David Demaerschalk – Het nutteloze boek

Van uitgeverij Lannoo ontving ik “Het nutteloze boek” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Lannoo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het meest nutteloze boek dat je absoluut moet hebben! Nutteloze dingen maken je leven rijker, fleuriger en gevulder.Wist je dat koeien jaarlijks meer mensen doden dan haaien?En weet jij wat een novenonagintanongentiljard is?Scoor punten met de nutteloze quiz en verdiep je in de meest nutteloze quotes die je beslist moet kennen.Het nutteloze boek staat boordevol nutteloze dingen die je absoluut moet weten. 

Ik persoonlijk vind nutteloze weetjes altijd reuze interessant. Waarom? Joost mag het weten. Maar toen ik dus hoorde dat dit boek uit zou komen, was ik ook meteen geïnteresseerd.

Heb je altijd al willen weten wat er vroeger voorspeld werd? Verschillende weetjes willen lezen? Of citaten willen lezen van bekende en minder bekende persoonlijkheden? Dan is het nutteloze boek ook zeker een aanrader voor jou.

Ik heb echt soms dubbel gelegen om de echt nutteloze dingen die in dit boek staan. Zo kun je er bijvoorbeeld lezen, hoe je goedkoop, maar erg rigoureus van je kraaienpootjes af kunt komen… Als je dood gaat, worden je spieren namelijk stijf en verdwijnen die kraaienpootjes dus ook als sneeuw voor de zon. Of je dan nog steeds van die kraaienpootjes af wilt? Of dat je ze dan toch maar voor lief neemt… Ik denk dat laatste. Deze sarcastische humor kan ik wel waarderen.

Ik vind vooral de nutteloze weetjes erg leuk en lachwekkend. Dit boek is heerlijk om tussendoor op te pakken. Even door heen te bladeren en hier en daar wat weetjes of lijstjes te lezen. Dit boek zorgt voor een grote glimlach op je gezicht en maakt hoe dan ook je dag weer goed.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het nutteloze boek
Auteur: David Demaerschalk
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 192
ISBN paperback: 9789401444095
Prijs paperback: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge