Dannis Kramers – King Coke

Van Xander Uitgevers ontving ik het boek “King Coke” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap: ‘King Coke’ is een keiharde, supersnelle, filmische misdaadroman, vol cynische humor, waanzinnige drugsbaronnen en warlords

Het is de zomer van 1988. Na hun eindexamen ligt de wereld van Mick en zijn vrienden aan hun voeten. Maar na een fatale lsd-trip, waarbij een vriendin verongelukt, lukt het Mick niet meer een normaal leven te leiden. Hij stort zich in de Brabantse wietteelt. Maar Mick belandt al gauw in de veel hardere Amsterdamse onderwereld en werkt zich in razend tempo omhoog tot de top van de narco’s in de Gouden Driehoek, Afghanistan en Colombia. Een duizelingwekkende trip begint, waar niet zomaar aan te ontsnappen is… Eén laatste grote deal moet Micks vrijheid betekenen. Kan hij het onmogelijke voor elkaar krijgen en een nieuw leven zonder drugs en geweld beginnen?

Ik had in de folder van Xander uitgevers al over dit boek gelezen en dit boek sprak me meteen aan. Het verhaal klonk meteen als een verhaal wat ik gelezen moest hebben. Toen ik daarna ook nog de trailer van dit boek zag, die ik jullie natuurlijk ook niet wil onthouden… was ik helemaal verkocht.

Maar dan rijst natuurlijk de vraag… Kan dit boek, een debuut nog wel, deze hoge verwachtingen die ik heb, waarmaken? Of word ik teleurgesteld?

De cover is voornamelijk wit met enkele lijntjes poeder en in gouden letters King Coke erop geschreven. In het klein staat er op “één laatste grote deal moet Micks vrijheid betekenen.”Deze cover triggerde mij meteen. Hij is heel clean maar ook zo toepasselijk. De witte lijntjes poeder zal coke voorstellen en de gouden letters laat de dure uitstraling zien want in een drugswereld gaat het om geld en macht. En dat straalt dit boek ook wel uit. Ik zou dit boek zeker oppakken in de boekhandel.

Het verhaal begint dat Mick in de gevangenis zit en dat hij eindelijk uit de isoleercel mag en tussen het gewone volk mag verblijven en hij eigenlijk vrijwel meteen neergestoken wordt. Dat geeft meteen stof tot nadenken. Heeft deze Mike iemand zo kwaad gemaakt? Dit was in 1995. Hierna ga je terug naar 1988. Het moment dat Mike en zijn vrienden kennis maken met LSD en in de rush van de LSD Liesbeth van de brug springt en overlijdt. Hierna wordt Mike al snel de drugshandel ingetrokken en van het studentenleven komt niet veel meer terecht. Hij krijgt dingen voor elkaar die anderen niet voor elkaar krijgen maar werkt zich hierdoor ook juist in de problemen. Hij wordt door allerlei grote drugsbazen overal heengestuurd om problemen op te lossen. Als hij uiteindelijk een gigantische deal wilt doen om zo uit de drugs te komen en een leven zonder drugs en geweld op te bouwen is dat natuurlijk de vraag of dit lukt…

De schrijfstijl van Dannis Kramer wisselt af van heel donker en spannend naar humoristisch. Hij weet dingen heel treffend te schrijven, zodat je het voor je ziet, zonder dat het te luguber wordt. In het begin neemt Mike zijn beslissingen nog geheel zelfstandig maar hij raakt steeds verder verstrikt in een net waarin hij zijn beslissingen niet zomaar ondoordacht kan maken. Hij doet beloftes die hij dan ook na wilt komen, maar hij zal ook achter de machtigste man in het drugswereldje moeten blijven staan anders zal hij moeten vrezen voor zijn leven. Mike maakt folter en moordpartijen mee, waarbij je je zou kunnen afvragen wat het nut er van is, maar het kan en dat is het nut voor de grootste drugsbaas in het wereldje. Dit maakt het boek een ongelofelijk spannend en boeiend boek, waarbij het tot de laatste letter spannend bleef en je het zonde vond dat het boek uit was.Ik ben dus absoluut niet teleurgesteld en de verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Het enige wat ik nog hoop… Is dat er een vervolg komt…

Gegevens van dit boek:
Titel: King coke
Auteur: Dannis Kramers
Uitgeverij: Xander uitgevers
Aantal pagina’s: 423
ISBN: 9789401606486
Prijs: € 19,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

One thought on “Dannis Kramers – King Coke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge