Eva Burgers – Onvoltooid verleden

We ontvingen een persmail over het nieuwe boek in de Alias-serie van Eva Burgers. Aangezien ik ‘Het laatste uur‘ met veel plezier gelezen had, hoefde ik niet lang na te denken. Dit boek wilde ik zeker ook weer lezen. Dus na de persmail beantwoordt te hebben, kregen we al snel een positief antwoord en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook in onze brievenbus. Hiervoor willen we Pepper Books uiteraard hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Samen met haar collega’s wordt ze gevraagd om te assisteren bij een ontvoeringszaak van een jonge vrouw. Er zijn weinig getuigen en de tijd dringt. Julia bijt zich vast in de zaak, maar wanneer er vanuit het niets een crimineel uit een vorig onderzoek opduikt in haar privéleven, krijgt de kwestie een totaal andere wending.

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw op het strand met haar voeten in het water. De cover is qua lettergebruik in dezelfde stijl als het eerste deel. Hierdoor zou deze mij meteen opgevallen zijn in de boekhandel en zou ik hem ook meteen opgepakt hebben, aangezien het eerste deel van deze serie mij zo goed bevallen is.

De auteur

Eva Burgers (Voorburg, 1969) was jarenlang rechercheur op de afdeling zware criminaliteit en werkt momenteel bij de Politie Eenheid Den Haag. Daarnaast heeft ze als journalist bij verschillende kranten gewerkt en als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Haar liefde voor schrijven en kennis van justitiële zaken combineert ze in haar boeken.

Het verhaal

Julia maakt deel uit van Alias, het rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. De verdachte uit een eerdere zaak wordt vrijgelaten door een vormfout en duikt opeens op bij de woning van Julia. Ze moet echter ook op haar werk gewoon blijven functioneren en als er zich een ontvoering aandient, wordt het Alias-team gevraagd te assisteren. Er is een jonge vrouw ontvoerd. Er zijn weinig getuigen en er is weinig tijd. Waar kan deze jonge vrouw zijn?

Mijn mening

Het verhaal begint dat Julia thuis is en ze naar buiten kijkt of er een zwarte auto in de straat staat. Deze auto staat de laatste tijd regelmatig bij haar in de straat. Het is de zojuist vrijgelaten crimineel Martin, die team Alias destijds heeft opgepakt. Julia kan hem nog helder voor de geest halen. Als je het eerste deel gelezen hebt, zou je deze ook kunnen herkennen, want hier zijn we deze crimineel ook al tegengekomen. Dit tweede deel kun je eventueel los van het eerste deel lezen, echter, ik vond ‘Het laatste uur’ zo goed, dat ik alleen maar kan zeggen, begin gewoon met ‘Het laatste uur’, vooral als je dan meteen door kunt gaan met dit deel, want ‘Het laatste uur’ eindigt met een cliffhanger, waardoor ik bijna boos was dat ik niet door kon lezen. 😀 Dus nog niks van deze serie gelezen? Snel beide boeken gaan lezen.

Je merkt dat Eva weet waar ze overschrijft. Ze werkt zelf bij de politie en hierdoor beschrijft ze een zaak naar mijn gevoel realistisch. Een zaak is niet binnen vijf minuten opgelost en ondanks dat Julia bij de recherche werkt, wil dat niet zeggen dat voor haar meteen de oplossing voor handen is.

Eva heeft een vlotte schrijfstijl en hierdoor vloog ik door het verhaal. Ik kon het boek niet aan de kant leggen en hij was dan ook, jammer genoeg, vrij snel uit. Doordat het boek niet heel dik is, zijn de personages niet heel diep uitgewerkt en blijven zij wat oppervlakkig, dit past echter bij het verhaal. Julia leer je dan wel wat beter kennen, maar bij de anderen blijft het wat vaag.

Wel vond ik de dader bij de ontvoering iets te toevallig gekozen en ik had het geloofwaardiger gevonden als hier een heel ander personage voor gekozen was. Hier was ik dan ook heel even de draad kwijt, want er werd over personage Cas gesproken en opeens is hij helemaal uit beeld. Dit snapte ik niet helemaal en vond ik op zich wel een beetje jammer.

Tussen de hoofdstukken door las je een aantal brieven van een jong meisje aan haar moeder die er vandoor gegaan was. Ik vroeg me lange tijd af wie dit meisje was, en wat dit met dit verhaal te maken had, maar dit wordt uiteraard duidelijk, op een bepaald moment, en dit vind ik echt geweldig goed gedaan. Dit brengt een extra twist in het verhaal die ik niet aan had zien komen. Heerlijk.

Ik heb weer erg genoten van dit tweede deel in de Alias-serie, en gelukkig konden we aan het einde nog een klein stukje van een volgend deel lezen, wat dus betekent dat deze serie voortgezet wordt. En dat kan ik alleen maar toejuichen, want ik heb absoluut nog geen genoeg van Alias.

Ik lees Nederlands Challenge

Dit is het achtste boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Mijn overzicht van de gelezen boek vind je hier. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Onvoltooid-verleden

Gegevens van dit boek:
Titel: Onvoltooid verleden
Serie: Alias
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Pepper Books
Aantal pagina’s paperback: 160
Aantal pagina’s e-book: 92
ISBN paperback: 9789020608175
ISBN e-book: 9789020630701
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge