Erik Persoons – Attractopia

Van uitgeverij Kramat ontving ik het boek Attractopia om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Kramat hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een spannend verhaal geschreven door 10-14 jarigen voor jeugd tot 88 jaar.
Durf jij de uitdaging aan?
Luna wint één van de tien duotickets voor Attractopia , een gloednieuw pretpark.
Maar voor ze naar het pretpark gaat, heeft ze al verschillende, enge nachtmerries. Is dit een waarschuwing?
Tijdens de openingsceremonie biedt er zich een elfde kandidaat aan.
Wat is er gebeurd? Een vergissing? Heeft iemand vals gespeeld?
De directie besluit hem ook toe te laten. Maar dan spelen er zich rare voorvallen af in het pretpark, ongevallen en verdwijningen. Luna verdenkt Adam, de knappe elfde kandidaat op wie ze heimelijk verliefd is. Aan haar, en enkele vrienden die ze in het pretpark leert kennen, om achter de waarheid te komen… 

Wat ik heel bijzonder aan dit boek vind, is dat het boek eigenlijk niet door Erik Persoons geschreven is, maar dat het een idee van Erik Persoons is. Het boek is geschreven door 41 jongeren. Erik Persoons heeft dit unieke concept gecoördineerd en met succes.

Luna vindt in haar tuin een kaartje waar een rebus op staat waar je een duoticket kunt winnen voor het gloednieuwe pretpark Attractopia. De rebus blijkt erg moeilijk, maar als ze met hulp de rebus oplost en hem instuurt, moet ze afwachten of ze tot de winnaar behoort. En dat hoort ze natuurlijk. Ze heeft voor de grote dag aanbreekt al enkele nachtmerries. Is dit een teken? Ze gaat enigszins zenuwachtig naar de opening van het pretpark samen met haar buurjongen. Als ze bij de openingsceremonie zijn, meldt zich opeens een elfde kandidaat, zonder vriendje. Wat is er aan de hand? De directie lijkt verward, maar laat hem toch toe. Adam, de elfde kandidaat en de jongen waar Luna heimelijk een oogje op heeft, gedraagt zich vreemd. Luna verdenkt hem ook van de rare voorvallen en ongelukken die in het pretpark gebeuren. Luna wil er alles aan doen om achter de waarheid te komen… Maar wat is de waarheid?

De cover laat een meisje op de voorgrond zien, naar mijn gevoel moet dit Luna voorstellen, met op de achtergrond een attractie op een verder grijze achtergrond. De cover spreekt me wel aan. Het meisje kijkt alsof ze het niet vertrouwd en of ze achter zich kijkt om te controleren wat er aan de hand is. Dit vind ik wel erg goed passen.

Er is een makkelijke schrijfstijl gebruikt en ondanks dat er 41 jongeren aan dit boek gewerkt hebben, zie je nergens een andere schrijfstijl. De schrijfstijl is overal hetzelfde en makkelijk te lezen. De spanning wordt goed opgebouwd. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je snel geneigd bent om nog even een hoofdstuk te lezen. Wat alleen maar goed is, want dit zorgt er ook voor dat er vaart in het verhaal blijft. Dit boek is zeker voor de jeugd een goed boek. Er zijn genoeg spannende momenten en ook verliefdheid en de bekende puberverlegenheid komt aan bod. Wat ik erg goed bij dit boek vind passen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Attractopia
Auteur: 41 jongen onder regie van Erik Persoons
Uitgever: Uitgeverij Kramat
Aantal pagina’s Hardcover: 160
ISBN Hardcover: 9789462420694
Prijs Hardcover: € 14,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

2 thoughts on “Erik Persoons – Attractopia

  1. Dag veronique
    Hartelijk bedankt voor deze mooie recensie. Ik zal de boodschap overbrengen naar de jongeren want zij verdienen deze aandacht en aanmoedigingen het meest. Zelf ben ik natuurlijk ook trots op het resultaat. Het geeft me nog meer animo om het project te blijven dragen en meer bekendheid te geven want er is ondertussen al beslist dat er een nieuwe opgave komt voor alle schrijflustigen die graag meewerken aan de realisatie van een spannende jeugdroman. Meer info op mijn website erik.persoons.com. Vriendelijke groeten, Erik Persoons

    1. Leuk dat dit project voortgezet wordt. Zo wordt wellicht ook het lezen onder de jongeren weer wat meer onder de aandacht gebracht. Dit boek is in ieder geval al heel goed gelukt. En hier mag je met recht trots op zijn, aangezien jij het idee had en de begeleiding voor je rekening genomen hebt. Groetjes Veronique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge