Ellen de Vriend – Geruisloos


Van Karakter uitgevers ontving ik het boek “Geruisloos” geschreven door Ellen de Vriend om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Gevaar schuilt soms in één ogenblik van onoplettendheid

In Geruisloos is de succesvolle journaliste Stefanie getrouwd met sleepbootkapitein Paul. Hun dochter Nina is zes. Omdat de spanningen in hun huwelijk flink zijn opgelopen, gaan ze op vakantie naar Zeeland. Twee weken tijd voor elkaar in een huisje aan het strand moet hun relatie nieuw leven inblazen. Beiden weten ze dat dit de laatste kans is om hun relatie te redden.

Stefanie raakt in de ban van haar ex-vriend Timo die in een naburig huisje met zijn merkwaardige, onsamenhangende vrouw Marlen op vakantie is. De gevoelens die ze plotseling weer voor Timo voelt, verwarren haar en brengen haar in een lastige positie ten opzichte van haar man. Dit zet haar relatie nog meer op scherp en opent tegelijkertijd haar ogen voor een nieuwe toekomst, zonder Paul, die steeds meer als een blok aan haar been begint te voelen…
Wat begint als een ontspannen vakantie, eindigt als een angstaanjagende nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk lijkt.

De cover van dit boek laat een vrouw in een witte jurk in de branding van de zee. Bovenaan staat de titel van het boek, met eronder in kleine letters de tekst “Gevaar schuilt soms in één ogenblik onoplettendheid.” De cover geeft me een zomergevoel en spreekt me heel erg aan. Ik zou dit boek zeker oppakken in de boekhandel.

Het boek begint met een schuingedrukte proloog. Het boek bevat twee verhaallijnen. De gewone verhaallijn en soms komt er een schuingedrukt stuk tussendoor en dit is van een vrouw waarbij de dochter ooit verdronken is. Gedurende het verhaal wordt wel duidelijk wie dit is. In het begin was dit best verwarrend en vroeg ik me af wat dit met elkaar te maken heeft, maar verder op in het boek valt dit mooi bij elkaar. Goed uitgedacht.
De personen zijn goed uitgewerkt. Je leert de hoofdpersonen goed genoeg kennen al had Paul van mij wel wat meer uitgewerkt mogen worden. Je ziet hem nu als stugge geïrriteerde man zonder echt gevoel. Hier had wat mij betreft wat meer aandacht aan besteed mogen worden.

Wat ik een beetje vreemd vond is, In het boek vertelt de vrouw in het schuingedrukte deel bij de twaalfde vakantiedag dat de moeder de zwemvleugels had lek geprikt dat het kind heel rustig was terwijl ze normaal zo druk was. Terwijl ze ergens anders in het boek iemand anders beschuldigt van de dood van haar kind. Dit klopt naar mijn gevoel niet.

Wat ik trouwens een leuk detail vond, is dat er in het verhaal geschreven wordt dat Stefanie een thriller wil uitlezen. Dit gaat over de eerder verschenen thriller van Ellen de Vriend, “Vermist“.
Het verhaal is makkelijk geschreven en leest makkelijk weg. Wel duurt het een tijdje voor dat er echt spanning in het boek is, in eerste instantie leest het boek als een roman. En speelt vooral de moeilijke relatie van Paul en Stefanie een rol. Ik heb het boek niet echt als een spannende thriller ervaren, maar meer als een ontspannen zomerboek. Wat je lekker bij een heerlijk zonnetje kunt lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Geruisloos
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 288
ISBN paperback: 9789045212739
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

5 thoughts on “Ellen de Vriend – Geruisloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge