Diverse auteurs – Waan je in een andere wereld

Toen wij zagen dat er bij De Crime Compagnie een nieuwe verhalenbundel zou verschijnen waren wij er natuurlijk als de kippen bij, want van de Vertrekthrillers van De Crime Compagnie kunnen wij geen genoeg krijgen. Rond de verschijningsdatum van deze bundel ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar op de mat. Hier willen wij De Crime Compagnie natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De afgelopen uren waren ze met hun huurauto door een groen, bergachtig landschap gereden. Af en toe werden ze getrakteerd op een fenomenaal uitzicht op een spectaculaire kuststrook. Hier had je niet de brede zandstranden van Oost-Spanje, maar ruige kliffen en rotsachtige strandjes. Lina trapte het gaspedaal ietsje dieper in en reed verder over het weggetje dat via vele haarspeldbochten omhoogkronkelde. ‘Nog vijfhonderd meter,’ zei Hidde. Plotsklaps zagen ze een muur van mist voor zich. Lina trapte hard op de rem. ‘Bizar. Dit heb ik nog nooit gezien. Ik heb nog geen twee meter zicht.’ ‘Zal ik het stuur overnemen?’ ‘Nee, ik kan dit heus wel.’ Lina reed de mist in. ‘Die mist komt waarschijnlijk door het opstijgen van de zeelucht, de bergen houden de lucht tegen.’ ‘Wat is dat?’ Lina remde. De motor sloeg af. ‘Zag je dat niet? Er stond iemand op de weg.’

Voor deze bundel schreven de auteurs van De Crime Compagnie een spannend Vertrekverhaal. Reis je mee?

De cover

Op de cover is een vrouw, in een geel badpak, te zien. Ze heeft een cocktail in haar hand, een zonnehoed op haar hoofd, en ze zit op een schommel. Het strand waar deze schommel hangt is voorzien van wit zand en een helder blauwe zee en mooie blauwe lucht met een enkel wolkje aan de hemel. De cover doet erg zomers aan en daardoor past deze cover uitstekend bij de deze verhalen bundel.

De auteurs

Marelle Boersma, Svea Ersson, Angelique Haak, Marijke Verhoeven, Heleen Smit, Heleen van den Hoven, Carmen Prins, Ad van de Lisdonk, Ingrid Oonincx, Martine Kamphuis, Atie Vogelenzang, Marion van de Coolwijk, Marja West en Vera van Beers.

Mijn mening

Ondertussen lezen wij al een aantal jaar voor De Crime Compagnie en kennen wij al heel wat auteurs die bij hun onder contract staan. Maar soms verschijnt er ook werk van een, voor ons, onbekende auteur. Zo had ik persoonlijk nog nooit iets gelezen van Carmen Prins en Atie Vogelenzang. Maar ik ben, dankzij deze vertrekbundel, enthousiast geraakt over hun schrijfstijl.

Ook auteur Vera van Beers was voor mij onbekend. Toch blijkt ze geen onbekende in de boekenwereld. In 2019 werd ze derde bij de verhalenwedstrijd ‘De Donkere Dagen’ van De Crime Compagnie en Vrouwenthrillers en in 2020 wint ze een schrijfwedstrijd en haar thrillernovelle ‘Als de waarheid sterft’ ziet het daglicht bij Godijn Publishing. Nu ik haar verhaal, in deze bundel, heb gelezen, ben ik erg benieuwd naar meer werk van haar hand.

De Crime Compagnie geeft ook met enige regelmaat Vertrekthrillers uit. Zo lazen wij eerder al ‘Terug naar Cornwall‘, van de hand van Marelle Boersma en ‘Hej Denemarken‘, geschreven door Svea Ersson. Dit is altijd een feest om te lezen, want de combinatie van een thriller met ‘Ik vertrek’ is een heerlijke combinatie. We zijn fervente thrillerlezers en zitten altijd voor de buis als ‘Ik vertrek’ op tv verschijnt.

Met de Vertrekbundel ‘Waan je in een andere wereld’ waan je je inderdaad even in een andere wereld. Het vakantiegevoel spat van de pagina’s af. Of je nu kennis wilt maken met de auteurs of gewoon graag spannende en goede verhalen leest. Deze verhalenbundel is een echte mustread!

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze verhalenbundel? Lees dan zeker hieronder het leesfragment.

Waan-je-in-een-andere-wereld

Gegevens van dit boek:
Titel: Waar je in een andere wereld
Auteurs: Diverse auteurs
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 269
ISBN paperback: 9789461095121
ISBN e-book: 9789461095053
Prijs paperback: € 6,99
Prijs e-book: € 6,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge