Ellen Hosmar – Mol & Konijn

Van Lantaarn Publishers ontving ik het boek “Mol & Konijn” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Lantaarn Publishers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Mol en Konijn zijn de beste vriendjes. Maar ze zijn ook heel verschillend en dat levert weleens problemen op. Gelukkig vinden ze altijd een manier om het weer goed te maken en samen leuke dingen te doen.
Een lief verhaal met prachtige illustraties over vriendschap en andere accepteren zoals ze zijn. 

Dit is een verhaal met een boodschap en hier houd ik altijd wel van. Vooral bij kinderboeken vind ik dit altijd iets wat erg belangrijk is. Dit boek is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar. En ontzettend leuk om samen te lezen. Het voor te lezen aan je kind, kleinkind of oppaskind.

Het verhaal van Mol & Konijn geeft een duidelijke boodschap. Het laat zien dat je ondanks dat je verschillend bent, je toch vrienden kunt zijn en je daarbij soms elkaars verschillen zult moeten accepteren. De illustraties, gemaakt door Alexandra Meinesz beelden het verhaal ook heel goed uit, waardoor je kind het verhaal ook zal begrijpen als hij/zij het boek leest of misschien beter gezegd kijkt, zonder dat jij het verhaal voorleest. De boodschap van vriendschap en de ander accepteren zoals hij is wordt ook duidelijk in de tekeningen.

Dit is zeker een leuk boek voor kinderen van 4 tot 6 jaar en ik denk dat je hiermee ook duidelijk een boodschap mee geeft die ze hun hele leven kunnen gebruiken.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mol & Konijn
Auteur: AEllen Hosmar
Illustraties: Alexandra Meinesz
Uitgever: Lantaarn Publishers
Aantal pagina’s: 32
ISBN:9789463540681
Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Lantaarn Publishers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge