Dominique de Bruyne – Slaapmutsje

Een tijdje terug benaderde Dominique mij of ik interesse had om het derde deel in de Mijanou reeks te willen lezen. Aangezien ik wilde weten hoe het verder ging met Mijanou Naughton en ik de voorgaande twee delen met veel plezier gelezen had, hoefde ik hier niet lang over te twijfelen. Het boek viel dan ook enkele dagen later bij ons op de deurmat. Hier willen wij Dominique de Bruyne hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Seriemoordenaar Tobias Clay heeft inmiddels een spoor van onschuldige slachtoffers achter zich gelaten in het westen van de Verenigde Staten en in Massachusetts.

Stap voor stap raakt hij echter meer en meer verstrikt in zijn eigen leugens en het web die FBI-agente Mijanou Naughton en haar team voor hem hebben geweven. Kunnen ze hem uitschakelen? Of net niet?

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw die mooi opgemaakt is. Er spat groene verf tegen haar aan. Ik weet de cover niet echt aan het verhaal te linken en vind hem ook niet meteen bij een thriller passen. Ik zou eerder denken aan een new-adult. Ik zou het boek aan de hand van de cover niet zo snel opgepakt hebben.

De auteur

Dominique de Bruyne (1965) woont samen met haar partner Dirk in Mariakerke (Gent). Ze delen samen een grote passie voor hun Maine Coons en Teckel, muziek, reizen en ‘wijnen’.

Het verhaal

Seriemoordenaar Tobias Clay heeft inmiddels een behoorlijk spoor van slachtoffers achtergelaten. Hij raakt echter meer en meer verstrikt in zijn eigen leugens en hij begint fouten te maken. Dit zorgt er voor dat het web, dat FBI-agente Mijanou Naughton en haar team voor hem hebben geweven, steeds strakker om hem heen komt te zitten. Kan hij nog uit dit web ontsnappen?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar dit derde deel in de serie rondom FBI-agente Mijanou Naughton. Aangezien ik de vorige delen ‘De laatste grens‘ en ‘Absint‘ met veel plezier gelezen heb, en nieuwsgierig was, of Mijanou de seriemoordenaar Tobias Clay te pakken zou krijgen en dit in de voorgaande delen nog niet gebeurd was, moest ik dit derde deel gewoon lezen en hier heb ik ook zeker geen spijt van.

Het verhaal gaat verder waar ‘Absint’ gestopt is. Het is voor mijn gevoel dan ook belangrijk dat je de voorgaande delen eerst leest voordat je dit derde deel gaat lezen. Ook al worden de personages ook in dit derde deel goed uitgediept, waardoor je een goed beeld van ze krijgt. De privésituatie van Mijanou is veranderd en hierdoor krijgen we ook een dieper inkijkje in haar privéleven. Dit vind ik zelf erg leuk. Dit zorgt ervoor dat je een beter beeld van haar krijgt. Ook zorgt dit er voor dat er een rustpunt in het verhaal zit, want verder zit de vaart er goed in.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken en deze worden verteld vanuit de verschillende personages. Aan de ene kant heb je de verhaallijn van Mijanou en haar team, de verschillende slachtoffers en natuurlijk de verhaallijn van de dader(s). Hierdoor krijg je als lezer een compleet beeld en weet je meer dan Mijanou over de gebeurtenissen. Er blijven wel enkele losse eindjes aan het einde van het verhaal.

Het verhaal draait in principe om Mijanou en seriemoordenaar Tobias, maar ik vond de zoektocht naar de daders van de gruwelijke moorden op de vrouwen ook erg boeiend. De gruweldaden zag ik al bijna voor me en dat maakt voor mij een thriller echt goed. Ook de stukken die steeds verteld werden vanuit de twee vrouwen vond ik het verhaal echt een mooie aanvulling geven. Je merkt onder het lezen echt dat Dominique tijdens het schrijven van deze serie gegroeid is.

De hoofdstukken worden voorafgegaan door een quote van verschillende auteurs. Door deze quotes wordt steeds een klein stukje van het hoofdstuk aangegeven. Je krijgt een klein aanwijzing in welke richting het verhaal uit gaat. Ik vind dit altijd erg knap als een auteur zo zijn hoofdstukken start.

Op de achterflap van het boek staat dat dit het laatste deel van de trilogie is rond Mijanou en Tobias. Echter, nadat ik aangaf dat ik hoopte dat er nog een vervolg zou komen met Mijanou in de hoofdrol waar deze losse eindjes toch nog afgewerkt zouden worden, gaf Dominique de Bruyne aan dat ze inderdaad al bezig was met een nieuw verhaal waarin Mijanou weer een belangrijke rol speelt. Ik kijk er in ieder geval weer naar uit.

Ik lees Nederlands Challenge

Dit is het vierde boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Gegevens van dit boek:
Titel: Slaapmutsje
Serie: Mijanou Naughton
Auteur: Dominique de Bruyne
Uitgever: ParisBooks
Aantal pagina’s paperback: 450
ISBN paperback: 9789493191839
Prijs paperback: € 21,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

One thought on “Dominique de Bruyne – Slaapmutsje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge