Elise de Rijck – Het RAK boek

het-rak-boek

Van uitgeverij TerraLannoo ontving ik “Het RAK boek” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik TerraLannoo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op de achterflap: Een cool teken-, knip- en plakboek met leuke opdrachten
Dit is het liefste boek ter wereld. Het RAK Boek daagt jou uit om goede daden te verrichten. Het maakt van jou een wereldverbeteraar, happymaker en RAKtivist. Het is niet zomaar een boek om naar te kijken, want in dit boek mag je tekenen, knippen, scheuren en kleuren zodat je de RAKs kan uitvoeren en een lach op iemands gezicht kan toveren. BOOM BOOM POW… MAGIC! Een ‘Random Act of Kindness’ is een onbaatzuchtige daad. Je doet iets voor een ander zonder er zelf voordeel uit te halen. Gewoon, omdat het leuk is. Kom achter je computerscherm vandaan en laat je liefste zelf zien. – Verras iemand met confetti douche – Deel je paraplu als het regent – Speel cupido (met hamburgers en frietjes) – Lach om iemands slechte mop – Speel RAK bingo – Stel een anti-liefdesverdriet-kit samen en tal van andere ideeën die jou en de mensen rondom jou gelukkig zullen maken. Word lid van ‘De Geheime Club van RAKtivisten’ en maak van de wereld een nog mooiere plaats. 1 RAK per keer, want 1 persoon gelukkig maken kan de wereld veranderen. Misschien niet de hele wereld, maar wel zijn of haar wereld! 

Ik kreeg een promotiemail over “Het RAK Boek” en dit leek me zo’n leuk positief boek, dat ik gewoon een recensie exemplaar aan moest vragen. Dit dus ook ontvangen en ik ben eigenlijk meteen door het boek gaan bladeren. Wat mij meteen opviel is de vrolijke layout. Niet netjes opgesomd, maar erg leuk met verschillende lettertypes geschreven opdrachten. Hierdoor komt het boek op mij al heel spontaan over.

sam_0009

Er staan een aantal makkelijke opdrachten in, maar ook wat moeilijkere. Enkele dingen doe ik al standaard, zoals nummer 46. “Zeg “Goedemorgen”tegen minstens 5 mensen die je tegenkomt op weg naar je werk/school.” Dit is iets wat hier eigenlijk vrij veel gebeurd. Als ik met de hond gaan wandelen of boodschappen ga doen, of als ik naar het werk wandel, zeg ik eigenlijk standaard hallo of goedemorgen, tegen diegene die ik tegenkom. Dus dat was geen echte RAK (Random acts of Kindness) voor mij. Sommige andere dingen zijn iets minder voor de hand liggend. Maar het is duidelijk dat het boek een boodschap heeft. En die boodschap is wel iets wat heel erg nodig is, tegenwoordig denk ik. Eigenlijk is de boodschap achter het boek, “Ben eens wat aardiger voor de mensen om je heen, bekend en onbekend”.

sam_0010

Zo zijn er opdrachten bij, waar je natuurlijk zelf meteen het gevolg van ziet, van andere opdrachten zul je nooit weten hoe het uitpakt. Als ik mijn paraplu af geef aan een toevallige voorbijganger als het regent zie ik de reactie van de persoon meteen. Maar als ik bijvoorbeeld een aardig briefje in een boek stop in de bibliotheek, dan zul je nooit weten hoe de reactie van de lezer geweest is. Zo heb je ook bijvoorbeeld tegenwoordig de facebookgroep De Boekenjagers NL. Deze groep doet me ook aan RAK denken, je plaatst ergens een oud boek van je, en een onbekend iemand maak je gelukkig met dit boek. Zodat diegene weer kan lezen. Zo doe je ook weer iets aardigs voor een ander. En breng je ook misschien nog het leesplezier over op andere mensen. Extra leuk. Zo kun je  naast de RAK’s die in het boek staan, natuurlijk nog heel veel andere dingen bedenken. En dat maakt het extra leuk. Wees positief en ben aardig voor anderen, dat maakt de wereld een stukje vrolijker.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het RAK Boek
Auteur: Elise de Rijck
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s: 144
ISBN: 9789401437073
Prijs: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Elise de Rijck – Het RAK boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge