Vero las: Debbie Johnson – Kerstmis in het Duincafe

Ik zag in de catalogus van uitgeverij Boekerij het boek ‘Kerstmis in het Duincafe’ staan. Toen ik de cover zag was ik al meteen nieuwsgierig dus ik wilde meteen de korte inhoud gaan lezen. Nadat ik die gelezen had, wist ik dat ik dit boek erg graag wilde lezen. Dus na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgeverij kregen we het boek nog voor verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In het Duincafé, gelegen op een winderige heuvel, wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals versgebakken broden, overvloedige salades en verrukkelijke cupcakes. Voor zowel toeristen als dorpelingen is het rommelige café met uitzicht op het strand een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid. In het Duincafé is iedereen altijd hartelijk welkom!

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

De cover

Op de cover staat een zwarte labrador pup met een kerstmutsje op. Deze ligt in een vensterbank. Dit moet wel bijna de hond van Laura zijn. Door de cover krijg ik meteen een kerstgevoel en net zoals hij me in de catalogus meteen opviel zou hij me ook in de winkel meteen opgevallen zijn.

De auteur

Debbie Johnsen is een bestsellerauteur die in Liverpool woont en werkt. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven, zorgen voor een kleine kudde kinderen en dieren, en het negeren van het huishouden.

Het verhaal

Het Duincafé ligt op een winderige heuvel. Hier wordt het heerlijkste eten geserveerd, zoals vers gebakken brood, heerlijke salades en smakelijke cupcakes. Dit rommelige café is niet alleen voor de dorpelingen, maar ook voor toeristen, een fijne plek vol vrolijkheid, gezelschap en geborgenheid.

Becca heeft al haar hele leven een hekel aan kerst. Maar dit jaar moet ze het hoe dan ook meemaken. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen door te brengen bij haar gezin in het Duincafé. Becca’s verwachtingen zijn niet erg positief. Maar Becca weet dan nog niet wat het Duincafé voor bijzondere plek is. En dat dit een plek is waar gebroken harten geheeld worden, nieuwe liefdes ontstaan en waar ook echt kerstwonderen gebeuren. Zelfs voor Becca.

Mijn mening

‘Kerstmis in het Duincafé’ was voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Debbie Johnson. Ik was eigenlijk een beetje overenthousiast door de geweldige cover, dat ik ook even gemist had, dat dit het tweede deel in de ‘Duincafé-serie’ was. Echter tijdens het lezen merkte ik al snel dat dit geen enkel probleem was. Je kunt ‘Kerst in het Duincafé’ heel goed los lezen. Dat vind ik zelf altijd een pluspunt bij een serie. Zo kan iedereen op ieder gewenst moment instappen. En dan kun je hoogstens spijt krijgen dat je de voorgaande delen niet gelezen hebt. 🙂

Het verhaal leest vlot. Door de redelijk korte hoofdstukken, ben je snel geneigd om nog een hoofdstuk te lezen.

Debbie Johnson begint met een hilarisch inkijkje hoe de kerst gevierd wordt bij de familie Fletcher en dan vooral hoe de verhouding ligt tussen Becca en Laura. Het wordt meteen duidelijk dat Becca kerst haat en het buitenbeentje in de familie is, en dat blijkt ook als je verder leest in het boek.

Wat Johnson erg goed voor elkaar krijgt, is dat ze de omgeving erg goed weet te omschrijven en sommige momenten waande ik me echt in Dorset en voelde ik de wind en kou die in de heuvels rond het Duincafé vrij normaal is.

Je ziet al vrij snel aankomen wat gaat gebeuren en toch heb ik echt genoten tijdens het lezen. Vooral doordat Becca geen standaard hoofdpersoon is. En ook een verleden heeft waar ze zelf niet zo trots op is, maar waar ze wel open over is. En waar ze zelfs, ten opzichte van haar familie, nog niet over opgebiecht heeft dat ze gestopt is met deze levenswijze. Dat vond ik wel leuk om te lezen.

Ik heb het Duincafé in mijn hart gesloten en zal een volgend boek over het Duincafé zeer zeker weer gaan lezen. Want één ding is zeker. Er zijn nog genoeg verhalen te schrijven over de mensen in het Duincafé.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Kerstmis-in-het-duincafe

Gegevens van dit boek:
Titel: Kerstmis in het Duincafé
Auteur: Debbie Johnson
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 224
ISBN paperback: 9789022586730
ISBN e-book: 9789402312935
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge