Ellen de Vriend – Dwaalspoor

Hier thuis lezen wij de verhalen van Ellen de Vriend altijd met veel plezier. Dus toen wij zagen dat er een nieuwe thriller van haar hand zou verschijnen werden wij natuurlijk enthousiast. De cover en de flaptekst spraken ons aan, dus hebben wij de uitgever gemaild of wij een recensie-exemplaar konden ontvangen. Rond de verschijningsdatum viel het exemplaar dan ook op onze deurmat. Hier willen wij Xander uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Fiona gaat aan de slag als assistent-manager op een gezellige Franse familiecamping in Baskenland. Op de idyllische camping, mét haar knappe collega, kan haar zomer niet meer stuk.
Fiona voelt zich intens gelukkig, maar dat verandert snel: haar voorganger, George, blijkt spoorloos verdwenen. Fiona gaat op onderzoek uit, maar stuit op steeds meer geheimen en eindigt op een dwaalspoor. Dan probeert iemand haar verdacht te maken van moord. Vliegensvlug moet ze uitzoeken wat er aan de hand is, maar is er nog wel iemand die ze kan vertrouwen?

De cover

Op de cover is een vrouw te zien die van de camera weg loopt, richting de huizen en hotels, aan de rand van het strand. De vrouw heeft een blauwe jurk aan en loopt op blote voeten door het zand. De lucht is dreigend. De tekst ‘De zonnige camping blijkt niet zo idyllisch als het lijkt’ maakt mij nieuwsgierig en de auteursnaam en titel in de afstekende kleuren trekt mijn aandacht! Persoonlijk vind ik de cover niet bij het verhaal passen omdat het verhaal zich grotendeels op een camping afspeelt. Dit zie ik in de cover helaas nergens terug.

De auteur

Ellen de Vriend werkt als journalist bij verschillende vakbladen en weekkranten. Ze is auteur van thrillers, reisboeken en verhalenbundels. Eerder verschenen bij Xander uitgevers o.a. de bestsellers Vermist en Geruisloos. Ellen woont in Zeeland met haar man en honden.

Het verhaal

Fiona heeft een nieuwe baan gevonden en ze is er zeker van dat dit de zomer van haar leven wordt. Waar ze in Nederland nog op een camping in het mooie Zeeland werkte, gaat ze nu aan de slag op een, op het eerste oog, gezellige camping in Frankrijk. Maar schijn bedriegt…
George, de man die voor de komst van Fiona, op de camping werkte en in haar blokhut woonde, blijkt spoorloos verdwenen. Wat is er met hem gebeurd? Heeft er een misdrijf plaats gevonden of is hij gewoon met de noorderzon vertrokken? Fiona besluit om op onderzoek uit te gaan en doet een aantal bizarre ontdekkingen.
Als ze niet veel later zelf verdacht wordt, weet Fiona het zeker. Er is hier iets gruwelijk mis en ze vraagt zich dan ook af wie ze eigenlijk nog kan vertrouwen…

Mijn mening

Voor ons is auteur Ellen de Vriend al lang geen onbekende meer. Zo lazen wij eerder onder andere ‘Blond op Bonaire‘, ‘Gestolen geluk‘ en ‘Ivoorroute‘. Elke keer is het weer een feest om haar nieuwe boek ter hand te nemen. Ook deze keer kon ik niet wachten om te beginnen in ‘Dwaalspoor’.

Dwaalspoor speelt zich af in het, normaal, zo mooie Frankrijk. Nu is Frankrijk ook nog mooi, maar toch merk je tijdens het lezen al snel dat er een onderhuidse spanning aanwezig is. De camping is een echte familiecamping en de sfeer is gemoedelijk, maar als Fiona erachter komt dat haar voorganger vermist is, en in haar blokhut, voor haar komst, bloed is gevonden, weet ze even niet meer wat ze moet. Wil ze nog wel op de Franse camping werken en zijn? Of wil ze het liefste, met gierende banden, terug naar de Zeeuwse camping waar ze in Nederland werkte? De toon van het verhaal is gezet en de race tegen de klok begint.

In het eerste hoofdstuk lezen wij over een persoon die opgesloten zit in een Franse gevangenis. Waarom deze persoon opgesloten zit, wordt niet meteen duidelijk. Wat wel meteen te merken is, is dat De Vriend erg goed is in het omschrijven van locaties, want ze weet haarfijn te vertellen in wat voor positie en omgeving deze persoon verkeerd. En dit is iets waarom wij de verhalen van deze auteur zo graag lezen.

Op de cover staat dat De Vriend de ster van de spannende zomerthrillers is. Hiermee slaat de uitgever de spijker op zijn kop. Een verhaal van Ellen De Vriend staat garant voor een aantal uurtjes leesplezier. Ook dit verhaal is een thriller waarbij je het gevoel hebt dat je zelf op de locatie bent, waar het verhaal zich afspeelt, in dit geval de Franse camping en ga je, samen met hoofdpersonage Fiona, op zoek naar antwoorden op prangende vragen.

Ik heb in ieder geval weer enorm genoten van deze thriller en kijk dan ook weer reikhalzend uit naar een nieuw verhaal van Ellen de Vriend, want één ding is zeker: haar verhalen vervelen nooit!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit verhaal? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

Dwaalspoor

Gegevens van dit boek:
Titel: Dwaalspoor
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 221
Verteller luisterboek: Wietske Janssen
Duur luisterboek: 07:03:12
ISBN paperback: 9789401617802
ISBN e-book: 9789401617819
ISBN luisterboek: 9789401618403
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 7,99
Prijs luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus en Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge