Esther Boek – Geen kind meer


Informatie die te lezen is op de achterflap: Het is de eerste dag van de voorjaarsvakantie als Dex door twintig man politie van zijn bed wordt gelicht op verdenking van verkrachting. Zijn leven staat op zijn kop, maar ook dat van de rest van de familie waaronder zijn moeder Anna. Zij strijdt om de onschuld van haar zoon te bewijzen en gaat de confrontatie aan met de leugens, het geweld en het machtsmisbruik van justitie.

Ondanks dat dit een verhaal is over groot onrecht is dit niet louter een boek over onmacht, verdriet en woede. Het gaat vooral over de kracht van onvoorwaardelijke liefde. Een boek over de strijd naar gerechtigheid. Esther Boek schreef deze aangrijpende misdaadroman naar aanleiding van haar eigen ervaringen. Haar zoon werd uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken van de aanklacht.

Bryan van De wereld van Bryan las het boek “Geen kind meer” en was hier erg enthousiast over. Mij sprak de korte inhoud van het boek ook heel erg aan, dus was sowieso ook wel nieuwsgierig naar dit boek. Dus toen hij het boek uit had, ben ik het boek ook gaan lezen. Toch wel handig 2 leesverslaafden in 1 huis. 🙂

De cover van dit boek laat 2 vlinders in een afgesloten pot zien. In eerste instantie had ik zoiets van wat hebben deze vlinders met dit boek te maken. Echter toen ik iets langer over de cover na ging denken viel het voor mij toch op zijn plek. Vlinders horen vrij te fladderen en uit te vliegen. En Dex heeft ook een leeftijd dat hij het moedernest zou moeten uitvliegen en de wereld in zou moeten vliegen. Echter door de beschuldigingen wordt hij, en ook de rest van het gezin, opgesloten, net als de vlinders in de pot.

Dit boek vertelt het verhaal van Dex en zijn familie. Dex wordt op de eerste dag van de voorjaarsvakantie uit huis gehaald met een gigantische politiemacht, omdat er een aanklacht van verkrachting tegen hem ligt. Zijn leven staat op de kop, maar niet alleen zijn leven maar ook het leven van de rest van het gezin. Dit verhaal wordt vanuit verschillende standpunten verteld. Aan de ene kant lezen we het verhaal van Anna, de moeder van Dex, maar ook het verhaal van de slachtoffers. Het verhaal van Anna is in de ik-vorm de overige in de derde persoon. Ik merkte zelf dat ik de meeste feeling had met Anna en echt respect had voor de manier hoe ze zich staande hield in deze omstandigheden.

De personages werden goed uitgewerkt en door het verhaal leer je alle personen goed kennen. Ik kreeg steeds meer een afkeer voor bepaalde personages. En kon er niet echt bij hoe er met Dex en zijn familie omgegaan werd. Je weet dat het verhaal waargebeurd is, anders zou je werkelijk denken dat dit niet mogelijk kan zijn in Nederland. Het is een ongelooflijk verhaal waarbij ik steeds het gevoel had dat ik verder moest lezen. Ik had moeite om dit boek weg te leggen.

Dit boek verdient het om gelezen te worden. Hopelijk kunnen Dex en zijn familie dit trauma op den duur een plekje geven. Al zal het naar mijn idee steeds blijven “het leven voor de aanklacht” en na de aanklacht.

Gegevens van dit boek:
Titel: Geen kind meer
Auteur: Esther Boek
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s E-book: 202
ISBN Paperback: 9789461092199
ISBN E-book: 9789461092632
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Esther Boek – Geen kind meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge