David Mangene – De buitengewone avonturen van Bipolar boy *Blogtour* + Winactie

We werden door Lev. Uitgevers benaderd of we mee wilden doen aan de blogtour rondom het boek ‘De buitengewone avonturen van Bipolar boy’. Nadat ik de korte inhoud en het inkijkexemplaar gelezen had, werd ik nieuwsgierig naar dit verhaal en hebben we volmondig ‘Ja’ terug gemaild naar de uitgever. En enkele dagen later viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we Lev. Uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: David Mangene loopt al jaren rond met een klinische depressie. In 2019 krijgt hij een diagnose: bipolaire stoornis type 2. Na een bezoek aan therapeut besluit hij zijn leven radicaal om te gooien en strikt de algemeen geaccepteerde leefregels voor mensen met een bipolaire stoornis op te volgen. Dit betekent medicatie nemen, therapie volgen, voldoende lichaamsbeweging, mindfulnesss en geen alcohol of drugs meer. Maar in Davids hoofd woont Bipolar Boy, zijn niet-onvriendelijke aartsvijand, die er alles aan doet om David aan de rand va de afgrond te houden. Dit is het verhaal van een zoektocht naar stabiliteit en over het duiveltje in je hoofd dat je de verkeerde kant op blijft sturen.

De cover

Op de cover staat een poppetje getekend met een zwaard in de handen. Ik neem aan dat dit Bipolar Boy is. Ik had in eerste instantie het gevoel alsof dit een jeugdboek zou zijn, maar niks is minder waar. Het boek zou ik waarschijnlijk zo langs lopen in de boekhandel.

De auteur

David Mangene is geboren in de Verenigde Staten en verhuisde op zijn 23e naar Nederland. Hij geeft al meer dan twintig jaar Engelse les aan Nederlanders. In 2015 begon hij als trainer bij Omdenken. Ook is hij stand-upcomedian, zanger en gitarist.

Mijn mening

Ik vind non-fictie boeken over aandoeningen meestal erg boeiend dus toen Lev uitgevers ons benaderde voor deze blogtour, was ik ook vrij snel overtuigd en was ikook erg nieuwsgierig naar het boek. Het verhaal behandelt de negen leefregels die David moet volgen voor zijn therapie. Eerst is David aan het woord, daarna het feestbeest, zijn kwade genius die er altijd voor zorgt dat David op het randje van de afgrond blijft en waardoor zijn bipolaire stoornis zijn leven blijft beheersen. Dit wordt op een humoristische wijze beschreven.

David vertelt in eerste instantie zijn goede wil en hoe hij zich aan de leefregels gaat houden. Wat hij hiervoor doet en hoe hij het voor elkaar gaat krijgen. Maar het hoofdstuk erna wordt deze leefregel bekeken vanuit ‘Het feestbeest’, ook wel Bipolar boy, genoemd. Dit feestbeest zit in het hoofd van David en zorgt ervoor dat David het extra moeilijk krijgt om zich aan de leefregels te houden.

Ik snap de intentie van deze manier van schrijven. David wil dit op een humoristische en niet zo’n serieuze manier overbrengen op de lezer, maar ik had soms wat moeite om het verhaal nog te volgen en wist soms echt niet meer wat ik aan het lezen was. Wellicht dat dit wel werkt als je als stand-upcomedian deze dialogen vertelt, maar op papier, kwam het op mij niet erg serieus over en had ik soms wat moeite ermee. Dit vind ik persoonlijk een gemiste kans, want ik denk dat er nog heel veel onbegrip is voor mensen met een bipolaire stoornis doordat ze heel erg switchen van heel depressief naar heel uitgelaten, en deze wisseling voor sommigen niet te begrijpen is. Ik denk dat David hierin wel duidelijk laat zien wat het dagelijks voor een gevecht is voor iemand met een bipolaire stoornis, maar ook voor zijn omgeving.

Dit boek zal voor een hoop mensen zeker een hoop duidelijk maken, echter had ik het gevoel dat David er vooral een komisch verhaal van wilde maken, waar natuurlijk niks mis mee is, maar ik had andere verwachtingen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

De-buitengewone-avonturen-van-bipolar-boy

Blogtour

Bij dit boek doen we ook weer mee aan de blogtour. Er zullen naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De buitengewone avonturen van Bipolar Boy
Auteur: David Mangene
Uitgever: Lev. Uitgevers
Aantal pagina’s hardcover: 128
Aantal pagina’s e-book: 144
ISBN hardcover: 9789400513372
ISBN e-book: 9789044932324
Prijs hardcover: € 20,00
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘De buitengewone avonturen van Bipolar Boy’, geschreven door David Mangene, verloten. Hier willen wij Lev. Uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Geef antwoord op de vraag: Waar is David Mangene geboren (werelddeel)?
  • Stuur het antwoord in een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘De buitengewone avonturen van Bipolar Boy’ en vermeld daarnaast je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en de eventuele extra stappen (Zie hieronder) die je gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Per woonadres 1 inzending. Meerdere inzendingen per adres worden verwijderd.

Deze winactie loopt tot en met 29 april 2022. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes.

One thought on “David Mangene – De buitengewone avonturen van Bipolar boy *Blogtour* + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge