Christina Lauren – Ik ben je niet vergeten

Xander uitgevers benaderde mij of ik wellicht zin had om mee te doen aan de blogtour rondom het boek ‘Ik ben je niet vergeten’. Nadat ik de cover gezien had, en gelezen had waar het boek over ging was ik enthousiast en zag ik dit zeker zitten. Ik wil Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Macy Sorensen heeft haar leven goed op orde. Ze staat op het punt te trouwen als ze onverwacht haar eerste en enige echte liefde na jaren weer tegen het lijf loopt. Ooit kon ze met haar vroegere buurjongen Elliot Petropoulos haar diepste geheimen delen. Hij was alles voor haar. Tot die ene noodlottige avond…
Na die avond hebben ze elkaar nooit meer gezien of gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy hem niet meer wilde zien. En hij heeft nooit de kans gekregen zijn kant van het verhaal te vertellen.
Macy heeft zich al die jaren nooit meer echt zichzelf gevoeld, zoals ze dat bij Elliot kon. Ze verloor in één klap haar geliefde en haar beste vriend. Kunnen Elliot en Macy die gemiste tijd én kansen nog inhalen?

Cover

De cover is vrolijk. In gouden letters staat de titel groot op de voorkant. Er omheen staan groene bladeren. Er staat een sticker op ‘Voor liefhebbers van Jojo Moyes’. Deze sticker zegt mij persoonlijk niks, en zou me eerder weerhouden het boek op te pakken in de boekhandel. Ik heb namelijk niks met de schrijver Jojo Moyes, dus deze sticker spreekt mij niet aan. En dit vind ik vaak met zo’n uitspraken ‘voor de lezers van…’ Mijn interesse was gewekt door de vrolijke cover en door te lezen waar het over ging was ik helemaal overtuigd.

De auteur

Beste vriendinnen Christina Hobbs en Lauren Billings schrijven sinds 2009 samen onder de naam Christina Lauren. Ze hebben al meer dan twintig titels op hun naam staan, die allemaal ‘New York Times’-bestsellers werden. Hun werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven.

Het verhaal

In het verhaal maken we kennis met Macy, haar vader en de overburen van hun vakantiehuisje, de familie Petropoulus. Al ligt de focus van het verhaal wel op Macy. En Macy heeft meteen een goede klik met Elliot, de zoon van de familie Petropoulus. Hun wereld bestaat vooral uit de inloopkast met boeken in Macy’s kamer. Macy en Elliot delen hun liefde voor boeken. Echter op een avond gebeurt er iets verschrikkelijks…

Hierna hebben Macy en Elliot elkaar nooit meer gesproken. Elliot heeft nooit geweten waarom Macy geen contact meer wilde en heeft nooit zijn verhaal kunnen vertellen.

Macy heeft zich ook nooit meer helemaal zichzelf gevoeld. Tenminste nooit meer zoals bij Elliot. In een klap was ze haar geliefde en haar beste vriend kwijt. Kunnen Elliot en Macy de gemiste tijd en kansen nog  inhalen als ze elkaar toevallig tegen het lijf lopen?

Mijn mening

Het boek wisselt tussen heden en verleden. Het heden beslaat enkele maanden en het verleden gaat over een periode van ongeveer vijf jaar. Het verleden begint op het moment dat de vader van Macy op zoek gaat naar een vakantiehuisje. En hier leert ze ook Elliott kennen waar ze meteen een band mee heeft. Als lezer leefde ik enorm mee met Macy en Elliott in de kamer die ingericht was als boekenkast. De emotionele momenten zijn zo geschreven waardoor je enorm meeleeft met Macy en Elliott. Het heden begint op het moment dat Macy en Elliott elkaar leren kennen. En in deze verhaallijn voel je meteen dat er iets gebeurd is in het  verleden, waardoor je getriggert bent om heel snel door te lezen. Het verhaal is sowieso zo geschreven dat je geneigd bent om het verhaal in een ruk uit te lezen. De personages zijn erg goed uitgewerkt en ondanks dat Macy en Elliott de hoofdpersonages zijn, zijn de andere personages ook zo uitgewerkt dat ze echt op me overkwamen en je ze ook direct weer herkent als ze verderop in het boek weer ten tonele verschijnen. Vaak heb ik dan zoiets dat ik een tijdje na moet denken wie dat ook alweer was, maar dat had ik in dit boek helemaal niet.

Dit boek leest als een trein, je weet eigenlijk vanaf het begin dat Macy een hoop heeft meegemaakt en ze iets verdrietigst heeft meegemaakt waarom ze geen contact meer had met Elliott. Maar je kijkt echt uit naar het punt waarop duidelijk wordt wat er gebeurd is. En op dat moment hoop je ondanks alles dat het goed komt tussen Macy en Elliott.
Dit was mijn eerste kennismaking met dit schrijversduo, maar zeker niet mijn laatste kennismaking.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker onderstaand leesfragment.


Gegevens van dit boek:
Titel: Ik ben je niet vergeten
Auteur: Christina Lauren
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback:
Aantal pagina’s E-book: 258
ISBN paperback: 9789401609883
ISBN E-book: 9789401609913
Prijs paperback: € 17,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.


One thought on “Christina Lauren – Ik ben je niet vergeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge