Elvin Post – Catch

In de aanbiedingsfolder zagen we de nieuwe ‘Politie niet betreden’-thriller, geschreven door Elvin Post. Deze serie lezen we altijd erg graag en ook de boeken van Elvin Post worden graag gelezen. Nadat we gelezen hadden waar dit boek over ging, was onze interesse helemaal gewekt. We hebben de uitgever een mailtje gestuurd en enkele dagen later kregen we een positief bericht en rond de verschijningsdatum ontvingen we het recensie-exemplaar dan ook toegestuurd. Hier willen we uitgeverij De Fontein uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Roos is in de wolken als ze Noah leert kennen via Catch, een populaire jongerenapp. Hoewel ze elkaar nog nooit hebben ontmoet, begrijpt hij haar als geen ander en Roos wil hem dolgraag ontmoeten.
Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje vermoord. Volgens Roos’ vader, die bij de krant werkt, vermoedt de politie dat de dader zijn slachtoffers via Catch benadert. Kan Roos Noah vertrouwen? Of maakt ze een grote vergissing door met hem af te spreken?

De cover

Op de cover staan een jongen en een meisje. Ze zijn beiden aan het appen. Op de cover staat als een appje de tekst ‘Maakt ze de fout van haar leven door met hem af te spreken?’ Deze tekst maakt mij nieuwsgierig en dit zorgt er voor dat ik dit boek zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel. Vooral ook door de ‘Politie niet betreden’-band die om het boek heen zit.

De auteur

Elvin Post is bekend van zijn thrillers voor volwassenen, waaronder ‘De cursus’ en ‘Vals beeld’. Hij won verschillende prijzen met zijn boeken. ‘Catch’ is zijn tweede jeugdthriller.

Het verhaal

Roos is actief op de populaire jongerenapp Catch. Hier heeft ze goed contact met Noah en ze is helemaal in de wolken van hem. Ze zou graag met hem afspreken, want hoewel ze elkaar nog niet ontmoet hebben, begrijpt hij Roos als geen ander. Ze is echter ook een beetje bang dat ze zal tegenvallen.
Intussen vindt er in de stad, voor de tweede keer in korte tijd, een moord plaats. Er wordt een jong meisje vermoord. Roos’ vader, die bij de krant werkt, heeft gehoord dat de dader zijn slachtoffers via Catch benadert. Kan Roos wel met Noah afspreken? Is hij te vertrouwen? Of maakt ze een levensgevaarlijke fout door met hem af te spreken?

Boektrailer

Mijn mening

Ik las eerder al de jeugdthriller ‘Geen weg terug‘ van Elvin Post en was hier al erg enthousiast over. Ik was dus erg benieuwd of hij dit succes kon evenaren. En ik kan je nu al zeg, dat deze voor mijn gevoel zelfs nog beter was. Roos heeft het niet altijd gezellig thuis, waardoor ze regelmatig op de jongerenapp Catch zit, omdat ze daar een luisterend oor vindt bij Noah, een jongen die ze erg leuk vindt en waar ze regelmatig contact mee heeft. Haar ouders hebben huwelijksproblemen en regelmatig ruzie en Noah is er dan voor haar. Ze wil dolgraag met hem afspreken. Ook heeft ze goed contact met haar beste vriendin Julia.

Ondertussen wordt er in de stad voor de tweede keer een meisje in de leeftijd van Roos vermoord, en de hele stad is bevangen van angst. Als de vader van Roos dan ook nog verteld dat de dader zijn slachtoffers uitzoekt via Catch, twijfelt Roos heel erg of ze er wel slim aan doet om Noah te ontmoeten. Je merkt dat Post zich echt verdiept heeft in de hedendaagse tijd en de dingen die tegenwoordig onder jongeren leven. Zo is de jeugd veel online bezig en dit heeft hij dus op een handige manier verwerkt in zijn verhaal. Maar ook ruzies tussen ouders en onzekerheden komen uitgebreid aan bod.

Ik denk dat Elvin Post met dit verhaal wederom een onderwerp heeft weten te kiezen, die jongeren weet te raken. Door de spanning die in het verhaal zit, wordt het ook een verhaal wat uitnodigt om verder te lezen, waardoor het ook voor jongeren die wat meer moeite hebben met lezen, deze verhalen waarschijnlijk graag verder willen lezen, omdat ze benieuwd zijn wie nu de dader is.

Ik wil een volgend boek van zijn hand zeker weer lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Catch

Gegevens van dit boek:
Titel: Catch
Serie: Politie niet betreden
Auteur: Elvin Post
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 258
Aantal pagina’s e-book: 256
Verteller luisterboek: Relinde de Graaff
Duur luisterboek: 05:54
ISBN hardcover: 9789026166266
ISBN e-book: 9789026166273
ISBN luisterboek: 9789026166280
Prijs hardcover: € 16,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge