Christie Barlow – Welkom thuis in Love Heart Lane

We werden door LS Amsterdam benaderd of we interesse hadden om het boek ‘Welkom thuis in Love Heart Lane’ te lezen. Nadat we gelezen hadden waar het boek over ging, zagen we dat dit een feelgood was die ons zeker aansprak en hebben we snel terug gemaild dat we hier zeker interesse in hadden. Rond de verschijningsdatum van de paperback viel het boek dan ook op onze deurmat. Hier willen we LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven. De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar liggen er pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder: Fergus Campbell. Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven….

De cover

De cover is vrolijk. Je ziet een getekend dorpje in een heuvelachtig landschap met ertussenin de rivier die een belangrijke rol speelt in het verhaal. Langs de rand aan de bovenkant zitten roze en witte bloemetjes. Door de vrolijke uitstraling zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

De Engelse Christie Barlow is geboren in het graafschap Cheshire en is nu, op 48-jarige leeftijd, een internationale bestsellerauteur van romantische komedies. ‘Welkom thuis in Love Hart Lane’ is het eerste deel in de serie over de bewoners van Heartcross.

Het verhaal

Na het overlijden van haar oma besluit Felicity Simons dat het nu toch echt tijd wordt om weer naar huis te gaan. Ze is van plan om twee weken te blijven. Ze is best nerveus, want er liggen nare herinneringen in in het dorpje Heartcross. Vooral de herinneringen aan één bepaalde man: Fergus Campbell. Eenmaal aangekomen in Heartcross breekt er een noodweer los en de enige brug naar en uit het dorp wordt hierdoor weggevaagd. Felicity wordt hierdoor gedwongen om langer te blijven…

Mijn mening

Het boek begint op het moment dat Felicity alleen op het kantoor van haar bazin zit te wachten tot haar bazin komt, zodat ze verlof kan vragen om naar huis te gaan. Ze durft hier niet goed om te vragen omdat haar bazin nu eenmaal niet de aardigste persoon is, maar als ze de reden vertelt krijgt ze zonder problemen twee weken verlof. Dus Felicity gaat de lange reis naar huis maken en als ze in Heartcross aankomt blijkt het daar behoorlijk te sneeuwen en moet ze vanaf de brug het dorp in lopen, want de auto’s komen het dorp niet meer in. Hiermee word je meteen ook het verhaal ingetrokken, want Barlow heeft een heerlijke schrijfstijl die er voor zorgt dat je meer over het dorp en Felicity wilt weten.

In dit eerste deel van de Love Heart Lane-serie staat Felicity centraal en Barlow heeft het heden en het verleden erg goed met elkaar verweven, waardoor ik Felicity erg goed leer kennen en ook begrijp waarom ze in het verleden bepaalde keuzes gemaakt heeft. Ook Fergus wordt erg geloofwaardig neergezet en zijn gevoelens zijn ook te begrijpen en ik leefde met beide personages erg mee.

Ondanks dat er erg veel gebeurde in het verhaal, bleef het voor mij wel geloofwaardig, al was het natuurlijk wel erg toevallig dat Felicity de leiding kreeg ondanks dat ze maar even in het dorp was.

Het verhaal kent ook een diepere laag en dat waardeer ik altijd in een boek, zeker bij een feelgood. Zodat er toch wat body in het verhaal zit. Dit is in dit verhaal zeker het geval. Felicity is niet zomaar weggegaan uit Heartcross acht jaar geleden en deze reden komt ter sprake en Felicity vraagt zich terecht af of ze destijds wel de goede keuze gemaakt heeft. Ik had deze diepere laag niet meteen zien aankomen, en hier werd ik dus aangenaam door verrast.

Het is een feelgood verhaal, maar er is nog niet zo veel romantiek te bespeuren in dit eerste verhaal uit deze serie. Je voelt wel onderhuids dat er genoeg spanning is op romantisch vlak maar deze is niet echt tot uiting gekomen, wellicht komt dit in het tweede deel van deze serie, die in oktober verschijnt. Maar al zat er niet zo veel romantiek in dit verhaal, ik vond het een heerlijk verhaal om te lezen en kijk dan ook echt uit naar ‘Geheimen op Foxglove Farm‘, het tweede deel in deze serie.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

welkom-thuis-in-love-heart-lane

Gegevens van dit boek:
Titel: Welkom thuis in Love Heart Lane
Serie: Love Heart Lane
Auteur: Christie Barlow
Uitgever: LS Amsterdam
Vertaald door: Els van Son
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 252
Verteller luisterboek: Jantine van den Bos
Duur luisterboek: 09:49:03
ISBN paperback: 9789024599462
ISBN e-book: 9789024599479
ISBN luisterboek: 9789024599677
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 3,99
Prijs Luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge