Elke van Huffel – Crazy Cat lady-boek

Ik kreeg van New Book Collective een persmail over het ‘Crazy Cat Lady-boek’ geschreven door Elke van Huffel en met illustraties van Niet nu Laura. Aangezien we hier twee katten rond hebben lopen voelde ik me direct aangesproken en na een mailtje kreeg ik het boek vrij snel na verschijning toegestuurd. Ik wil New Book Collective en uitgeverij Van Halewyck dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Doe jij je weleens tegoed aan een kattenfilmpje op YouTube – of honderd? Nestel je je het liefst met een latte macchiato in je favoriete kattencafé? Heb je… een Instagramaccount voor je kat? Proficiat en welkom in de club van de Crazy Cat Ladies! Met het Crazy Cat Lady-boek leer je je favoriete huistijger nog beter kennen. Maak leuke kattenspullen, voer samen met je huisdier knotsgekke opdrachten uit, bewaar de mooiste herinneringen en duik in de wondere wereld van het meest mysterieuze dier ter wereld. Iedereen met een kat heeft recht op minstens één Crazy Cat Lady-boek!

Cover

De cover geeft je gelijk een vrolijk gevoel. De cover is in mintgroen en in het midden staat een illustratie van ‘Niet nu Laura’. In de illustratie zie je dat een kat en een catlady samen spaghetti eten. Hierbij moet ik meteen aan de film Lady en de Vagebond denken. Dit boek zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Elke van Huffel is redacteur en reporter voor tv en magazines. Als SuzieQew amuseert zij op Twitter bijna 10.000 volgers met haar avonturen én die van kattensoulmate Marbles. Marbles is haar uitgelezen medicijn voor een stressvrij bestaan, de haarballen neemt ze er met plezier bij.
‘Niet nu Laura’ is de webcomic van Laura Janssens. Laura tekent strips, cartoons en illustraties en heeft bijna 10.000 volgers op Instagram. Ze woonde 20 jaar samen met een kat die haar haatte, maar dat heeft geen blijvende wrok opgeleverd.

Mijn mening

Als je het boek doorkijkt vallen meteen een aantal dingen op. De geweldig leuke illustraties van ‘Niet nu Laura’ en de leuke feitjes die op de gekleurde achtergronden staan. De illustraties van Niet nu Laura brengen meteen een smile op mijn gezicht. De eerste illustratie die ik tegenkwam, was meteen zo enorm herkenbaar. Het leek wel alsof, Simba, onze rode kater, model had gestaan voor deze illustratie. Je kunt al het speelgoed voor meneer neer zetten en wat vind hij interessant? Juist…. de doos waar het inzat.

Wat ik persoonlijk wat minder vind, zijn de verschillende invullijstjes. Deze hadden wat mij weggelaten mogen worden, maar ik kan me ook voorstellen dat anderen deze echt geweldig vinden. En doordat ze verspreid in het boek staan zijn ze niet heel erg storend. Ik blader er langs en lees de artikelen die ik echt super leuk vind. Ik kom feitjes te weten die ik soms al wist, maar vaak ook nog heel nieuw voor mij waren en sommige dingen voor mij hierdoor duidelijk werden. Nu snap ik waarom Simba en Luna bepaalde dingen doen zoals ze doen.

Dit boekje is echt een super musthave. Leuk om te geven aan een catlady of man. Maar nog veel leuker om te krijgen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Crazy Cat lady-boek
Auteur: Elke van Huffel
Illustrator: Niet Nu Laura
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s: 160
ISBN Nummer: 9789461319081
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge