Ellen de Vriend – De erfgename


Ik heb eerder van Ellen de Vriend de boeken “Vermist” en “Geruisloos” gelezen. Dus toen ik hoorde dat er een nieuw boek van Ellen de Vriend zou verschijnen was ik erg nieuwsgierig. Ik mocht van Karakter Uitgevers dit boek lezen om te recenseren. Hier wil ik Karakter Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Horecaondernemer Britt Hulsman is al zesentwintig jaar gelukkig getrouwd met accountant Richard en samen hebben ze drie dochters, vier koffiebars en een bestaan waar velen jaloers op zijn. Zij is rijk en succesvol en hij is knap en charmant. Een romantisch weekendje weg met z’n tweeën is er door alle drukte bij ingeschoten en daarom genieten ze met volle teugen in een bed & breakfast in Zeeland. Als Britt na haar ochtendwandeling terugkeert naar de B&B, blijkt deze ‘onvindbaar’, en lijkt ook Richard van de aardbodem verdwenen… 

De cover

Op de cover zie je een vrouw op een paadje staan in de mist. Op de achtergrond, in de mist, zie je een grote boerderij liggen. Ik stel me voor dat de vrouw op de cover Britt is en dat je op de achtergrond haar boerderij ziet. Op de cover staat de quote “Hoe goed ken je de persoon van wie je houdt écht?” Deze quote maakt me enorm nieuwsgierig naar het boek. Ik zou dit boek, door de mysterieuze cover en de nieuwsgierig makende quote zeker opgepakt hebben in de winkel.

De auteur

Ellen de Vriend is journalist en auteur. Ze schreef meerdere boeken. Waaronder ook enkele reisboeken over de Cariben. In 2015 tekent Ellen een contract bij Karakter uitgevers, waar haar huidige thriller ook verschenen is. Ellen leest zelf ook graag en verslindt o.a. YA-thrillers, Nederlandse thrillers, romans en reisverhalen. Ze houdt van reizen en heeft haar eigen tekstbureau.

Het verhaal

Britt en Richard Hulsman zijn al zesentwintig jaar gelukkig getrouwd. Britt is horecaondernemer en Richard is accountant in hetzelfde bedrijf. Samen hebben ze vier koffiebars en de vijfde staat op het punt om geopend te worden. Ze hebben drie dochters. Britt is rijk en succesvol en Richard is knap en charmant. Richard besluit Britt mee te nemen op een romantisch weekend weg met z’n tweeën. Dit is er al lange tijd bij ingeschoten door alle drukte van de koffiebars. Ze besluiten een weekend naar Zeeland te gaan. Hier wordt hun een Bed & Breakfast aanbevolen. Als Britt broodjes gaat halen en terug komt blijkt niet alleen de Bed & Breakfast onvindbaar, maar is ook Richard verdwenen…

Mijn mening

De hoofdpersonages (Britt, Richard en Mara) zijn erg goed uitgewerkt en worden als geloofwaardige personages neergezet. Britt is succesvol en soms wat naïef, maar ondanks dat ze zo succesvol is, heeft ze alles voor haar gezin over. Ze is gelukkig met haar gezin, Richard en de drie kinderen, Iris, Sanne en Tess, en haar succesvolle koffiebar-formule.

Mara heeft het daarentegen wat moeilijker. Ze werkt in een hotel en heeft de zorg voor haar moeder, die een paar maanden geleden een ernstig ongeluk gehad heeft en nu in een verzorgingstehuis verblijft. Om de kosten te kunnen betalen draait ze extra uren in het hotel. Sinds kort heeft ze een vriend waar ze eindelijk weer het gevoel heeft dat ze hier gelukkig mee kan worden.

Het verhaal is zo’n verhaal waarvan je hoopt dat je het zelf nooit mee maakt. Doordat het verhaal zo vreemd is moet Brit zich ontzettend verdedigen. Toch had ik hier niet het gevoel alsof het ongeloofwaardig was. Wel vond ik de reactie van de dochters soms wat ongeloofwaardig. Alsof ze geen gevoel voor hun vader Richard hadden. Dit vond ik soms best raar overkomen. Echter wat ik vooral boeiend vond, was om een thriller te lezen, zonder dat er iemand in vermoord werd. Want de spanning was wel continue aanwezig. Je vraagt je continue af wat er nu gebeurd is en waarom dingen gebeuren. Ook vroeg ik me lange tijd bepaalde zaken over Mara af, echter dit wordt in het plot, door een onverwachte wending in het verhaal, meer dan duidelijk.
Ik vind dat Ellen de Vriend een ontzettend goed verhaal afgeleverd heeft, wat er steeds voor zorgde dat ik verder wilde lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: De erfgename
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever:  Karakter uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 304
ISBN paperback: 9789045212975
ISBN E-book: 9789045214672
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 7,25

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge