Ecoline brushpennen en inkt

Zoals de meesten weten ben ik ook regelmatig creatief bezig met handlettering en/of kleuren. Ik was erg nieuwsgierig naar de Ecoline inkt. Na contact gehad te hebben met Royal Talens kreeg ik enkele materialen thuis gestuurd om uit te testen. Hier wil ik Royal Talens hartelijk voor bedanken.

Wat zegt Royal Talens over Ecoline?

Ecoline is een vloeibare aquarelverf. Het hoort bij de niet-watervaste inkten en is in veel kleuren verkrijgbaar. Het is transparant en heel goed mengbaar.

Wat voor soorten Ecoline heb ik ontvangen?

Ik ontving 2 setjes Royal Talens Brushpennen, namelijk de Primary en de Pastel set. En daarnaast heb ik nog 2 Ecoline flacons ontvangen. Namelijk de tinten 337 (Magenta) en 801 (Goudinkt).

Aan de slag

Natuurlijk ben ik ook aan de slag gegaan met de Ecoline. Ik ben begonnen met de brushpennen te kleuren. Ik heb hierbij gekozen voor een mandala uit ” 100 nieuwe creaties mandala”. De stiften kleurden goed op dit papier. Ik had eerder geprobeerd om een mandala te kleuren uit een mandalakleurboek uit de Enige echte kleurboeken serie, echter hier rulde het papier vrij snel. Dus heb ik besloten om een mandala uit een ander boek te kiezen, namelijk “100 nieuwe creaties mandala”. Dit boek heeft een ander soort papier en hier kleurden de stiften wel goed en droogde de inkt mooi op. Ook had ik geen last van doordrukken. Deze test is, met dit kleurboek, zeker geslaagd te noemen.

Hierna ben ik gaan handletteren. Ik heb hierbij twee verschillende blauwtinten gekozen. Ik ben begonnen te schrijven met de donkerste tint. Hier heb ik de eerste drie regels van geschreven. Hierna heb ik de lichtere kleur blauw genomen en heb ik de onderste regels mee geschreven. Vervolgens ben ik uit de hand enkele strepen over het blad gaan trekken in de leesrichting. Om zo een geheel te krijgen. Ik vind het eindresultaat best leuk geworden.

Hierna wilde ik een achtergrond gaan kleuren. Hier heb ik de verschillende kleuren, de brushpennen en de magenta kleur uit het ecoline inkt potje, op een plastic folie gezet. Vervolgens heb ik hem met een watersproeier nat gesproeid. Ik heb hierna het blad op deze gekleurde plastic folie gezet. Doordat ik hem goed nat gemaakt had, liepen de kleuren mooi in elkaar over. Vervolgens heb ik de inkt goed laten drogen. Ik heb erna met een stift een tekst op gehandletterd. Ik vind het een vrolijk geheel geworden.

Vervolgens ben ik een tekst gaan schrijven met de ecoline brushpennen en water. Ik heb met de lichtgrijze kleur die in de pasteltinten set zit, de tekst geschreven die ik wilde inkleuren met verschillende kleuren. Dus de woorden “One”en “kind”. Hierna met een waterbrush over de tekst heen gegaan, zodat de tekst nat was. Ik heb de verschillende kleuren van de primary set op een plastic folie gezet. Deze steeds opgepakt met de waterbrush en vervolgens steeds een stukje van het woord gevuld. Doordat de ondergrond al nat is, loopt de kleur een beetje uit. Zo het hele woord gedaan. Dit hierna laten drogen, en vervolgens met de zwarte stift, voorzichtig de zwarte rand om de tekst gemaakt. En natuurlijk het woord “of” geschreven. Ik had dit alleen wel beter op aquarel papier kunnen doen, doordat je toch redelijk wat water gebruikt is dat toch iets mooier. Dit heb ik hierbij niet gedaan, en dat zie je er ook aan. Dit is natuurlijk een leer voor de volgende keer.

Bryan heeft enige tijd geleden de tekst “Hakuna Matata” geschreven en deze vond ik heel erg leuk. En wilde ik graag wat extra’s mee doen. Dus deze tekst er bij gepakt en eerst in gekleurd met een kwastje en de kleur magenta uit de 30 ml flacon. Dit laten drogen en vervolgens met een kwastje de goud kleur uit de ecoline flacon aan de bovenkant toegevoegd. Ik merkte wel dat de goudkleurige inkt een heel stuk dikker was dan de magenta kleur. Hierdoor was die iets minder fijn aan te brengen, maar het resultaat is leuk en speels. Het ziet er erg leuk uit, vind ik en ik ben dan ook erg blij met dit resultaat.


Ik zal deze Ecoline inkt en brushpennen nog erg vaak gaan gebruiken tijdens het handletteren, brushletteren of kalligraferen. De inkt is ontzettend veelzijdig en op heel veel verschillende manieren te gebruiken. Ideaal dus.

Wil je zelf ook de Ecoline brushpennen of de ecoline inkt aanschaffen? Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Bol.com of kijk via de website van Royal Talens waar ze bij u in de buurt verkrijgbaar zijn.

 

One thought on “Ecoline brushpennen en inkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge