Elke dag een vraag

Bij BBNC uitgevers is er een nieuwe versie van ‘Elke dag een vraag’ verschenen. Hier zijn verschillende versies van te krijgen. Ik was wel erg benieuwd hiernaar aangezien ik al eerder de ‘Elke dag een vraag ‘agenda gebruikt heb. Na een mailtje naar de uitgever ontving ik dan ook een recensie-exemplaar. Hier wil ik BBNC uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  In Elke dag een vraag beantwoord je vijf jaar lang, elk jaar op dezelfde datum dezelfde vraag. Als je dit doet, heb je na die tijd een ontzettend leuk, persoonlijk naslagwerk. Het concept is eigenlijk heel simpel: het boek stelt je 365 vragen, elke dag eentje.  Op elke pagina staan vijf vakken om de vraag in te beantwoorden, voor elk jaar een vak. Je kunt dus ook nog zien hoe je zelf in die vijf jaar verandert en wat je allemaal meemaakt en denkt. Een ideaal dagboek voor mensen die geen lange verhalen willen schrijven en een geweldig boek om cadeau te geven of krijgen.

Cover

De cover is vrolijk. Op de cover staan verschillende soorten bloemen. Het geeft me een beetje een exotisch gevoel. Van deze cover word ik in ieder geval al vrolijk.

Mijn mening

Dit boek laat je vijf jaar lang iedere dag een vraag invullen. Dit klinkt heel leuk en als het af is, lijkt het me ook heerlijk om terug te lezen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik toch zeker wat discipline nodig zal hebben om dit echt 5 jaar lang vol te houden.
De vragen verschillen, sommige zijn met 1 of 2 woorden te beantwoorden, , andere vragen hebben toch echt een iets uitgebreider antwoord nodig. Want als ik het doe dan wil ik ook serieus antwoorden.
Enkele voorbeelden van vragen zijn:

  • Ga je graag stappen?
  • Van welke regels krijg je jeuk?
  • Ging de tijd snel vandaag?
  • Wat is jouw visie op het leven?

Zoals je hierboven ziet lopen de vragen nogal uiteen. Sommige vragen zijn met ja of nee te beantwoorden, maar de visie op het leven vereist een iets uitgebreider antwoord. Nu moet het antwoord ook weer niet te uitgebreid zijn, want je hebt per jaar vijf regels om te antwoorden. Nu zal dat normaal gesproken echt meer dan genoeg ruimte zijn.

Aan het begin van de eerste regel zet je het jaartal waarin je de vraag invult. Hierdoor kun je ook over heel veel jaren nog eens terug lezen hoe je in bijvoorbeeld 2018 over bepaalde onderwerpen dacht en hoe je daar in de loop der tijd wellicht anders over bent gaan denken.

Dit invulboek is erg leuk, omdat je zo terug kunt zien hoe en of je in de loop der tijd verandert bent. Ik denk dat het enige obstakel is, dat je genoeg discipline moet hebben om echt iedere dag een vraag te beantwoorden zonder een dag over te slaan.  Ik ben toch huiverig dat ik op den duur vergeet de vragen in te vullen. Maar wat ik dan wel een voordeel vind, de vragen kun je eventueel wel inhalen. Het is niet zo dat de vragen echt nauwkeurig op die dag ingevuld moet zijn. Je kunt bij het missen van een dag of enkele dagen nog altijd achteraf die vragen invullen.

Het boek heeft ook een lint, waardoor je makkelijk kunt terug vinden waar je gebleven bent. Dan het papier. Dit voelt fijn aan en is van een goede kwaliteit. Ook het schrijven op dit papier gaat erg goed en fijn. Je merkt dat hier een goede papiersoort gebruikt is zodat dit boek een mooi boek vol herinneringen wordt. 

Gegevens van dit boek: 
Titel: Elke dag een vraag
Ondertitel: Een dagboek voor vijf jaar
Uitgever: BBNC uitgeverij
Aantal pagina’s: 368
ISBN Nummer: 9789045323206
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge