Daniëlle Bakhuis – Wat als…

Wat als

Informatie die is te lezen op de achterflap: ‘Sorry?’ Zoë onderbreekt me. ‘Sorry?’ Ze proeft het woord in haar mond en besluit dat het het walgelijkste is wat ze ooit heeft gegeten. Zoete broodjes. Een laffe hap.
Op dat moment weet ik dat ik een fout heb gemaakt. Mijn sorry betekent niets voor haar. In haar gedachten heeft ze me al duizend keer sorry horen zeggen: te midden van een volle klas, vastgebonden aan een stoel en met een pistool tegen mijn hoofd. De sorry die ik nu wil zeggen maakt totaal geen indruk op haar.
Haar stem hapert kort. ‘Je dacht toch niet dat ik ook maar één seconde vergeten was?’

Jade heeft haar verleden als pester diep weggestopt in haar geheugen. Maar dat verandert als Zoë na jaren van afwezigheid weer terug op school is. Jade wil niets liever dan sorry zeggen en alles vergeten, maar daar denkt Zoë heel anders over. Dan vindt Jade een vervelend anoniem briefje in haar kluis. En nog een. En nog een…
Wat als sorry zeggen niet genoeg is?

Het boek geeft een indruk wat pesten niet alleen met de gepeste doet maar ook de pester in zijn verdere schoolcarrière er vaak mee loopt. Pesten om niet gepest te worden is een veel gehoorde kreet wat volgens mij ook het geval is bij Jade. Jade denkt dat, nu zij gepest wordt, ze dit ook verdiendt omdat ze in het verleden zelf gepest heeft. Ze vermoedt dat Zoë, het meisje wat zij vroeger gepest heeft, nu haar pest en daarom ondergaat ze dit pesten omdat ze vind dat ze het verdiend. Echter aan het eind blijkt dat het Zoë niet is en dat Zoë haar juist helpt.

Dit boek is echter voor volwassene te kinderlijk geschreven vind ik en valt echt onder de Young Adults, waar het echt een aanrader voor is.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wat als…
Auteur: Daniëlle Bakhuis
Uitgeverij: Ploegma
Aantal pagina’s Paperback: 232
Aantal pagina’s E-book: 188
ISBN Paperback: 9789021674841
ISBN E-book: 9789021671895
Prijs Paperback:€ 12,50
Prijs E-book:€ 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge