Elizabeth Heiter – Gestalkt


Van Harlequin ontving ik het boek “Gestalkt” geschreven door Elizabeth Heiter om er een recensie over te maken. Hier wil ik Harlequin hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als je dit leest, ben ik al dood…

Het briefje waar dat op geschreven staat, is het enige wat er van de zeventien jaar oude Haley Cooke te vinden is nadat ze op school spoorloos is verdwenen. FBI-profiler Evelyn Baine wordt bij de zaak gehaald om uit te zoeken wie het meisje kwaad zou willen doen. Op het eerste gezicht heeft de populaire cheerleader geen vijanden, maar naarmate Evelyn verder graaft, ontdekt ze dat Haleys dierbaren stuk voor stuk iets te verbergen hebben – de van haar vervreemde ouders, een ouder vriendje met verdachte connecties, een jaloerse beste vriendin.

Een van die geheimen kan haar het leven kosten, weet Evelyn. Als Haley nog leeft, en de druk op de zaak wordt opgevoerd, zou de kidnapper weleens kunnen besluiten het meisje voorgoed te laten verdwijnen. Maar het kan ook nog zijn dat ze met groot vernuft haar eigen verdwijning heeft geënsceneerd. Het enige wat zeker is, is dat het achterhalen van Haleys lot gevaarlijk kan zijn voor Evelyn – misschien zelfs dodelijk…

De cover van dit boek laat een vrouw op een pier aan het water zien tegen de avondschemering, er staat in grote rode letters Gestalkt op. De cover spreekt me aan en ik denk dat ik het boek zeker opgepakt zou hebben in de winkel, echter ik zou zelf voor een iets andere cover gekozen hebben bij dit boek. Maar dat is altijd een keuze van de schrijver/uitgever.

De 17-jarige Haley Cooke is vermist. Ze is door haar vriend afgezet bij school, maar ze is nooit aangekomen bij de cheerleadertraining. Evelyn Baine, FBI profiler, wordt bij de zaak gehaald, om uit te zoeken wat er gebeurd is en wie Haley kwaad wil doen. Op het eerste gezicht lijkt het dat ze alleen maar vrienden heeft, maar als Evelyn verder graaft merkt ze dat de dierbaren van Haley allemaal geheimen hebben, haar ouders, haar vriend, haar beste vriendin.

Welk geheim heeft er voor gezorgd dat Haley verdwenen is? En kan dit haar het leven kosten? Evelyn weet dat ze moet uitkijken hoe ze de zaak benaderd, als ze de dader in het nauw drijft kan Haley wel eens voorgoed verdwijnen. Of heeft Haley haar verdwijning zelf in scène gezet? Dat kan ook nog. Het enige wat zeker is, is dat Evelyn goed moet uitkijken want het achterhalen van Haley’s lot kan gevaarlijk voor Evelyn worden…

Het verhaal leest erg fijn. Ik zat vrij snel in het verhaal en wat ik erg fijn vond in dit boek, is dat niet alles soepel verloopt. Evelyn heeft niet 1,2,3 de oplossing als ze op de zaak gezet wordt. En ondanks dat ze als profiler erg lang aan een losstaande zaak mag werken, blijft het verhaal overal geloofwaardig. De spanning blijft ook in het verhaal. Ik werd regelmatig op het verkeerde been gezet. En had wel vermoedens hoe het in elkaar kon zitten, maar uiteindelijk bleek het toch nog anders in elkaar te zitten dan dat ik dacht. Dat vind ik altijd erg fijn, als je niet zomaar de dader achterhaalt. Er gebeuren dingen die je niet ziet aankomen, maar die toch vrij goed verklaarbaar zijn. En dus heel goed in het verhaal passen. Dit is een boek wat je echt het verhaal intrekt en je wilt blijven lezen totdat je op de laatste bladzijde bent.

Gegevens van dit boek:
Titel: Gestalkt
Serie: IBS 128
Auteur: Elizabeth Heiter
Uitgever: Harlequin
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s E-book: 284
ISBN paperback: 9789034753762
ISBN E-book: 9789402530032
Prijs paperback: € 8,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com(paperback) & e-book en bij Harlequin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge