Esther Verhoef – De nachtdienst

Esther Verhoef wist mij, met ‘Façade‘, te overtuigen van haar schrijfkunsten. Dus toen wij zagen dat Esther met een nieuw boek zou komen was mijn interesse natuurlijk gewekt. Na de korte inhoud gelezen te hebben konden wij het ook niet laten om deze titel aan te vragen bij de uitgeverij. Rond de verschijningsdatum ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in onze brievenbus. Hier willen wij uitgeverij Prometheus dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.

De cover

Op de cover is een close-up van een zwarte kat te zien. Het oog van deze kat is geel. Ik was meteen verliefd op deze cover aangezien wij hier thuis drie katten rond hebben lopen en onze Luna is ook zo zwart als de kat op de cover. Ik vind de cover goed bij het verhaal passen. Deze cover zou mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

Het verhaal

Emma van Eerd, dierenarts in het dagelijkse leven, woont samen met haar dochter Vegas boven de dierenartspraktijk. Als Emma op een nacht dienst heeft, staan er twee gemaskerde mannen voor de deur die haar dwingen een operatie uit te voeren aan hun zwaargewonde vriend. Emma vraagt zich meteen af wat er gebeurd is en ze weet ook dat een operatie van een mens heel anders is dan op een dier. Toch moet ze alles op alles zetten om deze operatie te laten slagen. Alleen beseft ze niet dat dit nog maar het puntje van de ijsberg is.

Teaser De nachtdienst

Mijn mening

Aangezien ik over haar vorige boek ‘Façade’ erg te spreken was keek ik natuurlijk uit naar nieuw werk van Verhoef. In mijn recensie van ‘Façade‘ schreef ik dat ik benieuwd was of Verhoef mij met een nieuw boek weer wist te verrassen. Nu ik ‘De nachtdienst’ heb gelezen kan ik hier volmondig ‘Ja’ op antwoorden.

Verhoef weet mij direct vanaf de eerste pagina het verhaal in te sleuren. Ze slaat de intro, aardigheden en aanloop naar een hoogtepunt over en opent het verhaal vrijwel direct met de overmeestering op Emma en de operatie die ze uit moet voeren op een gewonde man. Dit zorgt er meteen voor dat ik het boek echt niet meer aan de kant kan leggen.

Het verhaal telt 365 pagina’s, verdeelt over 177 hoofdstukken. De hoofdstukken zijn extreem kort en dit zorgt ervoor dat je constant door wilt lezen en hierdoor had ik het boek in een mum van tijd uit. Het verhaal wordt vanuit verschillende personages verteld en deze wisselen zich razendsnel af. Doordat de hoofdstukken kort zijn, en er niet bij vermeld staat vanuit wie het hoofdstuk geschreven is, had ik soms even nodig om te schakelen wie er aan het woord was.

Of het nu gaat om Emma, haar dochter Vegas, of de mannen die haar dwingen de operatie te doen, ze zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt. Je merkt dat Verhoef weet wat schrijven is en dat ze research heeft gedaan naar het werk van een dierenarts.

Ik heb van elk hoofdstuk genoten en kan dit boek bestempelen als een van de betere Nederlandse thrillers van 2021.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan onderstaand leesfragment.

De-nachtdienst

Gegevens van dit boek:
Titel: De nachtdienst
Auteur: Esther Verhoef
Uitgever: Prometheus
Aantal pagina’s paperback: 365
Aantal pagina’s hardcover: 390
Aantal pagina’s e-book: 209
ISBN paperback: 9789044643589
ISBN hardcover: 9789044649116
ISBN e-book: 9789044643596
Prijs paperback: € 22,50
Prijs hardcover: € 31,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge