Eva Eich – Het geheim van de speelgoedmaker

We zagen in de catalogus van uitgeverij Cargo dat ze Escape Room Thrillers gingen uitbrengen. Aangezien ik hier wel nieuwsgierig naar was, heb ik een recensie-exemplaar aangevraagd en niet lang na verschijning viel deze Escape Room Thriller dan ook op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Verborgen gangen, gesloten deuren, duistere geheimen.

Journalist Daniel Falk ontvangt enkele dagen voor Kerstmis een mysterieus bericht dat hem leidt naar een man die al jaren in coma ligt. Als Daniel vlak daarna bedreigd wordt, heeft hij geen andere keuze: Hij moet de villa van de speelgoedmaker binnendringen om het geheim te onthullen dat daar verborgen ligt.

Deze spannende zoektocht zet je grijze cellen aan het werk. Want alleen als je de raadsels weet op te lossen, ontdek je hoe het verhaal afloopt.

De cover

Op de cover staat een ondergrondse gang met enkele stukken speelgoed. Ook zie je wat bloedvlekken. Doordat er groot op staat dat het een Escape Room Thriller is werd ik nieuwsgierig. Hierdoor zou ik in de boekhandel het boek ook zeer zeker opgepakt hebben.

De auteur

Eva Eich studeerde biologie aan het Fraunhofer Instituut in München. Na een uitstapje in de forensische wetenschap werd ze journalist, waarbij ze werkte voor verschillende dagbladen. Eich woont en werkt in Beieren.

Het verhaal

Journalist Daniel Falk is thuis, het is bijna kerstmis en hij is bijna jarig. Dan vindt hij een mysterieus bericht op zijn deurmat. Dit heeft iemand onder zijn deur doorgeschoven. Dit bericht leidt hem naar een voor hem bekende man, die al jaren in coma blijkt te liggen. Dan wordt hij bedreigt en er zit niks anders op dan de villa van de speelgoedmaker te bezoeken. Hiervoor moet hij hulp inschakelen van iemand uit een ver verleden. Samen gaan ze verder op zoek. Zullen ze de geheimen kunnen vinden in de villa?

Mijn mening

Ik wist al van te voren dat dit een heel andere manier van lezen zou worden. Je moet echt actief meepuzzelen, anders vind je het volgende hoofdstuk niet. Maar…. Ik had gedacht dat doe ik wel even… Maar dat bleek toch wel even anders te zijn. De vraagstukken die je aan het einde van het hoofdstuk kreeg waren nog niet zo makkelijk als dat ik van te voren gedacht had. Dat vind ik echter ook wel leuk, als de vraagstukken erg makkelijk geweest waren, dan had je het boek wel heel snel uit gehad. Nu ben ik er toch een hele avond zoet mee geweest. En ik merkte dat ik me echt niet wilde laten afleiden. Meldingen van de telefoon boeiden even niet, ik moest en zou de oplossingen vinden, zodat ik weer een hoofdstuk verder kon. Soms heb ik echt moeten gokken. En gelukkig kon mijn logisch nadenken me dan toch helpen om de goede keuze te maken en wat dan wel fijn is dat de oplossing van het vraagstuk nog even uitgelegd wordt.

Het verhaal is niet heel diep uitgewerkt, maar dat maakt in dit geheel niet uit, omdat het verhaal zelf van ondergeschikt belang is. Het verhaal klopt, maar doordat de focus toch op de vraagstukken aan het einde van ieder hoofdstuk ligt, hoeft dit geen ingewikkeld verhaal met moeilijke personages en ingewikkelde geheimen te zijn. Dan zou het boek denk ik ook moeilijk te volgen zijn.

Toch wist het verhaal mij op een bepaald moment ook nog te verrassen. Deze plotwending had ik niet aan zien komen en werd ik aangenaam door verrast.

Wat wellicht jammer is, is dat je de pagina’s open moet scheuren langs een scheurrand. Als eerste lezer is dat erg leuk, maar als je als volgende lezer dit boek wilt lezen, zijn alle pagina’s al open en wordt het toch wat lastiger om de Escape Room Thriller te lezen. Dan zou je al zelf met een paperclip, of met bijvoorbeeld plakband moeten werken. Ik weet niet of het voor de uitgever wellicht een idee is om de pagina’s met klittenband aan elkaar te maken. Hierdoor kan het boek ook door meerdere personen gelezen worden.

Er is naast ‘Het geheim van de speelgoedmaker’ ook nog ‘De schaduw van de raaf‘ verschenen en ook deze wil ik nog actief gaan lezen. En er staan nog twee nieuwe Escape Room Thrillers aangekondigd. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Ik denk dat dit boek niet alleen interessant is voor thrillerlezers, maar ook voor diegene die graag naar Escape rooms gaan. Deze kunnen met deze boeken hun hart ophalen in de tussentijd tussen twee escape room bezoeken door.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Het-geheim-van-de-speelgoedmaker

Gegevens van dit boek:
Titel: Het geheim van de speelgoedmaker
Auteur: Eva Eich
Serie: Escape Room Thriller
Uitgever: Cargo
Vertaald door: Corry van Bree
Aantal pagina’s hardcover: 104
ISBN hardcover: 9789403142418
Prijs hardcover: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge