Eva Burgers – Het laatste uur + Winactie

We zagen dat Eva Burgers een nieuwe serie uit zou brengen bij uitgeverij Pepper Books en aangezien hier in huis de boeken van Eva altijd met veel plezier gelezen worden, hebben we een mailtje naar de uitgever gestuurd en we kregen al snel antwoord terug dat we een recensie-exemplaar konden verwachten. Rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook door onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij Pepper Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Wanneer Alias wordt ingezet bij de moord op een Haagse studente, wordt een ontsnapte tbs’er al snel gezien als de verdachte. Maar Julia heeft haar twijfels. Koppig gaat ze buiten haar bazen om door met het onderzoek, terwijl haar privéleven ook steeds meer onder druk komt te staan.

Het laatste uur is het eerste deel van een spannende reeks, waarin een gedreven rechercheteam alles op alles zet om criminele zaken tot een goed einde te brengen.

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw aan de Hofvijver. Je ziet het Torentje van Rutten samen met de skyline van Den Haag. De cover is in een groenige kleur. In de lucht staat groot de serie naam met eronder de titel van het boek. De cover maakt mij nieuwsgierig en ik zou deze alleen al opgepakt hebben omdat de naam van Eva erop staat.

De auteur

Eva Burgers (Voorburg, 1969) werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Daarnaast heeft ze als journalist bij verschillende kranten gewerkt en als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Haar liefde voor schrijven en kennis van justitiële zaken combineert ze in haar boeken.

Het verhaal

Alias is een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Tom en Julia maken deel uit van dit team. Als er een studente dood wordt aangetroffen in de paleistuin wordt het Alias-team ingeschakeld. Er komt al snel een ontsnapte tbs’er in het vizier. Echter heeft Julia haar twijfels over deze verdachte. Ondanks de waarschuwingen van haar bazen besluit Julia om door te gaan met haar onderzoek. Ook in haar privéleven is een hoop aan de hand en ook hierin komt ze steeds verder onder druk te staan.

Mijn mening

Ik houd van de boeken van Eva Burgers. Ik las al eerder verschillende van haar jeugdthrillers en ook haar volwassenen misdaadroman ‘Stil‘ las ik met veel plezier. Dus ik keek er naar uit om ‘Het laatste uur’, het eerste deel in de ‘Alias’-serie te gaan lezen. Het verhaal speelt zich in en rondom Den Haag af. Het verhaal heeft korte hoofdstukken, waardoor de vaart goed in het verhaal blijft zitten. Je bent hierdoor ook sneller geneigd om steeds nog een hoofdstuk te lezen.

Het boek is niet heel dik (een kleine 190 pagina’s) en hierdoor is de spanning eigenlijk gedurende het hele verhaal aanwezig. In korte tijd gebeurt er ook best veel, maar het verhaal wordt nergens ongeloofwaardig. Je merkt onder het lezen, dat Burgers weet waar ze over schrijft. Ik denk dat ook het budgettaire plaatje wat soms aan bod komt een goede aanvulling is, aangezien dit toch vaak het probleem is bij bepaalde zaken en dan is het fijn dat dit ook in een boek aan bod komt, en dat het niet is, zoals zo vaak, dat alle registers open getrokken kunnen worden, omdat geld geen rol speelt.

Je leert de hoofdpersonen al redelijk kennen, al vermoed ik dat we Tom en Julia in de volgende delen steeds beter leren kennen en ook steeds wat meer over hun privéleven komen te weten. Dit komt ook nu al zijdelings aan bod en hierdoor worden de rechercheurs voor mijn gevoel ook menselijker. En door de cliffhanger denk ik dat we in het tweede deel vooral ook meer over Julia te weten komen.

‘Het laatste uur’ is het eerste deel van een nieuwe serie, en dit eerste deel heeft Burgers dan ook afgesloten met een dijk van een cliffhanger. Je kunt bijna boos worden dat je nu niet verder kunt lezen, want je wilt gewoon weten wat er gebeurd. Ik hoop dan ook dat Burgers al flink aan het schrijven is en we snel van het volgende deel kunnen genieten. Eén ding is zeker… Ik ga hem lezen!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Het-laatste-uur

Gegevens van dit boek:
Titel: Het laatste uur
Serie: Alias
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Pepper Books
Aantal pagina’s paperback: 187
Aantal pagina’s e-book: 200
Verteller luisterboek: Wynn Heliczer
Duur luisterboek: 03:21:00
ISBN paperback: 9789020608878
ISBN e-book: 9789020631159
ISBN luisterboek: 9789464303605
Prijs paperback: € 15,00
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Het laatste uur’, geschreven door Eva Burgers, verloten. Hier willen wij uitgeverij Pepper Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Geef antwoord op de vraag: Wat is Alias?
  • Stuur het antwoord in een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Alias’ en vermeld daarnaast je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en de eventuele extra stappen (Zie hieronder) die je gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 15 december 2021. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes.

4 thoughts on “Eva Burgers – Het laatste uur + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge