Daka Hermon – Ik zal je vinden

Na dat ik de eerste twee delen in de Horrorland-serie had gelezen was ik ook nieuwsgierig naar het derde deel. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij al snel een recensie-exemplaar van ‘Ik zal je vinden’. Hier willen wij uitgeverij Kluitman natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Justin weet dat er iets mis is met zijn beste vriend. Zee was een jaar verdwenen en als hij plotseling terugkeert, is hij… anders. Niemand weet wat er met hem gebeurd is. Op Zee’s welkom terug-feestje spelen Justin en zijn vrienden een spelletje verstoppertje. Maar dat gaat mis. Heel erg mis…
Een voor een verdwijnen de kinderen die meegespeeld hebben naar een plek waar je ergste nachtmerries tot leven komen. Justin en zijn vrienden beseffen dat dit de verschrikkelijke plek is waar Zee opgesloten zat. Alles wat ze nu kunnen doen, is zich verstoppen voor de Zoeker. Kunnen ze ooit nog ontsnappen?

De cover

Op de cover is een donker meisje te zien. Als ik het zou moeten inschatten denk ik dat ze angstig is, aangezien ze haar handen voor haar ogen houd en ertussendoor spiekt. Achter haar is het silhouet te zien van een geraamte. De cover vind ik bij het verhaal passen en door het kleurgebruik zou deze cover me denk ik wel opvallen is de boekhandel.

De auteur

Daka Hermon is geboren in Tennessee en bracht haar kindertijd het liefst door opgekruld onder een dekentje met een zaklamp, waar ze sprookjes en fantasieverhalen las en schreef. Ze studeerde Engelse literatuur en creatief schrijven. Ze werkt in de entertainmentindustrie en schrijft horrorboeken, hoewel ze zelf veel te bang is om horrorfilms te kijken. Ze houdt van ijsthee, chocola, cupcakes en verzamelt superheldenspeelgoed. ‘Ik zal je vinden’ is haar debuut.

Het verhaal

Justin weet het zeker, er is iets mis met zijn beste vriend Zee. Maar wat? Nadat Zee een jaar verdwenen is geweest is hij plotseling terug. Maar het valt Justin wel op dat zijn beste vriend veranderd is, hij is… anders. De moeder van Zee heeft een welkom terug-feestje georganiseerd en Justin en zijn vriendjes spelen verstoppertje. Maar tijdens het spelen van dit spelletje gaat het mis. Gruwelijk mis…
De kinderen die meedoen met verstoppertje verdwijnen stuk voor stuk, naar een verschrikkelijke plek waar je ergste nachtmerries tot leven komen. Al snel beseffen Justin en zijn vrienden dat dit de plek moet zijn waar hun vriendje Zee opgesloten heeft gezeten. Ze kunnen maar één ding doen en dat is zich verstoppen voor de Zoeker. Maar blijven ze de Zoeker een stap voor?

Mijn mening

Daka Hermon was voor mij een, nog, onbekende auteur. Ik las wel eerder ‘Het poppenhuis‘ en ‘Verdronken‘, de eerste twee delen in de Horrorland-serie. Maar deze waren geschreven door K.R. Alexander.

In het eerste hoofdstuk maken wij kennis met Justin en Nia. Ze komen elkaar voor het huis van Zee tegen, aangezien ze beiden zijn uitgenodigd op het welkom terug-feestje van Zee. Je merkt meteen dat Hermon goed is in spannende verhalen schrijven. Want ze beschrijft meteen de dingen die de kinderen in het verhaal te zien krijgen.

Aan de brievenbus aan het einde van Zees oprit hangt een kluwen van slappe, blauwe ballonnen en gekreukte slingers. Zuchtend zet ik mijn bezwete honkbalpet recht. Zelfs de versiering is niet erg opgetogen over dit welkomstfeestje.

Persoonlijk denk ik dat dit voor jeugdige lezers ook erg belangrijk is. En ik, als volwassenen, kan mij op deze manier ook goed in het verhaal inleven. Het verhaal is hier en daar wel een beetje overdreven en werd soms wat ongeloofwaardig, dit vind ik persoonlijk jammer, echter veel jeugdige lezers, zal dit wel aanspreken en omdat dit toch de doelgroep is van deze serie, zullen zij er wel van smullen.

‘Ik zal je vinden’ is een uitgebreid jeugdverhaal. Dit is alleen al aan de dikte van het boek te zien. Het telt dan ook 332 pagina’s en dat vindt ik persoonlijk erg dik voor een jeugdboek. Maar door de spannende schrijfstijl van Hermon vergeet je de dikte tijdens het lezen.

Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Justin. Hierdoor had ik de sterkste band met dit personage. De personages zijn stuk voor stuk diep genoeg uitgewerkt. Het moet ook natuurlijk niet té diep zijn om het voor de jeugd makkelijk volgbaar te houden.

Al met al is ‘Ik zal je vinden’ een goede jeugdhorror met de nodige spanning, maar ook met sommige ongeloofwaardigheden. Dit vond ik dan ook het enigste minpuntje in het verhaal.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Ik-zal-je-vinden

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik zal je vinden
Serie: Horrorland
Auteur: Daka Hermon
Uitgever: Kluitman
Vertaald door: Merel Leene
Aantal pagina’s hardcover: 320
Aantal pagina’s e-book: 320
ISBN hardcover: 9789020623833
ISBN e-book: 9789020630824
Prijs hardcover: € 16,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge