Eline Hazelaar – Stracciatella *Blogtour*

Aangezien wij in het blogteam van Books & Butterflies zitten, krijgen wij al ruim van te voren te horen welke boeken er gaan verschijnen. Toen wij de cover zagen en de korte inhoud lazen waren wij meteen enthousiast. Dit kon wel eens een Koukleum-boek zijn. Dus hebben wij ons snel opgegeven voor de blogtour rondom ‘Stracciatella’ en vandaag mogen wij jullie laten weten wat wij van dit feelgood verhaal vinden. Wij willen Books & Butterflies natuurlijk hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Suzie Marlott is een lieve, mooie en koppige vrouw van zesentwintig, die behoefte heeft aan een nieuwe start. Haar jongere, rebelse zusje Rosie reikt haar dan ook meteen een geweldige oplossing aan: een hevige, maar alles veranderende trektocht door het pittoreske, lieflijke Engeland. Voor Suzie is dat de enige en laatste manier om elders geluk te vinden en te kunnen ontsnappen aan haar voorspelbare leventje en de rompslomp op het advocatenkantoor. Zonder erover na te denken zegt ze dan ook volmondig ja, maar dat is geheel tegen de plannen van haar snobistische vriend Marijn, die haar nog maar pas voorstelde om bij hem in te komen wonen. Maar wat als plotsklaps het platteland er een stuk magischer uitziet door de knappe Engelsman? Kan Suzie haar leven weer doen sprankelen? Want als Suzie een lang en gelukkig leven wil tussen de ranonkels en fluffy alpacas dan zal ze dat sprookje echt wel zelf moeten waarmaken. Stracciatella is een meeslepende, vrolijke en romantische feelgood, die zich afspeelt op het zomerse Engelse platteland.

De cover

De cover vind ik erg vrolijk en echt bij een feelgood verhaal passen. Al was ik me wel aan het afvragen wat de pot met vuurvliegjes voor betekenis had. Dit had wat mij betreft beter bijvoorbeeld een coupe met stracciatella ijs kunnen zijn. Dat had ik beter passend gevonden. Maar de cover heeft mij wel nieuwsgierig genoeg gemaakt en zorgde ervoor dat ik de korte inhoud wilde lezen.

De auteur

Eline Hazelaar, die het verhaal ‘Waar zeesterren aanspoelen’ schreef in de bundel ‘Hoe het allemaal begon’ heeft nu ook een novelle uitgebracht bij Books & Butterflies. De novelle heeft de titel Stracciatella.

Het verhaal

Suzie Marlott is samen met haar jongere en rebelsere zusje Rosie aan een trektocht door Engeland begonnen. Dit kwam voor haar vriend en ouders nog al onverwachts. Suzie is normaal niet zo impulsief. Ze is zesentwintig en haar voorspelbare leventje stond op het punt te veranderen. Het was de bedoeling dat ze ging samenwonen met haar vriend Marijn. Maar haar voorspelbare leventje met de rompslomp op het advocatenkantoor beviel haar niet meer zo. Maar is die impulsieve actie wel zo slim geweest? Want de trektocht is ook niet echt geweldig, totdat ze op het Engelse platteland die knappe Engelsman tegenkomt. Kan ze het maken om Rosie alleen verder te laten wandelen. Kan ze haar geluk vinden op het platteland tussen de ranonkels en fluffy alpaca’s?

Mijn mening

De laatste tijd merk ik dat ik ook steeds vaker plezier beleef aan het lezen van feelgood romans. Dus ik keek er naar uit om deze feelgood te gaan lezen. De cover maakte mij al nieuwsgierig, dus ik ben enthousiast begonnen met deze roman te lezen. Ik moest in het begin even wennen aan de schrijfstijl, echter na een aantal pagina’s was ik hier aan gewend, al merkte ik dat bepaalde uitdrukkingen nog steeds vreemd op mij overkwamen bijvoorbeeld: ‘Mijn hart deed boink’ (hoofdstuk 4). Ik zou dan eerder verwachten dat er iets zou staan als Mijn hart ging tekeer of iets dergelijks. Maar hier kon ik gelukkig wel overheen lezen.

De schrijfstijl is beeldend, waardoor ik mij onder het lezen echt op het Engelse platteland waande. Deze novelle bevat naar mijn gevoel alle elementen voor een echte feelgood: liefde, levensvragen, een keuze moeten maken die belangrijk is voor de rest van je leven en familie. Echter vond ik de schrijfstijl soms wel wat chaotisch en had ik wat moeite om in het begin in het verhaal te komen, dit werd gaandeweg het verhaal beter. De personages sluit je meteen in je hart. Ze zijn zo menselijk neer gezet dat iedereen wel iemand erin herkent. Hoofdpersoon Suzie komt er tijdens de wandeltocht achter dat ze altijd keuzes maakt in het belang van anderen en dat het tijd wordt om voor zichzelf te kiezen. En zodra ze dit besef heeft, maakt ze ook vrij snel keuzes voor zichzelf, zonder lang stil te staan bij de anderen. Deze omschakeling vond ik wel heel snel gaan, maar het kan ook zijn doordat het een novelle is en sommige dingen gewoon sneller moeten gaan.

Ik vond het in ieder geval een leuk verhaal om te lezen en deze novelle belooft veel goeds voor de toekomst. Ik zal Eline Hazelaar in ieder geval met veel interesse blijven volgen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Stracciatella
Auteur: Eline Hazelaar
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN e-book: 9789464208726
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge