Cockleberry Bay Staycation *Blogtour*

Eindelijk is het zover. Wij mogen aan de slag met onze staycation in Cockleberry Bay. Zoals jullie wellicht meegekregen hebben is er een blogtour geweest rond de boeken van Nicola May die zich allemaal afspelen in het idyllische Cockleberry Bay. En om deze tour op een leuke manier af te maken hebben alle deelnemers een staycation in Cockleberry Bay. En vandaag zijn wij aan de beurt.

Onze voorbereiding

Zoals de meesten ondertussen wellicht weten is, dat we een aantal huisdieren hebben. Pebbles is een straathond geweest in Roemenië en is daar destijds van straat gehaald terwijl hij aangevallen werd door andere honden. Hierdoor is hij niet zo snel vriendjes met andere honden en hebben we dus geregeld dat we een aantal daagjes een oppas voor onze beestenboel hier in huis hebben, zodat onze hondjes en 2 katten niet alleen zijn als wij lekker een paar daagjes naar Cockleberry Bay gaan.

Nadat we dit geregeld hadden konden we natuurlijk niet wachten om uit te zoeken wat er allemaal daar in de buurt te vinden is. En omdat wij, sinds een tijdje weer fanatiek aan het geocachen zijn. Geo…wat (Klik om te lezen wat het is)? Konden we het niet laten om even uit te zoeken of er ook geochaches in de buurt lagen…. En tjee hier kunnen we echt wel onze lol op…

Ieder stipje is een cache. De verschillende kleurtjes wil zeggen dat er verschillende soorten caches zijn. Dus zoals je op bovenstaande afbeelding ziet, we kunnen onze lol op.

Onze trip

Toevallig van de week al onze slaapplek geregeld. We konden gelukkig overnachten in de Lobster Pot van Raffaele en Jacob. Aangezien de Ship Inn momenteel gesloten is vanwege een verbouwing.

Rosa had al geregeld dat ze een paar dagen de tijd had voor ons. Want door toeval kwamen we er achter dat ook zij sinds kort doet geocachen en hier helemaal fan van is. Rosa vindt het heerlijk om zo de omgeving nog wat beter te leren kennen, want nu Josh en zij hun zoontje Benedict hebben vinden ze het beiden toch ook tijd worden dat ze meer van hun omgeving leren kennen en beiden vinden, net als ons, daar geocaching de ideale manier voor, want je komt op plekken waar je normaal nooit komt.

We hebben al een hele tijd aan de telefoon er over gekletst en ons verwonderd dat nog veel mensen niet weten wat het is. Voor ons is het ideaal om steeds andere wandelroutes te ontdekken en zo als nu in Cockleberry Bay onverwachts mooie plekjes tegen te komen.

Na een flinke wandeling door de omgeving, strijken we natuurlijk eerst neer bij Rosa’s om even wat te drinken. Wat meteen opvalt bij Rosa’s is de leuke minibieb die hier staat. En ze heeft er boeken in allerlei talen in staan. Dus niet alleen Engelstalige boeken, maar er staan ook een paar Nederlandstalige boeken in. Dus voor dat we naar huis zijn gegaan heb ik hier nog wat van onze boeken in gezet. Leuk om te zien dat ze ook aan de buitenlandse toeristen denkt.

En ik moet natuurlijk even langs de Corner shop om allerlei leuke dingen voor onze thuisblijvers mee te nemen, anders laten die ons beslist niet meer binnen. Natuurlijk ook meteen nog wat lekkers voor Hot en Duchess gekocht. Want wat een heerlijke beestjes zijn het toch. Om over hun pups nog maar te zwijgen.

Ik kan 1 ding zeggen. Wij hebben ons hart verloren aan Cockleberry Bay en hebben nog lang niet alle caches in de omgeving opgelost, dus we zullen zeker nog een keer een staycation houden, om zo oude bekenden opnieuw te ontmoeten en nog meer van de mooie omgeving te zien.

Wil je jezelf ook een keer in Cockleberry Bay wanen? Lees dan zeker de Cockleberry Bay serie. Een heerlijke serie, waar je een aantal heerlijke uurtjes leesplezier van hebt, en je je echt in Cockleberry Bay waant.

One thought on “Cockleberry Bay Staycation *Blogtour*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge