Elke dag een recept


Van BBNC uitgevers ontving ik “Elke dag een recept” om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet: Tegenwoordig kun je er niet meer omheen: foto’s van eten. Op sociale media duiken aan alle kanten de mooiste foto’s op van de hipste, lekkerste en gezondste gerechten. Zit je in een restaurant, hangt degene aan het tafeltje naast je ineens half over zijn bord met z’n telefoon om de perfecte foto te maken. Wie weet heb jij ook wel verschillende foto’s van maaltijden die je bijzonder vond op je telefoon. Maar weet je bij elke foto nog wat er in dat gerecht zat en hoe het was bereid?…precies.

In ‘Elke dag een recept’ kun je daarom lekker ouderwets de recepten van al dat heerlijke eten opschrijven. Zo heb je niet alleen bewijsmateriaal van alles wat je hebt gebakken, gekookt, gestoomd of voorgeschoteld hebt gekregen, maar kun je het ook nog eens opnieuw maken wanneer je daar zin in hebt. Dankzij dit heerlijke boek vergeet je nooit meer dat succesverhaal in de keuken of dat geweldige recept dat je hebt afgetroggeld van de chef in je favoriete restaurant.

Naast lezen doe ik heel graag bakken, en ben ik echt wel iemand die allerlei gebak wil uitproberen om te bakken. En mijn vriend heeft er gelukkig ook geen probleem mee om het te proeven. Maar mijn probleem is meestal, dat ik overal recepten heb slingeren en uiteindelijk net dat ene lekkere recept kwijt ben, omdat ik niet meer weet waar ik het gelaten heb. Nu gebeurt dat niet meer.Of dat ik ze opgeslagen heb ik een app op mijn iPad en dan de app niet meer werkt. BBNC uitgevers heeft mee gedacht en een handig boekje gemaakt, waar je handig al die heerlijke recepten in op kunt schrijven.

Het boekje is van een behoorlijk dik formaat. Maar het is natuurlijk een dagboek. Dus eigenlijk voor een jaar lang je dagelijkse gerechten op te schrijven. Echter ik ga het meer gebruiken om mijn favoriete gerechten op te schrijven.

Wat me wel meteen opvalt als ik hem open klap, is dat als je vooraan in het boek begint te schrijven, dat het best lastig schrijven is op de linker pagina, doordat het boek zo dik is, heb je onder de kaft lege ruimte waardoor je, als je druk zet tijdens het schrijven, de pagina naar beneden duwt.

Natuurlijk ben ik ook begonnen met de eerste recepten in het boekje gaan schrijven. Ik heb van mezelf een redelijk groot handschrift en hier merk ik dat de regeltjes kort op elkaar staan. Dus dat wordt even wennen voor mij om in kleine letters te schrijven. Er staan verschillende dingen voorgedrukt die je in kunt vullen.
Namelijk:

  • Naam gerecht
  • Datum
  • Beoordeling
  • Locatie/bron
  • Ingrediënten
  • Bereiding

Een aantal dingen zijn natuurlijk vrij logisch, zoals de naam van het gerecht, de ingrediënten en de bereiding. De datum is wellicht leuk als je inderdaad het boekje echt als dagboek gaat gebruiken en echt dagelijks je gerechten bij gaat houden. En de locatie/bron is ook erg handig om te kunnen achterhalen waar je het vandaan hebt. Zo heb ik een aantal recepten van mijn moeder. En kan ik haar natuurlijk altijd dingen navragen als ik iets niet meer weet. Maar andere recepten heb ik van internet. En dan is het wel handig als je daar eventueel de internetlink in vult. Dan kun je nog altijd naderhand even daar terug kijken. De beoordeling vind ik zelf niet zo belangrijk. Als ik het niet lekker vind, komt het niet in mijn boekje terecht. Dus ik kan er eigenlijk overal hoge beoordelingen aan geven. Je hebt wel zeker genoeg ruimte om je ingrediënten en bereiding op te schrijven.

Helemaal voor in het boek heb je een index. Hier heb je ruimte om de recepten op te schrijven. Aangezien de pagina’s met de recepten genummerd zijn, kun je hier mooi overzichtelijk de recepten inclusief de pagina nummers opschrijven. Ik weet nog niet precies hoe ik de index wil maken. Op alfabet of op volgorde van inschrijven, dus ik ben tot nog toe nog even alles aan het opschrijven op een los blaadje. Want als ik het boek ooit vol schrijf, heb ik sowieso het probleem dat ik in de index niet genoeg ruimte heb. Ik heb 2 pagina’s index. Dit zal zo’n 80 regels zijn waar ik dan recepten op kan schrijven. Er is ruimte voor 365 recepten. Dan mis ik toch nog zo’n 285 recepten in mijn index.


Conclusie: Dit elke dag een recept concept is erg leuk uitgedacht en ik ben er erg enthousiast over. Ik zal er zeker mijn favoriete recepten in op gaan slaan. Echter naar mijn gevoel is dit concept iets te snel uitgevoerd, zonder er goed over na te denken. Dat mijn grote handschrift er niet zo fijn in past is iets persoonlijks en doet niks af aan de uitvoering, echter dat er een index in staat van 2 pagina’s terwijl er ruimte is voor 365 recepten, vind ik toch iets waar met even logisch nadenken heel makkelijk een oplossing voor gemaakt had kunnen worden. Een paar extra bladzijden aan dit boek toevoegen en het probleem was opgelost. Ik zal dit receptenboek echter zeer veel gaan gebruiken, want ik vind het een handig formaat en hierdoor heb ik al mijn recepten overzichtelijk bij elkaar.

Gegevens van dit boek:
Titel: Elke dag een recept
Uitgeverij: BBNC uitgevers
Formaat: 33 x 184 x 130 mm
ISBN: 9789045321974
Prijs: € 12,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Elke dag een recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge