Edward Hendriks – Geen weg terug

Van uitgeverij de Fontein ontving ik het boek “Geen weg terug” geschreven door Edward Hendriks om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij de Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Geen weg terug’ is de derde thriller van Edward Hendriks. Eerder publiceerde hij ‘Bloedgeld’ en ‘Gezworen vrienden’.

De doorgewinterde misdaadverslaggever Pieter Volmer is in gedachten verzonken onderweg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma dat zijn carrière tot grote hoogte kan brengen. In een moment van onoplettendheid rijdt hij een vrouw dood. In blinde paniek neemt hij een verstrekkend besluit. Hij verbergt het lichaam. Kort daarop blijkt dat de dode vrouw Evi de Leeuw is, producent van het tv-programma. Tot overmaat van ramp blijken er getuigen te zijn die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie…

Toen ik de informatie over het boek las, was ik al, ver voor het boek verscheen, erg nieuwsgierig naar dit boek. Het boek zou volgens mij alles bevatten wat een goede thriller nodig heeft. Spanning, Hebzucht, macht, lust, jaloezie en wraak. Ook toen ik daarna de onderstaande trailer bekeek was ik nog meer overtuigd dat het een goed boek moest zijn… Maar of ik dat nog vond, na het lezen van het boek, lees je hieronder natuurlijk…

Een misdaadverslaggever, Pieter Volmer, krijgt een kans om het gezicht van het nieuwste misdaadprogramma te worden. Hij zet natuurlijk alles op alles om dit voor elkaar te krijgen. Als hij onderweg is naar het sollicitatiegesprek, is het slecht weer en in een moment dat hij even niet oplet, rijdt hij een vrouw aan. Hij stopt en in zijn paniek, besluit hij het lichaam te verstoppen. Een tijdje later blijkt de producent van het tv-programma, Evi de Leeuw vermist te zijn, en uit alles blijkt dat dit de vrouw is die Pieter aangereden heeft. Er blijken getuigen te zijn. Die willen verdienen aan datgene wat ze gezien hebben…. Hoe ver gaat Pieter voor zijn carrière?

De cover past redelijk bij het verhaal. Je ziet in de spiegel van de auto een ingang van een tankstation. Waar een belangrijk deel van het verhaal zich afspeelt. Echter op de achtergrond zie je in de andere weg een auto geparkeerd staan. Hier had ik dan mooier gevonden als je een weg zag, met erachter struiken bijvoorbeeld. Echter ik zou deze cover in de winkel zeker oppakken. Vooral ook door de grote witte letters “Geen weg terug”.

Alle hoofdstukken bevatten een tijdsaanduiding. Hierdoor moet je soms wel goed naar de tijd kijken om te zien wanneer het zich precies afspeelt. Ik heb hierdoor soms even terug gebladerd, wanneer het vorige hoofdstuk zich precies afspeelde. Je hebt het verhaal dat zich op en rond 5 december 2016 afspeelt en een verhaal dat zich afspeelt rond augustus 2002 waardoor Pieter in de misdaadverslaggeving terechtgekomen is en wraak gezworen heeft.

Het verhaal heeft verschillende wendingen die ik niet had zien aankomen. Echter waren er ook stukken die voor mij wel iets spannender gemogen hadden, waardoor ik het boek soms wat saai vond. De hoofdpersonages zijn voor mijn gevoel goed uitgewerkt en je leert de personen goed kennen. Met sommige personages had ik wel een bepaalde voorstelling erbij, waardoor ik mij er enkele bekende Nederlanders erbij voorstelde.

Het einde van het verhaal had ik niet zien aankomen, en vond ik wel erg goed. En heeft me wel nog even bezig gehouden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Geen weg terug
Auteur: Edward Hendriks
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN paperback: 9789026141287
ISBN E-book: 9789026141294
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge