Daniel Cole – Ragdoll

In de facebookgroep LS Sterrenthrillerleesclub van de uitgever LS Amsterdam werd het boek Ragdoll voorgesteld als nieuw boek voor de leesclub. Dit boek sprak mij heel erg aan, dus ik heb mij meteen opgegeven. Toen de uitgekozen leden bekend gemaakt waren, was ik lichtelijk verbaasd dat ik een van de 35 gelukkigen was, want er waren zoveel mensen die dit boek zo graag wilden lezen. Ik wil LS Amsterdam natuurlijk hartelijk bedanken voor dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Voor liefhebbers van Samuel Bjørk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren…
Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd?
Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

De kaft van dit boek is het eerste wat meteen opvalt als je het boek in handen krijgt. Ik hoop dat dit bij de uiteindelijke versie ook is en niet alleen bij het vooruit exemplaar. Er staat voorop een naald waar een rode draad doorheen loopt en die rode draad zie je aan de zijkant van het boek doorlopen, en tijdens het lezen zie je de rode draad ook regelmatig verschijnen in de binnenrand. Hier is echt goed over nagedacht.

Door de kaft werd ik nog meer getriggerd om te gaan lezen. Het gaat om een debuut en zodra ik aan het lezen was, had ik iedere keer weer zoiets… Is dit een debuut? Dit is veel te goed in elkaar gezet voor een debuut. De schrijfstijl van Cole leest heel makkelijk en zorgt ervoor dat je iedere keer zegt ik lees nog een hoofdstuk.

Het verhaal begint met de rechtszaak die een belangrijke rol blijkt te spelen in het geheel. Namelijk de rechtszaak tegen Khalid die door rechercheur Wolf ontmaskert is als de crematiemoordenaar. Als deze Khalid wordt vrijgesproken draait rechercheur Wolf door met als gevolg dat hij opgesloten wordt in een inrichting. Hij wordt op het moment dat hij genezen verklaard is, weer aangesteld bij moordzaken echter moet hij wel wekelijks verslag doen bij een psychiater van de Met.

Dan wordt er het lijk wat bekend wordt als de lappenpop gevonden. En dan krijgt het verhaal zoveel spanning en vaart dat je gewoon niet meer wilt stoppen. Je hebt het idee alsof je zelf in het verhaal meedoet. De hoofdrolspelers zijn erg goed uitgewerkt en je krijgt van iedereen een goed beeld…. En toch… word je op de een of andere manier iedere keer weer om de tuin geleid en komen er allerlei relaties onder spanning te staan. Zelfs de personen die meespelen in het boek beginnen te twijfelen of ze de ander wel echt kennen. Dit zorgt voor wantrouwen en twijfels, waardoor je als lezer regelmatig afvraagt en nu?

Het open einde van dit boek geeft hoop voor een vervolg. Als Cole deze manier van schrijven vol weet te houden dan ben ik bij zijn volgende boek een van de eersten die in de winkel staat voor het vervolg.
Dit boek moet iedere thrillerliefhebber gewoon lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ragdoll
Auteur: Daniel Cole
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s: 400
ISBN: 9789024574988
Prijs: € 17,50

Dit boek is o.a. te reserveren bij Bol.com & Ako.

One thought on “Daniel Cole – Ragdoll

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge