Correctbook Scratch Edition

Correctbook

Van Correctbook ontving ik een Correctbook Scratch edition om uit te testen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik Correctbook natuurlijk hartelijk voor bedanken.
Informatie die Correctbook zelf over het Correctbook Scratchedition geeft:

Correctbook Scratch is ideaal voor kleine aantekeningen:

  • Een paperback Correctbook in A5 formaat met penhouder
  • 8 whiteboard pagina’s
  • Inclusief een zwarte Correctmarker
  • Oneindig schoolmateriaal naar ontwikkelingslanden 

Ik zag deze correctbooks langs komen op internet en mijn interesse was gelijk gewekt. Hoe vaak schrijf je niet iets op en gooit het dan weg omdat je de notitie verwerkt hebt of het genoteerde niet meer hoeft te onthouden. En ik ben bezig om een cursus schrijven met penseel te doen. Wat je daar bij doet, is heel veel schrijven en papier weggooien. Ik oefen nu heel veel op mijn Correctbook. En als ik het gevoel heb dat ik het onder de knie heb, dan schrijf ik het op papier. Dat scheelt echt een berg papier. Bij het Correctbook zit ook een zwarte correctmarker. Deze is van het merk Staedtler, de Staedtler lumocolor, deze bevat aan de achterkant een klein borsteltje waar je de geschreven tekst weer af kunt vegen van het whiteboard. Dit werkt op zich goed, echter heb ik toch het gevoel dat er een laag achter blijft.

 

Correctbook1
Er staat in het papier wat bij het scratchbook zit, “dry erase” wat wil zeggen, droog wissen. Echter gebruik ik toch altijd een vochtig doekje om de pagina weer echt wit en schoon te krijgen. Wel even met een droog doekje nadrogen, anders wist de wisser van de pen daarna niet mooi meer. 🙂  Misschien is dat een tik van mij dat ik het perfect schoon wil hebben dan, maar anders vind ik het irritant om er weer opnieuw overheen te schrijven.
Het heeft wel oneindig veel mogelijkheden, ik gebruik het bijvoorbeeld om letters en teksten te oefenen voor het schrijven met penseel, echter ook ideaal om in je tas te stoppen als je naar een meeting moet en je dus vaak notities moet maken. Ik had van te voren al wat notitites gemaakt, en in plaats van de afgehandelde punten door te strepen kun je ze nu uitgummen.
Aan het scratchbook zit een lus waar de correctmarker in geschoven kan worden, zodat je die altijd bij de hand hebt, dit is natuurlijk echt ideaal, maar wat een gevecht om die stift door dat elastiek te krijgen. Hier hadden ze wat mij betreft iets anders op mogen verzinnen. Dit vind ik niet echt ideaal. Eruit halen gaat prima, maar de stift terug in dat elastiekje krijgen is iets moeilijker. Ik haal nu meestal de dop maar van de stift af en dan zo weer vast maken. Niet echt de bedoeling denk ik, maar dat is een klein detail.
Wat hiernaast nog erg mooi is, is dat van een groot deel van de omzet, stuurt Correctbook schoolmateriaal naar ontwikkelingslanden. Hierdoor wordt de strijd tegen het analfabetisme in ontwikkelingslanden aangegaan.

Conclusie: Ik vind het een superhandige uitvinding en vind het eigenlijk raar dat daar nooit eerder iemand mee op de markt gekomen is. Je bespaart een hoop papier uit, en dit is ten eerste goed voor het milieu en ten tweede wordt van een deel van de opbrengst ook nog schoolmaterialen gekocht voor ontwikkelingslanden. Dus 2 vliegen in 1 klap. Enige wat van mij in een nieuwe editie nog erbij zou mogen is een versie met lijntjes papier op het whiteboard. Ik merk bij mezelf dat ik zonder lijntjes ontzettend krom ga schrijven. Denk dat lijntjes op het papier een mooie aanvulling is op dit nu al erg mooie Correctbook.

Dit correctbook kost € 6,95 en is verkrijgbaar bij Correctbook. Hier vind je ook nog talloze ander versies van correctbook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge