Daniëlle Bakhuis – De eliminatie

Van uitgeverij Van Goor ontving ik het boek “De eliminatie” geschreven door Daniëlle Bakhuis om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Van Goor hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De eliminatie van Daniëlle Bakhuis
Je stapt nooit meer gedachteloos een bus in…
Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.
ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.
Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.
Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Toen ik de korte inhoud van het boek gelezen had, was ik meteen verkocht… Ik moest dit boek lezen. Dit klonk ontzettend spannend. Dus toen ik dit boek ontving om te recenseren was ik echt superblij.

De cover laat een kale wand met aan het plafond tl-licht zien. de titel “De eliminatie” is in gifgroene letters gedrukt. De cover vind ik goed bij het boek passen, aangezien dit zich voornamelijk afspeelt in een garage en daar ook een tekst in het gifgroen op de muur geprojecteerd is. In de winkel zou ik dit boek zeker opgepakt hebben.

Cleo heeft ruzie gehad met haar moeder en op een bepaald moment besluit ze toch weer naar huis te gaan. Als ze een bus ziet aankomen met ” Centrum” erop besluit ze in te stappen. Ze valt in slaap en als ze wakker wordt blijkt ze niet naar het centrum gegaan te zijn, maar blijkt ze met 9 anderen in een garage opgesloten te zitten. Op een bepaald moment zien ze de tekst “ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.” Cleo raakt in paniek. Ze wil nog niet dood. Ze heeft nog niet geleefd. Maar hoe krijgt ze de anderen er van overtuigd, terwijl ze aan zichzelf twijfelt?

Het verhaal wordt verteld vanuit Cleo. Zij is de hoofdpersoon in het verhaal. Maar ook de andere personen krijgen genoeg aandacht. Je leert alle tien de personen goed kennen… of toch niet? Er gebeuren een hoop dingen, en soms gebeuren er ook een hoop dingen tegelijkertijd, waardoor je soms goed de aandacht bij het verhaal moest houden, dit is echter geen probleem. Doordat de spanning goed in het verhaal zit, wil je continue blijven doorlezen. Het is eigenlijk heel ziek uitgedacht, maar ook heel confronterend. Waarom confronterend…. Daar kom je achter als je het boek leest….

Na het lezen van dit boek, zul je echt wel even om je heen kijken voordat je de volgende keer een bus instapt. Dit is een verhaal wat je van het begin tot het einde op het puntje van je stoel laat zitten.

Gegevens van dit boek:
Titel: De eliminatie
Auteur: Daniëlle Bakhuis
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s paperback: 272
Aantal pagina’s E-book: 272
ISBN paperback: 9789000359066
ISBN E-book: 9789000359295
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Daniëlle Bakhuis – De eliminatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge