Ellen G. – Verdorven

Verdorven
Informatie die te lezen is op de achterflap: In winters Berlijn vindt een reeks bizarre moorden plaats. De Mordkommission komt geen stap verder en roept ten einde raad de hulp in van haar voormalige hoofdcommissaris Wolfgang. Die heeft pas zijn eerste klus als privé detective geaccepteerd, maar raakt zo geïntrigeerd door de verminkte lijken, verdwenen lichaamsdelen en onbegrijpelijke hints dat hij de opdracht aanneemt. Het luidt de start in van een zoektocht die hem tot in Lissabon brengt, een stad van vergane glorie die hij in zijn hart zal sluiten. Al snel wordt hij bedreigd. En daar blijft het niet bij. Hij weet dat hij continu over zijn schouder zal moeten kijken.Terwijl sneeuw het Berlijnse openbare leven lamlegt, graaft Wolfgang verder, niet wetend dat de ontluisterende verdorvenheid van de menselijke geest zelfs hem nog zal choqueren.En op de achtergrond is daar Julia, de vrouw van zijn leven, die hem voor een onmogelijke keuze stelt.

Ondanks dat het boek “Verdorven” het derde deel is wat over de Berlijnse hoofdcommissaris Wolfgang gaat had ik niet het idee dat ik iets miste omdat ik de eerste 2 delen nog niet gelezen had. Al zal ik deze zeker nog gaan lezen.
In het begin had ik wat moeite om in het boek te komen. Daarnaast ergerde ik me er best aan dat Wolfgang alleen met voornaam bekend werd, ook nadat de vrouw van de vermoorde bankier vroeg naar een achternaam werd die niet genoemd wat op mij daardoor ongeloofwaardig over kwam, maar door de opbouwende spanning is deze ergernis verdwenen en was ik hier toch redelijk snel aan gewend. Op het leesclub gedeelte van het Crimezone forum is daarnaast de mogelijkheid om Ellen G. vragen te stellen. En daar werd ook de vraag gesteld waarom alleen voornamen gebruikt werden. Zij heeft dit gedaan omdat in het begin het vaak verwarrend werd gevonden de verschillende namen en dat mensen vaker moesten terug bladeren om te kijken wie wie was. Dus daar is ook wel wat voor te vinden. Dit zal nu minder zijn. Echter omdat een agent zich normaal gesproken altijd met de achternaam bekend is, en indien gevraagd ze ook verplicht zijn hun achternaam te geven vond ik het ietwat ongeloofwaardig.

De spanning werd steeds verder opgebouwd en word je een aantal keer op het verkeerde been gezet. De uiteindelijke dader was voor mij behoorlijk onverwachts wat erg goed in elkaar gezet is dus, want de verdachte is in eerste instantie helemaal niet in beeld.

Dit boek is zeker een aanrader als je van een goed in elkaar gezette thriller houdt.
Alleen een tip… Als je, net als ik, gezondheidsklachten hebt en dus vaker moeite hebt met een boek vast houden zou ik wel voor het ebook gaan, doordat het een dikker boek is had ik op een bepaald moment erg veel moeite om het boek vast te houden en ben ik van het gewone boek overgestapt op het ebook.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verdorven
Auteur: Ellen G.
Uitgever: Manteau Thriller
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 370
ISBN Paperback: 9789022328286
ISBN E-book: 9789460413124
Prijs Paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge