Cornelie Schüngel – The Eye


Cornelie Schüngel stuurde mij  op mijn website een berichtje of ik interesse had om haar boek te lezen. Ik heb gelezen waar het boek over ging, en was nieuwsgierig naar het verhaal. Dus besloot ik dat ik dit boek erg graag wilde recenseren. Of dit boek aan mijn verwachtingen heeft voldaan, lees je natuurlijk hieronder. Ik wil Cornelie hartelijk bedanken voor het opsturen van haar boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  De vrouw van Nick Sinclair verdwijnt vanwege het duistere geheim, dat zij met zich meedraagt. Door zijn hoge functie bij de MI5 bevindt Nick zich in een hachelijke situatie. Als er iets over haar verleden bekend wordt, kan dit hem zijn carrière, maar ook zijn leven kosten. Nick kan om deze reden geen gebruik maken van de autoriteiten. Hij moet zelf op zoek.
‘Quis Ut Deus’, de tatoeage op de arm van zijn vrouw leidt hem van de betekenis ‘Wie is als God’, naar iemand die zich als God gedraagt, The EYE.
Niets vermoedend wordt Nick gaandeweg opgeslokt door het mysterieuze web van The EYE, dat steeds nauwer om hem heen sluit en waar hij niet meer uit schijnt te kunnen ontsnappen. Het ergste is dat zijn vrouw ook nog gevoelens blijkt te hebben voor zijn sterke tegenstander.

‘Een heel interessant boek. Laat zien hoe dun de scheidslijn is tussen goed en kwaad.’ – Maria Genova, journalist en schrijfster

De cover

Op de cover zien we een groot oog met er omheen een soort spinnenweb. In dit spinnenweb staan personen. Deze personen zijn niet te herkennen doordat deze in silhouet te zien zijn. Ik vind de cover erg goed gekozen en echt bij het verhaal passen. Echter zou ik het boek minder snel opgepakt hebben in de winkel, omdat de cover mij een soort fantasygevoel geeft, terwijl dit boek absoluut niks met fantasy te maken heeft.

De auteur

Cornelie Schüngel is geboren in 1968. Ze woont sinds 2012 met haar gezin in Barcelona. Haar gezin bestaat uit Cornelie, haar man Tom Dukker, hun twee kinderen en hun hond. De mooie omgeving van Barcelona zorgde er voor dat Cornelie ging schrijven. Dit resulteerde in de boeken Michael (2015) en The Eye (2017) en enkele korte verhalen. Deze korte verhalen zijn ook op haar website te lezen.
Cornelie studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit in Rotterdam en was werkzaam als marketeer en jobcoach.

Cornelie was ook nog zo lief  om mijn exemplaar te signeren en te voorzien van een persoonlijk bericht wat een boek voor mij meteen een stuk waardevoller maakt.

Het verhaal

Nick Sinclair’s tweede vrouw verdwijnt op een dag spoorloos. Nick weet meteen dat dit iets te maken heeft met haar verleden. Door zijn hoge functie bij de MI5 kan hij niet zomaar hulp inschakelen aangezien zijn vrouw in het verleden een relatie heeft gehad met een man die niet te vertrouwen was. Als iets over het verleden van zijn vrouw bekend wordt, kan dit hem zijn carrière, en zijn leven kosten. Nick kan daarom geen gebruik maken van de autoriteiten. Hij moet dus zelf op zoek en gaat hulp vragen bij David. Hij is psychotherapeut en Nick hoopt zo te kunnen achterhalen wat er aan de hand is.
De tatoeage op de arm van zijn vrouw blijkt een dubbele betekenis te hebben. Het betekent voor haar niet alleen “Wie is als god”. Hierdoor vallen voor Nick uiteindelijk enkele puzzelstukjes op zijn plek en raakt hij verstrikt in het web van “the eye”. Kan hij hieruit nog ontsnappen?

Mijn mening

Doordat het boek op de site van Lecturium uitgeverij aangeduid werd als roman en bij Bol onder Thrillers & Spanning viel, ben ik er op een bepaald moment van uit gegaan dat het een roman met spannende stukken zou zijn. En inderdaad van beiden kom je stukken tegen.
We maken kennis met Nick op het moment dat zijn vrouw Alessia spoorloos verdwenen is. Hij gaat langs bij David en vertelt hem over het leven dat hij had met zijn vrouw, vanaf het moment dat hij zijn vrouw heeft leren kennen. Zo leer je als lezer hen ook goed kennen. David is de oud-collega van de eerste vrouw van Nick, Barbara. Barbara is omgekomen bij een auto ongeluk en blijkbaar was de ex-man van Nick’s vrouw, Michael, cliënt geweest en heeft zij de backups bewaard. Dankzij deze backups komen David en Nick ook meer te weten over Michael. De hoofdstukken zijn kort, en worden vanuit verschillende personen geschreven, hierdoor krijg je als lezer een totaalbeeld te zien, wat Nick natuurlijk niet heeft. En heb je sneller door hoe alles in elkaar zit. Echter dit doet niks af aan het leesplezier.
De verschillende personages vond ik ook erg goed uitgewerkt en hierdoor kon ik me steeds beter verplaatsen in de personages en kon ik bepaalde keuzes goed begrijpen. Ook kreeg ik zelfs respect voor de “slechterik” in het verhaal en had ik zelfs begrip voor zijn handelen. Cornelie heeft het verhaal op zo’n manier geschreven dat je het boek niet aan de kant kunt leggen en steeds verder wilde lezen, omdat je wilde weten of het nog goed kwam met Nick en zijn vrouw Alessia.

Ik zag op de website van Cornelie dat ze eerder een boek geschreven heeft “Michael”. Dit lijkt me het boek wat eigenlijk vooraf gaat aan dit boek, maar dit boek is heel goed te lezen zonder dat je “Michael” gelezen hebt. .

Dit is een boek waaraan je begint en het pas weglegt nadat je de laatste letter gelezen hebt.

Gegevens van dit boek:
Titel: The Eye
Auteur: Cornelie Schüngel
Uitgever: Lecturium uitgeverij
Aantal pagina’s paperback: 208
ISBN paperback: 9789048442867
Prijs paperback: € 17,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge