Dodow

Zoals sommigen wellicht weten heb ik gigantische slaapproblemen en slaap ik meestal maar 1 tot anderhalf uur per nacht. Ik heb hier al vanalles voor geprobeerd. Allerlei alternatieve therapieën, theesoorten, slaapmedicatie enz. Echter alles wat ik geprobeerd heb, werkte of niet of maar een paar dagen. Dit heeft natuurlijk ook enorme invloed op mijn leven. Mijn energieniveau is laag, en ook psychisch heb ik het vaker moeilijk doordat ik niet weet waar ik het zoeken moet van moeheid en om mijn slechte humeur nog maar niet te spreken. 🙂

Nu zag ik op internet informatie over een apparaatje, namelijk de Dodow. Na contact gehad te hebben met de fabrikant, mocht ik een Dodow uittesten en mijn bevindingen in een recensie plaatsen. Hier wil ik Dodow hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op internet over de Dodow. (vrij vertaald): Door yoga en mediteren geïnspireerd, Dodow is een lichtgevende metronoom die u helpt bij het slapengaan. En dit op natuurlijke wijze en zonder enige medicatie. Met Dodow slaapt u 2.5 keer sneller in en win je 100 uur slaap per jaar.

« Onze ambitie is om miljoenen mensen die last hebben van slaapproblemen te helpen en deze mensen een eenvoudige, economische en effectieve natuurlijke oplossing te bieden waardoor ze weer kunnen slapen. »

Doordat ik zelf al vanaf 2009 slecht slaap, en het ondertussen zo erg was dat ik nog maar maximaal anderhalf uur, met slaapmiddel als ik geluk had 3 uur, sliep, word je langzaam zo wanhopig dat je echt de gekste dingen gaat proberen. Ik ben zelfs vanuit Zuid-Limburg naar het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam geweest, in de hoop dat ze me daar konden helpen, maar helaas. Ook ga je allerlei andere dingen proberen, alternatieve geneeswijzen, thee soorten, enz. Dus toen ik over deze Dodow las, had ik zoiets dit wil ik proberen, ergens een kleine hoop dat het me in ieder geval even zou helpen.

Dus toen ik deze binnen kreeg meteen ’s avonds uit geprobeerd. Het was de avond dat ik normaal ook een slaapmiddel neem, en omdat in de informatie staat dat het meestal 1 tot 2 nachten duurt voordat het werkt, heb ik die nacht nog gewoon mijn slaapmedicatie genomen. En ik sliep die nacht met slaapmedicatie zelfs 5 uur. Ik was versteld. Wist niet wat er gebeurd was. Ik had het gevoel alsof er iets mis was. Ik en 5 uur slapen was iets wat niet bij elkaar hoorde. Nu verwachtte ik natuurlijk dat dit gedeeltelijk aan de slaaptablet gelegen had, maar de volgende nacht toch redelijk hoopvol naar bed. Weer de Dodow gebruikt en ik sliep zowaar 4 uur zonder slaaptablet. Ondertussen gebruik ik de Dodow een dikke 3 weken en ik slaap nog steeds gemiddeld zo’n 3,5 a 4 uur per nacht. Dit is voor mij echt super. Ik voel me dus ook een heel ander mens en kan het dus echt iedereen aanraden.

Hoe werkt de Dodow nu precies?

Zoals je in bovenstaande afbeelding ziet, ga je je volledig concentreren op de ademhaling. Je past je ademhaling volledig aan, aan het lampje van de Dodow. Dit lampje gaat heel langzaam aan en uit… Hierdoor kom je op ongeveer 6 ademhalingen per minuut uit.

Om je een idee te geven hoe het lampje aan en uit gaat hier een kort filmpje in het donker, dus sorry voor de minder goede kwaliteit. 🙂

Doordat je je zo op het lampje en de ademhaling concentreert kom je in een soort rust toestand, waardoor je alles om je heen vergeet en ik een heel loom en moe gevoel krijg. De Dodow kun je acht of twintig minuten aanzetten. Ik zet hem acht minuten aan, maar ik val nu zo snel in slaap dat ik nog niet merk dat het lampje uitgaat. Ik zet hem wel in de nacht als ik wakker wordt gerust nog een keer aan en ook dan val ik redelijk snel weer in slaap.

De Dodow werkt op 3 AAA-batterijen. Deze worden bijgeleverd. En gaan naar mijn idee best lang mee, de batterijen die bijgeleverd zijn, zitten er nog steeds in en ik heb de lamp toch een paar keer per nacht aan.

Ook heb je een uitgebreide handleiding, (wel alleen in Engels en Frans) waar ook nog tips in staan voor een betere ademhaling en extra tips om beter in slaap te komen. Wat natuurlijk altijd belangrijk is, om de slaaphygiëne in acht te houden. Een slechte slaaphygiëne kan ook voor slapeloosheid zorgen.

Als je slaapproblemen hebt, kan ik je de Dodow alleen maar aanraden. Ik slaap er nog steeds mee. En normaal is het effect na een dikke week wel uitgewerkt. Nu slaap ik al een dikke 3 weken een heel stuk beter dankzij de Dodow. En ik heb al 3 weken geen slaapmedicatie meer gebruikt. Echt dikke winst dus. Mocht dit veranderen dan houd ik jullie zeker op de hoogte. Maar nu zweer ik bij de Dodow en wenste ik dat ik dit lampje veeeeel eerder ontdekt had. Dan had ik niet eerst 8 jaar bijna slapeloos door hoeven te brengen…

De Dodow kost € 49 en is verkrijgbaar bij Dodow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge