Eva Eich – Adventsthriller: 24 dagen tot Kerstmis

In de catalogus van uitgeverij Cargo zagen we dat er opnieuw een Escape Room Thriller uit zou komen. Nadat ik de vorige keer erg genoten had van de Escape Room Thriller hoefde ik niet lang te twijfelen. Dus snel een mailtje naar de uitgever gestuurd en we kregen al snel een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum viel deze Escape Room Thriller dan ook op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kraak de code, open de deur en vind de uitgang.

Een jonge man wordt wakker in een duistere kelder. Hij is alleen en heeft geen idee hoe hij daar is gekomen. Hij weet slechts dat hij moet ontsnappen – voordat het te laat is. Maar daarvoor moet hij eerst 24 mysterieuze raadsels oplossen.

Deze spannende zoektocht tijdens de dagen voor Kerstmis zet je grijze cellen aan het werk. Want alleen als je de raadsels weet op te lossen, ontdek je hoe het verhaal de volgende dag verder gaat.

De cover

Het boek gaat over Kerstmis, ik had het zelf wel leuk gevonden als er op de cover dan ook een kerstboom gestaan had. Nu zie je wel in een hoekje een kerstmuts liggen. Hieraan zie je dat het iets met kerstmis te maken heeft, maar dit had wat prominenter aanwezig mogen zijn. Het boek was me wel zeker opgevallen in de boekhandel, vooral door de vorm van het boek niet echt standaard is en dat duidelijk op de cover ‘Escape Room Thriller’ staat.

De auteur

Eva Eich studeerde biologie aan het Fraunhofer Instituut in München. Na een uitstapje in de forensische wetenschap werd ze journalist, waarbij ze werkte voor verschillende dagbladen. Eich woont en werkt in Beieren.

Het verhaal

Een jonge man, Mats, zit opgesloten en wordt in het donker wakker. Hij zit in een kelder. Hij heeft al snel door dat hij hier weg moet komen en dat er puzzels opgelost moeten worden om hier uit te ontsnappen. Als hij uit zijn kelder ontsnapt merkt hij dat hij niet alleen is. Er zijn nog twee mannen opgesloten. Mats weet dat ze uit dit gebouw moeten komen want er is een Kerstmankiller actief en ze zijn bang dat ze in zijn handen gevallen zijn. Er blijken allerlei puzzels te zijn die ze eerst op moeten lossen voordat ze bij de uitgang komen.

Maar is iedereen wel te vertrouwen, er rijst langzaam het vermoeden dat een van de twee andere mannen wel eens de Kerstmankiller zou kunnen zijn. Maar hij is er nog niet over uit wie van de twee. Is Mats wel veilig?

Mijn mening

Ik las eerder ‘Het geheim van de speelgoedmaker‘, een van de eerste Escape Room Thrillers en ik was meteen verkocht. Want deze leeservaring is zo anders dan een gewoon boek, hoofdstuk voor hoofdstuk te lezen. Je leest deze Escape Room Thriller echt kris kras door het boek. Sommige puzzels in dit boek, leken enigszins op de puzzels uit de vorige Escape Room Thriller, hierdoor wist ik nu wat er verwacht werd en hoe de puzzel ongeveer in elkaar zou zitten. Dit maakte dat ik deze eenvoudiger vond als de vorige keer dat ik de Escape Room Thriller las/puzzelde. Maar dit zorgde absoluut niet voor minder plezier, want dit blijft gewoon volop aanwezig. Doordat je echt actief mee moet puzzelen kun je niet rustig onderuitgezakt lezen, maar ben je actief bezig. Heerlijk. Ik geniet hier echt van. Je krijgt bij iedere dag een optie voor drie antwoorden en als je het door jouw gekozen antwoord gevonden hebt, dan maak je de pagina open en is het natuurlijk afwachten of je bij de goede dag uit komt. Dat moment blijft toch iedere keer spannend.

Bij deze Escape Room Thriller kun je hem zelfs als adventskalender gebruiken. Doordat iedere puzzel naar een nieuwe dag leidt kun je ook zeggen dat je op 1 december begint en dan op 2 december pas de oplossing van 1 december open maakt. Hierdoor kun je extra lang genieten van dit boek, maar of je dit volhoudt… Ik betwijfel het. Ik wilde in ieder geval steeds verder gaan, want je blijft bij iedere pagina weer nieuwsgierig of je het goede antwoord hebt.

En het verhaal achter deze Escape Room Thriller… Dit is natuurlijk geen op en top spannend verhaal, maar er zit genoeg body in, zodat je ook vanwege het verhaal wel verder wilt lezen. Je ziet bepaalde ontwikkelingen zeker aankomen, maar dat is ook door de puzzels die je moet oplossen. Echter andere dingen zag ik absoluut niet aankomen en de ontknoping kwam voor mij echt als een verrassing en hier houd ik van. Ik houd ervan als een auteur mij op zo’n manier weet te verrassen.

We hebben ook nog de Escape Room Thriller ‘Gevangen in de sneeuw‘ klaar liggen om te lezen en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met dit boek.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

24-dagen-tot-kerstmis

Gegevens van dit boek:
Titel: Adventsthriller: 24 dagen tot Kerstmis
Serie: Escape Room Thriller
Auteur: Eva Eich
Uitgever: Cargo
Vertaald door: René van Veen
Aantal pagina’s hardcover: 120
ISBN hardcover: 9789403158419
Prijs hardcover: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge