Esther Kreukniet – Carte Blanche

carte-blanche

Informatie die te vinden is op de achterflap: Als de pasgescheiden Roos Maasbruggen valt voor de charmes van haar werkgever, projectontwikkelaar Stephan Smit, begint ze pas echt met leven. Ze wordt opgenomen in de wereld van de nouveau riche en haar agenda raakt al snel gevuld met feestjes, regattas, recepties en exotische vakanties. Zo verrast als Roos is door de wending die haar leven neemt, zo zorgvuldig heeft power woman Eveline van Amerongen, de vrouw van Stephans beste vriend, haar succesvolle leven opgebouwd. Daarom wil ze tot iedere prijs voorkomen dat de enige misstap die ze zichzelf veroorlooft, haar geheime verhouding met diezelfde Stephan, aan het licht komt. In de argeloze Roos ziet ze een perfecte dekmantel. Roos heeft niets door en verblind door liefde raakt ze steeds verder van zichzelf verwijderd. Dan komt haar beste vriend Wick om bij een dubieus ongeluk. Er lijkt sprake te zijn van opzet en Roos gaat op onderzoek uit. Al snel komt ze erachter dat haar roze wolk een zwart randje heeft.

Het boek begint met het Facebookprofiel van Roos. Ik vind dit een heel origineel begin van een boek. Je krijgt zo een hoop informatie over de hoofdpersoon. En het geeft ook meteen een beetje de stijl van het boek weer. Snel en niet standaard.
Het boek gaat over Roos, een doorsnee 30-er, wiens leven totaal veranderd op het moment dat ze van baan wisselt. Haar nieuwe baas laat zijn oog op haar vallen. Wat Roos echter niet weet is dat dit geregeld is door Eveline de minnares van haar baas Stephan.

Het boek wordt afwisselend vanuit het oogpunt van Roos, dan weer van uit het oogpunt van Eveline verteld. Hierdoor krijg je al snel door hoe de dingen in elkaar zitten. Echter, Roos heeft wel als motto “Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal niet waar“, maar daar handelt ze niet naar. Ze zegt wel regelmatig dat het te mooi lijkt om waar te zijn, maar ze blijft wel heel naïef op haar roze wolk zitten.

Er moet uiteindelijk een dode vallen voordat ze van haar roze wolk valt en door heeft dat er dingen niet kloppen en ze eindelijk zelf op onderzoek gaat. Hierdoor komt ze erachter dat dingen niet zijn zoals ze dacht dat ze waren. Dit maakt het niet zomaar een roman, maar een roman met een spannend tintje, wat er voor zorgt dat je door wil blijven lezen, en nieuwsgierig bent hoe Roos uiteindelijk de dingen gaat oplossen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Carte Blanche
Auteur: Esther Kreukniet
Uitgeverij: de Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 283
ISBN Paperback: 9789022554715
Prijs Paperback:  Wisselend

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge