Ellen de Vriend – Vermist

Vermist
Informatie die te lezen is op de achterflap: Elk jaar raken circa 40.000 mensen in Nederland vermist. Gemiddeld 14 daarvan komen nooit meer terug… Soms verandert je leven in een fractie van een seconde. Karen is een aantrekkelijke journaliste van in de dertig en woont met haar man, rijschoolhouder Joost Roelink, en dochter Melissa in Zeeland. Op een dag die als alle anderen begint, raakt Joost vermist. Het is een mysterie wat er met hem is gebeurd. De politie probeert Karen in eerste instantie af te wimpelen met het verhaal dat mannen wel eens vaker niet thuis komen en dat Joost waarschijnlijk ergens in de kroeg is blijven hangen. Maar als de dagen verstrijken, begint de nachtmerrie dat Joost mogelijk helemaal niet meer terugkomt steeds meer werkelijkheid te worden. Vlak nadat Karen de schokkende ontdekking doet dat er 50.000 euro verdwenen is van de zakelijke rekening van de rijschool, vinden een paar wandelaars de verlaten auto van Joost. Karen ondervindt dat een vermissing niet alleen een emotionele nachtmerrie is, maar ook een financiële angstdroom. De zorgen en slapeloze nachten beginnen langzaam hun tol te eisen. Hoe hard ze ook haar best doet om de waarheid te ontkennen en vol te houden dat Joost nog in leven is, wijst alles erop dat hij voorgoed verdwenen is. Totdat Karen een telefoontje krijgt van iemand die beweert Joost gezien te hebben, levend en wel. Ellen De Vriend schrijft al achttien jaar, variërend van verhalenbundels tot reisboeken. Vermist is na Bitterzoet (2013) en YA-thriller Crush (2014) haar derde thriller.  

De cover sprak mij heel erg aan. Het geeft me een mysterieus gevoel. De man die wegloopt bij de auto. Wat is hier aan de hand. Hierdoor was ik erg nieuwsgierig naar dit boek geworden. Ik had nog nooit eerder wat gelezen van Ellen de Vriend, en Nederlandse schrijvers die ik nog niet ken, vind ik altijd extra leuk. Dus ik begon met veel plezier in dit boek te lezen.

Het boek begint dat Karen met het eten aan het wachten is dat haar man Joost van zijn werk, als rij-instructeur thuiskomt. Als hij echter niet thuis komt wordt ze toch ongerust en gaat ze aangifte doen bij de politie. Deze wimpelt haar af dat mannen het recht hebben om soms zomaar te verdwijnen. Als Joost een paar dagen later nog steeds niet terecht is en zijn auto wel gevonden wordt, blijkt de verdwijning toch wel serieus en denkt de politie een tijd aan zelfmoord, maar dat wil Karen niet geloven. Als er ook nog eens 50.000 euro van de zakelijke rekening verdwenen blijkt weet ze zeker dat er meer aan de hand is. Ze wordt door buurvrouw Annet aangespoord om zelf op onderzoek te gaan, omdat de politie niet veel doet. Er blijkt vanalles in het verleden van Joost niet te kloppen. Wat Karen over Joost aan het twijfelen brengt. Ze krijgt ook aanwijzingen dat Joost nog leeft en gewoon vertrokken is. Vindt ze Joost terug?

Het verhaal las makkelijk weg, maar ik vond het geen thriller. De spanning miste ik een beetje. Sommige stukken worden erg lang beschreven, wat niet vervelend was om te lezen, maar wat het niet spannender maakte. Je hebt 2 verhaallijnen. De verhaallijn van Sanne en van Karen. Doordat de namen boven de hoofdstukken staan is meteen duidelijk over wie het gaat, maar dat haal je ook vrij snel uit het verhaal. Ik had vrij snel door hoe het in elkaar zat, echter het einde was toch nog onverwachts. En had ik niet zien aankomen. Wat toch wel weer erg goed is van Ellen de Vriend. Ik zal zeker de andere boeken of nieuwe boeken van Ellen de Vriend in de toekomst ook gaan lezen, aangezien haar schrijfstijl mij goed beviel. Hopelijk zit er dan wel wat meer spanning in het boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vermist
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgeverij: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 247
ISBN Paperback: 9789045209876
ISBN E-book: 9789045208183
Prijs Paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

2 thoughts on “Ellen de Vriend – Vermist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge