Cristina Caboni – De kleuren van de liefde

In de aanbiedingsfolder van Xander uitgevers zag ik dat er een nieuw boek van Cristina Caboni uitgegeven zou worden. Aangezien ik eerder boeken van haar met veel plezier gelezen had, was ik, na de korte inhoud gelezen te hebben al snel overtuigd. Dit boek wilde ik lezen. Na een mail naar de uitgever, kregen we al snel een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we Xander uitgevers uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Stella heeft een uniek talent: niet alleen kan ze geweldig schilderen, maar ze ziet de wereld ook nog eens in technicolor. Elke kleur heeft zijn eigen gevoel en zijn eigen betekenis. Maar dan raakt Stella haar baan kwijt, en valt al haar houvast weg. De kleurrijke wereld die ze altijd kende heeft plotseling alleen nog maar grijstinten.

Stella besluit haar oudtante Letizia op te zoeken. Als ze bij haar op zolder een koffer vol tekeningen vindt, voelt Stella meteen de kleuren en haar gevoel weer in haar opleven. Wie heeft deze mysterieuze tekeningen gemaakt, en wat houdt haar oudtante verborgen?

Tijdens haar zoektocht naar antwoorden stuit Stella op een indrukwekkend familiegeheim, waardoor ze Letizia nooit meer in hetzelfde licht zal zien….

De cover

Op de cover staat een statige villa. Ik denk dat dit de villa van Letizia is. Langs de randen van de cover zijn bloemen getekend. Het kleurgebruik vind ik erg mooi. Door het oranje/wit in de hemel blijf ik naar de cover kijken en zou deze mij zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Cristina Caboni is naast bestsellerauteur imker en rozenkweker. Haar inspirerende en romantische boeken worden in 25 landen uitgegeven.

Het verhaal

Stella is door de kleinkinderen van haar werkgever op straat gezet en nu ze geen werk meer heeft, is meteen haar houvast weg. Ze had een uniek talent: Ze kan niet alleen geweldig schilderen, maar ziet de wereld ook in technicolor. Echter, sinds ze haar houvast kwijt is, ziet ze de wereld opeens alleen nog in grijstinten.

Haar oudoom heeft haar als cadeautje, onder andere een treinkaartje, opgestuurd en ze besluit hiervan gebruik te maken en haar oudtante Letizia op te zoeken. Bij haar tante heeft haar oudoom voor zijn overlijden nog enkele cadeaus voor Stella verstopt. Een van de cadeaus is een koffer vol tekeningen. Stella voelt meteen de kleuren en het gevoel wat hier bij hoort weer terug komen. Van wie zijn die mysterieuze tekeningen? Wat houdt haar oudtante voor haar verborgen?

Stella besluit op zoek te gaan. Ze stuit op een familiegeheim, waardoor Stella haar oudtante voor altijd met andere ogen zal zien…

Mijn mening

Het verhaal begint met een proloog die je meteen nieuwsgierig maakt naar de rest van het verhaal. Wat heeft Orlando aan Stella geschreven? Waar heeft hij over gelogen? Het maakt mij zo nieuwsgierig dat ik alleen maar snel de pagina om kan slaan om verder te lezen.

De hoofdstukken beginnen altijd met een omschrijving van een kleur en het gevoel wat die kleur oproept. Dit hebben we vaker gezien in de boeken van Caboni. In ‘De magie van het parfum‘ deed ze dit al met de omschrijving van een bloem aan het begin van ieder hoofdstuk. Dit zorgt er voor dat je meteen een gevoel krijgt bij het hoofdstuk, aangezien je door de kleur meteen een gevoel hebt welke richting het hoofdstuk uit gaat.

De personages zijn goed uitgewerkt, hierdoor krijg je een goed beeld van ze. Vooral Stella zie ik tijdens het lezen levendig voor me. En dat maakt het lezen altijd extra aangenaam. Caboni heeft sowieso een beeldende schrijfstijl, waardoor ik onder het lezen ook het gevoel had alsof ik met Stella meeliep in het verhaal. Hierdoor beleefde ik de gebeurtenissen intenser en merkte dat ik het boek moeilijk aan de kant kon leggen.

De hoofdstukken waren van een redelijke lengte. Ik merk zelf altijd dat ik normaal gesproken korte hoofdstukken prettiger lezen vind, maar bij dit boek merkte ik dat de lengte absoluut geen probleem was en ik toch iedere keer weer snel aan een nieuw hoofdstuk begon.

Als haar oom haar een koffer vol tekeningen als cadeau achtergelaten heeft, besluit Stella op onderzoek uit te gaan waar deze tekeningen vandaan komen. Haar tante reageert hier erg fel op. Er blijkt iets bijzonders met deze tekeningen te zijn. Als lezer krijg je dan een tweede verhaallijn te lezen, namelijk over Letizia tijdens de tweede wereldoorlog. Hierdoor weet je op een bepaald moment al meer over het verleden van Letizia dan Stella, en kun je de reactie van Letizia op de tekeningen begrijpen.

Door het onderzoek naar de tekeningen merk je dat Stella ook een verandering doormaakt en zich meer durft open te stellen, was ze in het begin van het verhaal nog radeloos omdat haar houvast verdwenen was. Gedurende het verhaal, merk je dat ze hierin veranderd en de toekomst onverschrokken tegemoet durft te zien en bepaalde kansen met beide handen aangrijpt.

De twee verhaallijnen weet Caboni op een mooie manier samen te brengen, en hierdoor sluit ze het verhaal op een mooie manier af.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-kleuren-van-de-liefde

Gegevens van dit boek:
Titel: De kleuren van de liefde
Auteur: Cristina Caboni
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Esther Smit-Schiphorst & Pauline van Roijen
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 252
ISBN paperback: 9789401617390
ISBN e-book: 9789401617673
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge