Cis Meijer – Blackmail

In de catalogus van uitgeverij de Fontein zagen we dat er een nieuw boek zou verschijnen van Cis Meijer in de ‘Politie niet betreden’-serie. Deze serie wordt hier nog steeds met veel plezier gelezen en we hoefden dan ook niet lang na te denken. Nadat we de uitgever gemaild hadden, kregen we al snel bericht dat wij dit boek mochten recenseren. Rond de verschijningsdatum viel het boek dan ook in onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij de Fontein hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Roddelkoningin Jade maakt podcasts met smeuïg nieuws over de leerlingen en docenten op haar school. Ze is geliefd en gehaat. Op een avond komt ze om door een tragisch ongeval. Als haar vriendin Tess twee maanden later een onafgemaakte podcast van Jade vindt, schrikt ze van een emotionele onthulling. Ze moet en zal ontdekken welke geheimen Jade meenam in haar graf. Was haar dood eigenlijk wel een ongeluk?

De cover

Op de cover staat het silhouet van een jonge vrouw. Om haar heen staan bomen. Het is schemerig. De titel staat in het zwarte gedeelte onderaan de cover. De cover maakt nieuwsgierig en door de politie niet betreden-band om het boek valt het boek zeker op in de boekhandel.

De auteur

Cis Meijer (1970) studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Ze werkt niet alleen als schrijfster, maar voorheen ook als beeldeditor. Met ‘Val’ schreef Cis een bloedstollende jeugdthriller, en haar ervaring als model inspireerde haar tot het schrijven van ‘Verdoofd‘, waarmee ze werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste YA-thriller in 2014.

Cis Meijer woont in Amsterdam met haar man en dochter, en ze houdt van kunst, pure chocolade en Parijs.

Het verhaal

Jade is omgekomen bij een noodlottig ongeval. Op school stond ze bekend als de Roddelkoningin en ze had hier ook een eigen Podcast over. Ze werd geliefd en gehaat. Twee maanden later vindt haar beste vriendin Tess een onafgemaakte podcast, waardoor ze aan alles begint te twijfelen. Jade doet een emotionele onthulling. Tess blijft met een hoop vragen zitten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Welke geheimen had Jade en was haar dood werkelijk een ongeluk?

Mijn mening

Dit is weer een boek uit de Politie niet betreden-serie en dit valt meteen op aan de mooie hardcover uitvoering en de band die om het boek zit. Ook aan de afwerking is tijd en aandacht besteed. Bovenaan de hoofdstukken staat iedere keer een mooie afbeelding. De hoofdstukken van Tess hebben een koptelefoon boven aan het hoofdstuk staan, en er zijn enkele hoofdstukken van een onbekend persoon, boven deze hoofdstukken staat een oog afgebeeld wat opgebouwd is uit puntjes.

Bij de hoofdstukken van de onbekende persoon merk je al snel dat hij iets te verbergen heeft. Het blijft lange tijd onduidelijk wie dit personage is. Het verhaal wordt in de eerste persoon verteld en dat vind ik persoonlijk wel prettig. Tessa is de eigenlijke hoofdrolspeler in het verhaal en die neemt de lezer mee door het verhaal. De spanningsboog is al meteen in het verhaal aanwezig. En deze blijft ook bijna het gehele verhaal tot een bepaalde hoogte aanwezig. Echter naar het einde toe neemt de spanning flink toe en wil je gewoon doorlezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt.

De hoofdstukken zijn kort en dit zal vooral de doelgroep bevallen. Hierdoor ben je eerder geneigd om verder te lezen en dit is voor de leesbevordering alleen maar een voordeel. De belangrijkste personages zijn voldoende uitgewerkt, waardoor je ze goed genoeg leert kennen om een goed beeld van ze te vormen.

Meijer heeft gekozen voor een actueel thema en ik denk dat, door te kiezen voor een actueel thema, je de jongere lezer eerder geïnteresseerd krijgt voor het boek, omdat dit ook in hun omgeving zal spelen.

Ondanks dat ik niet meer tot de doelgroep behoor, lees ik deze verhalen nog erg graag en ik merk dat Meijer echt weet waar ze over schrijft en dat ze ook voldoende research doet om zich in het brein van de jongere te verdiepen. Hierdoor zullen hopelijk weer een hoop jongeren de weg naar een boek weten te vinden.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Blackmail

Gegevens van dit boek:
Titel: Blackmail
Serie: Politie niet betreden
Auteur: Cis Meijer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s hardcover: 224
Aantal pagina’s e-book: 169
Vertellers luisterboek: Randy Fokke, Ricardo Blei
Duur luisterboek: 04:42:01
ISBN hardcover: 9789026156717
ISBN e-book: 9789026156724
ISBN luisterboek: 9789026156731
Prijs hardcover: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge