Ellen de Vriend – Gestolen geluk

We werden door Ellen de Vriend benaderd of wij interesse hadden om haar nieuwe boek te lezen. Omdat we in het verleden altijd graag haar boeken lazen wilden we deze zeker graag lezen. We kregen dan ook per omgaande haar boek in onze digitale brievenbus. Hier willen we Ellen de Vriend hartelijk voor bedanken.

Informatie die op internet te lezen is over het boek: ‘Gestolen geluk’ gaat over een heel gewoon Zeeuws gezin. Sharon heeft een erg goede band met haar ouders en haar drie oudere broers. Ze heeft een zomerbaan als strandwacht in Dishoek en eet op zondag vaak met de hele familie gezellig in de tuin. Tot ze, bij toeval, achter een geheim komt. Waarom willen haar ouders er niets over kwijt? En waarom zijn ze vanuit Noord-Holland naar Zeeland verhuisd? Hoe goed kent Sharon haar familie eigenlijk?

De cover

Op de cover staat een klavertje vier die op de grond ligt. Is iemand dit klavertje vier verloren? Ik ga me meteen vanalles bedenken wat er gebeurd kan zijn. De cover maakt me dus zeker nieuwsgierig.

De auteur

Ellen De Vriend is schrijver en journalist/eindredacteur. Na haar studie werkte ze onder meer als verslaggever bij de provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en voor diverse Zeeuwse magazines en weekkranten. Na een aantal verhalenbundels en reisboeken legt ze zich de laatste jaren toe op het schrijven van thrillers.

Het verhaal

Sharon werkt in haar vakantie als strandwacht. Via haar werk kan ze een cursus gaan volgen en hierbij doet ze kennis op die ze thuis als grapje wilt gebruiken. Echter dit pakt totaal anders uit. Terwijl Sharon vooral trots wilde laten zien wat ze geleerd had, kreeg het gezellige avondje opeens een heel andere wending. Haar ouders willen er niks over los laten, maar Sharon besluit op onderzoek uit te gaan… Waar is de goede band die ze met haar familie heeft op gebaseerd? En kent ze haar familie eigenlijk wel zo goed als dat ze denkt?

Mijn mening

Hier in huis zijn al enkele boeken van Ellen de Vriend gelezen en iedere keer weer waren we hier enthousiast over. Dus toen Ellen aangaf dat ze een novelle in eigen beheer uit ging brengen waren we zeker weer benieuwd. En ik moet zeggen, ik ben absoluut niet teleurgesteld. Het verhaal zit voor mijn gevoel tussen een roman en thriller in. Het geeft me het gevoel van een cosy crime en ik merk dat ik deze ook wel heerlijk vind om te lezen. Aan de ene kant de romantiek, aan de andere kant ook de spanning van een thriller. Dat is dubbel genieten.

Ondanks dat ‘Gestolen geluk’ een kort verhaal is, leer je de hoofdpersonen goed genoeg kennen. Vooral de personages Sharon, Seb en Sjoerd komen het meest naar voren. En Sharon komt meteen over als een sympathiek persoon die je het beste toewenst. Dus als zij aan haar zoektocht begint, hoop je ook dat ze vindt wat ze zoekt. Haar vader vond ik gedurende het verhaal maar een akelige man en ik kon dus ook niet begrijpen dat er in eerste instantie geschreven werd dat ze een erg goede band had met haar ouders. Maar tijdens de ontknoping wordt wel duidelijk waarom haar vader op die manier reageerde en vallen de ontbrekende puzzelstukjes helemaal op hun plek.

Wel vraag ik me af wat de rol van Marcel in het geheel is. Deze had voor mij weinig toegevoegde waarde in het verhaal, of hij had een grotere rol moeten vervullen, dan had ik het begrepen. Nu bleef dit voor mij een beetje een los eindje wat ik een beetje jammer vind, want voor de rest is dit een voortreffelijk geschreven novelle, die voor een avondje leesplezier zorgt.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gestolen-geluk

Gegevens van dit boek:
Titel: Gestolen geluk
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Clustereffect
Aantal pagina’s e-book: 90
Verteller luisterboek: Margareth van Slijpe
Duur luisterboek: 02:57:34
ISBN e-book: 9789462177079
ISBN luisterboek: 9789462178052
Prijs e-book: € 4,99
Prijs Luisterboek: € 12,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge