Cis Meijer – Moordspel

Informatie die te lezen is op de achterflap: Moordspel is een superspannend moordmysterie van jeugdthrillerauteur Cis Meijer. Vier spelers, één slachtoffer in deze huiveringwekkende thriller.
Robin en haar tweelingbroer Kai gaan met hun klas naar de Ardennen, maar vlak voor vertrek wordt Kai wegens agressief gedrag van school gestuurd. Robin is woedend.
In de Ardennen haalt ze haar vriendin en twee vrienden over om tijdens een moordspel de leraar die Kai heeft weggestuurd een lesje te leren. Dat blijkt een gevaarlijke zet, want hij is ineens spoorloos. Speelt hij een spel met hen?
Robin vreest dat haar leraar echt in de problemen zit en gaat naar hem op zoek. Wanneer haar beste vriendin ook verdwijnt, verandert de zoektocht in een regelrechte nachtmerrie.  

Door de informatie over het boek werd ik nieuwsgierig hierna en heb ik het boek in de bieb geleend. Eerst mijn andere boek uitgelezen voor ik hier aan begon.

De cover sprak mij wel aan. Je ziet een meisje op een donker mistig bospad. En omdat het gedeeltelijk in het bos afspeelt en vooral het eind ook in de schemering afspeelt vond ik de cover heel toepasselijk met dat huis op de achtergrond. Erg goed uitgedacht deze cover.

Wat mij meteen op viel was dat sommige hoofdstukken op de kop in het boek stonden. Dit was even wennen, maar wel origineel. Dit was het verhaal van de dader. Meestal vind je dat schuingedrukt in boeken. Nu op de kop. Dus regelmatig met het boek draaien. Enige wat ik daar lastig aan vond, is dat ik regelmatig de rechterbladzijde nogmaals wilde lezen. Of de verkeerde kant op wilde bladeren.

Het boek las makkelijk weg. De schrijfstijl van Cis Meijer is erg fijn. Dit was voor mij het eerste boek wat ik van haar gelezen heb. Je merkt wel dat het een jeugdthriller is. De spanning is niet nagelbijtend spannend en op een bepaald moment kabbelt het verhaal een beetje voort. Op het moment dat Robin haar gevoel volgt merk je dat de spanning weer een stuk oploopt. En blijft het tot het eind erg spannend en loopt het toch anders als ik verwacht had.

Gegevens van dit boek:
Titel: Moordspel
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: Uitgeverij De Fontein
Aantal pagina’s Hardcover: 304
ISBN Hardcover: 9789026140952
ISBN E-book: 9789026140969
Prijs Hardcover: € 13,99
Prijs E-book: € 6,49

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge