicht uitgehaald had kunnen worden. Wat echt wel goed in elkaar zit en met gevoelens en gedachten speelt waar menig dierenliefhebber aan denkt maar niet uitvoert.

Gegevens van dit boek:
Titel: Doctor DeathDog
Serie: De Hondenvechter
Auteur: Eveline Wijngaard
Uitgever: Baas en Beest/ Carina Wernert
Aantal pagina’s paperback: 132
ISBN paperback: 9789082584516
Prijs paperback: € 12,95 (De Hondenvechter)/ € 16,95 (Bol.com)
Prijs E-book: € 4,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij De Hondenvechter & Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge