Vero las: Eva Burgers – Afslag Zuid + winactie

De boeken van Eva Burgers worden hier altijd met veel plezier gelezen, dus toen wij zagen dat er een nieuw boek van Eva Burgers uit kwam hoefden we niet lang na te denken. Deze wilden we weer lezen. Na een mailtje naar de uitgever kregen we al snel antwoord terug dat we het boek zouden ontvangen. Hier willen we Gloude Publishing hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een Nederlands kustdorp. Een hechte groep vrienden. Nazomer. Strand. Er is een misdaad die moet worden opgelost, maar het politiekorps laat het afweten. Er zit niks anders op dan dat Rebel en haar drie vrienden zich zelf met de zaak gaan bemoeien. Maar zijn ze zich wel bewust van het gevaarlijke spel dat ze spelen?

De cover

Op de cover zitten vier personen, twee jongens en twee meisjes, aan de rand van het water. Je ziet ze van achteren. Ze kijken over de zee uit. Er is een bewolkte donkere lucht te zien. Boven de titel staat de quote ‘Als iedereen slaapt hoort niemand je schreeuwen’. Deze quote maakt me nieuwsgierig. En hierdoor zou ik het boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Eva Burger is schrijfster, en werkte vroeger als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Met de jeugdthrillers ‘Fataal’ en ‘Wanhoop’ brak ze door bij een groot publiek.

Het verhaal

Rebel is op jonge leeftijd haar ouders verloren tijdens een brand. Ze vraagt zich nog steeds af wat destijds precies gebeurd is…
Rebel is op het strand als ze Kai, een jongen van haar school bij een auto ziet staan. In de auto zitten een aantal jongens die niet al te goed bekend staan. Ze zijn steeds met duistere zaakjes bezig. Wat heeft Kai hiermee te maken? Rebel besluit, samen met haar beste vriend Oliver, op onderzoek te gaan. Ze wil weten waar Kai in verzeild is geraakt. Ze krijgen hulp van Lilly Lynn. Maar komen ze erachter waar Kai zich mee bezig houdt?

Mijn mening

Ik lees graag de boeken van Eva Burgers. Eerder las ik al de boeken ‘Wanhoop‘ en ‘Stil‘, van haar hand, en over beide boeken was ik erg enthousiast.

Eva heeft een schrijfstijl die je gewoon altijd aan het boek gekluisterd houdt. Of ze nu een jeugdthriller schrijft of een misdaadroman voor volwassenen zoals ‘Stil’. Je moet gewoon blijven lezen. Dit is ook bij ‘Afslag Zuid’ weer het geval. De proloog is meteen spannend. En je wilt meteen weten wie de verteller van de proloog is, maar dat blijft onduidelijk. Je hebt wel op een bepaald moment een vermoeden, maar weet niet zeker of het deze persoon is.

In het verhaal komt dit stukje maar zijdelings ter sprake en ligt de focus meer op Kai en de bende waar hij bij zit. Wel komen er soms hoofdstukken met ‘Hersenspinsels’ voorbij. Dit zijn teksten die Rebel geschreven heeft en die over de nacht van de brand gaan. Wat verder op in het boek krijg je ook enkele hoofdstukken met als titel ‘Ondertussen bij de recherche…’ Hierdoor krijg je als lezer een vollediger beeld van het vriendengroepje wat probeert de bende waar Kai bij zit te ontmaskeren.

Er zijn enkele details in het verhaal verwerkt die er voor zorgen dat de puzzelstukjes tussen heden en verleden langzaam in elkaar vallen en je langzaam door krijgt wat dit met elkaar te maken heeft. Dit heeft Burgers op een goede manier gedaan.

Het boek heeft een voortreffelijke spanningsboog. Je blijft continue doorlezen en legt het boek pas, na de laatste pagina, aan de kant. Burgers weet hoe ze een boek spannend moet houden en je merkt dat ze verstand van zaken heeft. Ze zet geloofwaardige en goed uitgewerkte personages neer. Door de beeldende schrijfstijl kun je je de situaties zo voor de geest halen en hierdoor leef je nog meer mee in het verhaal. Ik denk dat dit wederom een thriller is die niet alleen de jeugd aanspreekt, maar ook mening volwassenen lezer.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Afslag-zuid

Gegevens van dit boek:
Titel: Afslag zuid
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Gloude Publishing
Aantal pagina’s hardcover: 256
Aantal pagina’s e-book: 256
ISBN hardcover: 9789493041257
ISBN e-book: 9789493041264
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Afslag Zuid’ verloten. Hier willen wij Gloude Publishing natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Eva Burgers – Afslag Zuid’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 19 november 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

3 thoughts on “Vero las: Eva Burgers – Afslag Zuid + winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge