Eve Chase – Het verloren meisje


De titel van dit boek sprak me enorm aan, mijn fantasie sloeg meteen op hol. Waarom zou dit meisje verloren zijn? Wat zou er gebeurd zijn? Dus meteen gaan lezen waar het boek over ging en toen wist ik het zeker… Ik moest dit boek lezen. Ik wil uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als de vijftienjarige Margot Wilde en haar drie zussen in juli 1959 op Applecote Manor aankomen, verwachten ze een stille, ietwat saaie Engelse zomer tegemoet te gaan. Maar hun oom en tante blijken nog steeds bezeten van de verdwijning van hun dochter Audrey, nu vijf jaar geleden. De komst van twee knappe buurjongens drijft de zussen uit elkaar, en Margot voelt zich steeds meer verbonden met de verdwenen Audrey. Als de zomer een dodelijke wending neemt, hebben de zussen slechts één keuze: zich met elkaar verzoenen of voor altijd van elkaar gescheiden worden.

Vijftig jaar later is Jessie op zoek naar een nieuw huis om de schaduw van de overleden eerste vrouw van haar man voorgoed achter zich te laten. Het prachtige Applecote Manor lijkt een antwoord op al haar dromen te zijn. Maar Jessie voelt zich steeds eenzamer, haar zestienjarige stiefdochter lijkt zich steeds meer tegen haar af te zetten, en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds onheilspellender…

De cover

De cover laat drie kleine meisjes in identieke jurkjes zien. Ze staan pootje te baden in de zee. De meisjes zijn verschillend qua grootte, dus ik verwacht dat ze ook verschillend qua leeftijd zijn. In fel oranje letters staat er de titel op de kaft. Hier word je aandacht echt naar toegetrokken. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de winkel.

De auteur
Eve Chase schrijft het liefs over families die ondanks tegenslagen weten te overleven, en over grote oude huizen die geheimen verbergen binnen hun afbrokkelende muren. Net als haar debuut Het huis op de heuvel is ook Het verloren meisje zo’n verhaal.
Het verhaal

Vier zussen zijn genoodzaakt om hun zomer in Applecote Manor door te brengen. De zomer van 1959 ziet er naar uit dat deze heel saai gaat worden. De zusjes weten niet goed hoe ze zich moeten gedragen, want vijf jaar geleden is hun nichtje Audrey spoorloos verdwenen. Ze is nog steeds vermist. Margot, een van de vier zussen, was erg close met Audrey en wil uitzoeken wat er gebeurd is. Daarnaast zorgen twee buurjongens dat de zusterband onder druk komt te staan.

Vijftig jaar later verhuist Jessie met haar man Will, dochter en stiefdochter naar Applecote Manor. Ze vlucht hiermee uit het chaotische Londen en het huis waar alles nog aan de overleden vrouw van Will doet denken. De band met Bella, de stiefdochter van Jessie, is niet goed, en wordt in Applecote Manor niet beter. Jessie voelt zich op Applecote Manor steeds eenzamer, doordat Will, steeds druk is met zijn bedrijf en de geruchten over de geschiedenis van het huis worden steeds dwingender.

Mijn mening

Het boek is opgedeeld in twee verhaallijnen. De ene verhaallijn speelt zich in 1959 af en de andere verhaallijn speelt zich in het heden af. In de verhaallijn die zich in 1959 afspeelt, lees je de vier zussen kennen. Ze wonen in eerste instantie in Londen, maar worden gedwongen om de zomer door te brengen in het saaie Applecote Manor. In het heden maak je kennis met Jessie en haar gezin, die dit huis gekocht hebben. De verhaallijnen worden steeds afgewisseld en dit haalt naar mijn gevoel de vaart uit het verhaal. De verhaallijn met de vier zussen vind ik het meest interessant. Echter alles komt heel traag op gang en ik had soms erg veel moeite om het boek weer erbij te pakken. Het boek wordt eigenlijk pas bij de laatste twee hoofdstukken nog even interessant. De personages vond ik persoonlijk erg afstandelijk en ik had met geen van de personages echt een band. Dit zorgde er denk ik ook voor dat het boek afstandelijk las, en ik pas bij de laatste twee hoofdstukken het boek een beetje interessant begon te vinden. Helaas, ik zal niet snel meer een boek ter hand nemen van Eve Chase.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het verloren meisje
Auteur: Eve Chase
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN paperback: 9789022577301
ISBN E-book: 9789402306569
Prijs paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge