David Sheff – Beautiful boy

Ik zag in de folder van uitgeverij Lannoo dat het boek ‘Beautiful boy’ zou verschijnen. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, wist ik dat ik dit boek zou willen lezen. Ik heb dan ook een mailtje gestuurd naar de uitgever en ik kreeg vrij snel antwoord dat ik dit boek zou mogen lezen voor recensie. Hier wil ik uitgeverij Lannoo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer de jonge Nic zichzelf verliest in een drugsverslaving, gaat zijn vader, journalist David Sheff, wanhopig op zoek naar een manier om zijn zoon te redden. Hij probeert de situatie te bevatten door meer inzicht te krijgen in de ziekte.

Maar terwijl zijn kind steeds dieper wegzakt in de verwoestende cirkel van drugs, afkicken en hervallen, komt het gezin hard onder druk te staan. Nic blijft wegvluchten voor de familie die hem weigert los te laten, tot hij uiteindelijk op de grenzen van hun liefde botst…

Cover

Op de cover zien we een man die een jongen omarmt. Ik ga er vanuit dat dit David Sheff is die zijn zoon Nic omarmt. Wat ik hier erg mooi gedaan vind, is dat op de achterkant je de omhelzing vanuit de andere kant ziet. Waarbij je de man dus van voren ziet en de jongen op de rug. Erg origineel gedaan. Dit boek zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

Auteur

David Sheff schreef als journalist voor het alom gerenommeerde ‘The New York Times’ en ‘Rolling Stone’. Toen hij ‘Beautiful boy’ publiceerde, groeide het boek uit tot een wereldwijde bestseller.

Trailer

Mijn mening

Ik begon vol enthousiasme aan dit boek te lezen, vooral ook doordat ik door de trailer nog enthousiaster geworden was en het gevoel had dat dit echt een boek was wat het verhaal verteld van een vader waarvan de zoon verslaafd is aan de crystal meth. Echter, wat mij al vrij snel opviel tijdens het lezen was, dat er heel veel studies bij het verhaal betrokken worden, waardoor ik het echte gevoel van de familie een beetje miste en het boek afstandelijk op mij overkwam.

Zo had ik regelmatig het gevoel dat je echt de emoties van David te lezen kreeg, maar voordat het me echt kon raken, kwam er wederom een uitleg over de verslaving of medische onderbouwing. Hierdoor was je weer uit deze emotie en dit brak het verhaal helaas. Ik had liever gezien dat David zijn eigen verhaal geschreven had, en daarna een gedeelte met de uitleg. Dan denk ik dat het verhaal fijner gelezen had en het me meer geraakt zou hebben.

Ik had wel het idee dat het boek, vanaf het moment dat David voor zijn leven moest vechten, er meer ruimte was voor emoties. Het boek lijkt vanaf dat moment toegankelijker en ik denk dat David op dat moment ook pas echt verwerkte wat er aan de hand was met Nic. Wat ik zelf wel mooi gevonden zou hebben is als er in de epiloog ook meer ruimte zou zijn voor Nic en hoe het op dat moment met hem ging. Ik vond dat een klein gemis.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het onderstaande leesfragment.

Beautiful-boy-inkijkexemplaar

Gegevens van dit boek:
Titel: Beautiful boy
Auteur: David Sheff
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 320
ISBN paperback: 9789401458450
ISBN E-book: 9789401458474
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 16,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “David Sheff – Beautiful boy

  1. Ik ben afgelopen Zaterdag met een vriendin naar deze film geweest. De film duurt ruim 2 uur en is erg emotioneel.
    Ik hield het niet droog, de wanhoop van de familie is zeer voelbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge