De juiste raamdecoratie voor onze woning

We zijn anderhalf jaar geleden verhuisd naar de woning waar we nu wonen en aangezien we voorheen in een appartement woonden en nu in een rijtjeshuis vonden we het wel belangrijk dat we nu fatsoenlijke raambekleding hadden. Dus wij zijn op zoek gegaan naar iets wat we beiden mooi zouden vinden.

Je hebt tegenwoordig zoveel mogelijkheden, dat we ons echt hebben moeten oriënteren wat er allemaal op de markt te krijgen is. En ik kan je zeggen dat is een hoop.

Zo hebben we in huis eerst gekeken voor witte gordijnen, aangezien dit toch altijd een luxe uitstraling geeft, echter met destijds 1 hond en 2 katten in huis, vonden we witte gordijnen, wellicht toch niet de meest praktische oplossing, aangezien ik nu ook weer niet iemand ben, die de hele dag de gordijnen in de gaten wil houden. Maar ik vind het bij anderen wel altijd mooi uitzien.

Ook kun je kiezen voor plisségordijnen die echt op maat gemaakt worden, en die ideaal zijn voor ramen die een aparte afmeting hebben, of waar je bijvoorbeeld weinig ruimte hebt. Zo zijn we nu nog steeds voor het raampje in de gang naast onze voordeur iets aan het zoeken wat hier mooi zou staan, en wat ook voor die plek geschikt is. We hebben hier nu alleen een overgordijn, maar dit is toch nog niet ideaal. We hebben nog steeds zoiets, we missen hier iets aan. We hebben inderdaad al aan plisségordijnen gedacht, maar ook de aluminium jaloezieën met 16 mm lamellen lijken ons erg mooi op dit stukje raam. Omdat het stukje raam niet zo breed is, en je bij jaloezieën toch meer lichtinval hebt dan bij plisségordijnen is dat voor een gang vind ik dit persoonlijk een voordeel.

En al deze soorten raambekleding zijn ook nog eens in allerlei kleuren te krijgen. We hebben in onze woonkamer nu gekozen voor verduisterende duorolgordijnen. Hierdoor kun je makkelijk naar buiten kijken, maar heb je toch niet meteen het idee dat mensen direct naar binnen kunnen kijken. En dat vind ik toch wel fijn dat je een beetje privacy hebt, maar niet gelijk helemaal opgesloten zit.

Ben je zelf tevreden met de raambekleding die je momenteel in huis hebt?

3 thoughts on “De juiste raamdecoratie voor onze woning

  1. Mijn man en ik zijn net verhuisd en op zoek naar gordijnen voor onze woonkamer. Ik vind het een slimme tip om voor verduisterende gordijnen te kiezen, zodat niemand naar binnen kan kijken. We zijn op zoek naar een specifieke kleur die goed bij ons interieur past, dus misschien kunnen we ergens verduisterende gordijnen laten maken in die kleur! We gaan op zoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge