Eva Eich – Gevangen in de sneeuw + winactie

Toen we in de catalogus van uitgeverij Cargo zagen dat er een nieuwe Escape Room Thriller uit zou komen waren we meteen enthousiast. We hadden op dat moment al een Escape Room Thriller gelezen en vonden dit zo leuk dat deze ook niet mocht ontbreken. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook in de brievenbus. Hier willen wij uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Jonas keert terug naar zijn geboortedorp, waar zijn vader onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Is zijn vader vermoord? Terwijl het steeds harder begint te sneeuwen en het dorp afgesloten raakt van de buitenwereld, komt Jonas op het spoor van de moordenaar.

Deze spannende zoektocht zet je grijze cellen aan het werk. Want alleen als je de raadsels weet op te lossen ontdek je hoe het verhaal afloopt.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen. Er staat een blokhut op in de sneeuw, en er liggen enkele stukken ham op de grond. Deze hebben zeker iets met het boek te maken. Ik vind de cover weer erg passend en doordat ze in de zelfde stijl als de voorgaande boeken zijn, zou deze mij zeker opvallen.

De auteur

Eva Eich studeerde biologie aan het Fraunhofer Instituut in München. Na een uitstapje in de forensische wetenschap werd ze journalist, waarbij ze werkte voor verschillende dagbladen. Eich woont en werkt in Beieren.

Het verhaal

De vader van Jonas is onder verdachte omstandigheden gestorven en daarom keert hij terug naar zijn geboortedorp. Is zijn vader vermoord? Hij vindt een vreemde envelop met een aanwijzing. Het begint steeds harder te sneeuwen en het dorp wordt afgesloten van de buitenwereld. Komt Jonas achter de waarheid?

Mijn mening

Ik heb al eerder ‘Het geheim van de speelgoedmaker‘ en ‘Adventsthriller 24 dagen tot kerstmis‘ met veel plezier gelezen. Of eigenlijk beter gezegd ik heb er in gepuzzeld. Ik heb er van genoten. Dus toen ik ‘Gevangen in de sneeuw’ zag, was ik meteen weer enthousiast. Dit zijn heerlijke lees/puzzelboeken.
Zoals ik al eerder aangaf, is dit heel anders lezen dan in een gewoon boek. Bij een gewoon boek begin je op pagina 1 en lees je zo door tot de laatste pagina. Bij de Escape Room Thrillers begin je wel op de eerste pagina, maar daarna is het maar afwachten waar de puzzel je heen brengt. Door de oplossing van het raadsel kom je bij een afbeelding uit en die afbeelding zoek je in de grote afbeeldingen. De pagina daarachter scheur je daarna open. Je kunt daarna meteen zien of je goed zit, omdat je altijd naar een volgend hoofdstuk gaat.

Ik merkte onder het puzzelen dat er deze keer weer hele andere puzzels gebruikt waren, waardoor ik soms toch echt even goed moest nadenken en zelfs soms twijfelde en dan moest gokken of ik goed zat. Gelukkig was de gok dan toch goed en het mooie is, dat je aan het begin van het hoofdstuk altijd een korte uitleg krijgt over het voorgaande raadsel. Hierdoor leer je ook iedere keer weer wat voor de volgende Escape Room Thrillers. 🙂

Het verhaal van deze Escape Room Thriller gaat over Jonas die terug naar huis komt nadat zijn vader overleden is. Zijn vader had altijd gehoopt dat Jonas de slagerij overnam, maar Jonas heeft hier echt niks mee. Hij vindt in het huis van zijn vader een vreemde aanwijzing. Hij besluit deze aanwijzing te volgen en zo begint het verhaal. Ik vond dit verhaal zelf ook erg leuk om te lezen. Hoe in een klein dorp met twee slagers, ze elkaar proberen te concurreren en dat dit soms niet al te vriendelijk gebeurd. Doordat het verhaal ook nog eens aanspreekt lees je al snel verder, maar ook zeker door de puzzels, want je bent toch iedere keer weer benieuwd of je de puzzel goed opgelost hebt, en je bij het goede hoofdstuk uitkomt.

Ik kan in ieder geval niet wachten tot een volgende Escape Room Thriller. Deze manier van lezen en/of puzzelen vind ik in ieder geval geweldig.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gevangen-in-de-sneeuw

Gegevens van dit boek:
Titel: Gevangen in de sneeuw
Auteur: Eva Eich
Serie: Escape Room Thriller
Uitgever: Cargo
Vertaald door: René van Veen
Aantal pagina’s hardcover: 120
ISBN hardcover: 9789403108117
Prijs hardcover: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen een fysiek exemplaar van ‘Gevangen in de sneeuw, geschreven door Eva Eich, verloten. Hier willen wij uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Geef antwoord op de vraag: Heb jij al eens een escaperoom bezocht?
  • Stuur het antwoord in een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Gevangen in de sneeuw’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 9 februari 2022. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes.

One thought on “Eva Eich – Gevangen in de sneeuw + winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge